Dolar 32,5904
%0.24
Euro 34,8034
%0.4
Altın 2.421,060
%-0.48
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 'örgütün patronu' İzmir'e geldi

CHP'de 'örgütün patronu' İzmir'e geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, İzmir'e geldi. Bingöl, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptı.Toplantıdan İzmir'de Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi yapılması kararı çıktı. Mitingin hangi gün ve saat kaçta yapılacağı cuma günü kamuoyuna duyurulacak. CHP İzmir'de 'örgütün patronu' örgütle toplantı yaptı

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 17:10

ABDULHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSİ - CHP, Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ilçe başkanları ve İl Yönetim Kurulu ile toplantı gerçekleştirmek üzere İzmir'e geldi.

CHP PM Üyeleri Mustafa Moroğlu, Sevda Erdan Kılıç, Özkan Yıldız, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, İl başkanı Alaattin Yüksel de toplantıda yer aldı.DARBELERDEN EN ÇOK SIKINTI ÇEKEN PARTİYİZ
 
Türkiye’de olağanüstü günler yaşandığını belirten Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz akşamı ordudaki cuntanın darbe girişimi söz konusu oldu. CHP olarak ilk andan itibaren çok açık bir tavırla darbeye karşı tutumumuzu ortaya koyduk. Geçmişte darbelerden en çok sıkıntı çeken, mağdur olan bir partiyiz. Bunun da ötesinde sosyal demokrat bir parti olmamız nedeniyle darbelere, diktaya her dönem karşı çıkmışızdır. Henüz taşlar yerine oturmadan, Sayın Genel Başkanımız uçakta bu darbeye karşı açık bir dille darbeye karşı olduğumuzu ifade etmişti. Darbeye kim ya da kimler kalkışırsa kalkışsın darbe başarıya ulaşsa dahi ‘bu darbeye karşıyız’ diye açık tavır koyan bir siyasi partinin mensuplarıyız.”

 
DARBECİ ZİHNİYETİ VATANDAŞLARLA BERTARAF ETTİK

Her fırsatta parlementer demokratik sistemin öneminin altını çizdiklerini ifade eden Bingöl, “Sabaha kadar parlementoda milletvekili arkadaşlarımız asıl nöbeti tuttu. Bombalar patlarken kararlı bir duruş sergiledik.Bu darbeye karşı duruş sergileyen parlemento, vatandaşlarımızı cesaretlendirdi. Her siyasi partiye mensup vatandaş koşarak sokaklara indi. İşte bu darbeci zihniyeti vatandaşlarla el ele vererek bertaraf ettik” şeklinde konuştu.

 
ÖNEMLİ OLAN DİK DURUŞ SERGİLEMEK

Bundan sonraki süreçtede kim darbeye kalkışırsa kalkışsın aynı kararlı duruşu sergileyeceklerini belirten Bingöl, “O gece Türkiye’nin bütün bölgelerinden ve ilçelerden aynı kararlı duruşu gördük. Bizi darbeyle yakınlaştırmak isteyenler, CHP darbeden medet umar diyenler, büyük bir mahcubiyet içerisinde, gözlerimizin içerisine dahi bakamadılar. Önemli olan dik duruş sergilemek”dedi.

 
78 MİLYON VATANDAŞIMIZA KARŞI TEMEL SORUMLULUĞUMUZ VAR

Örgüt ziyaretlerinde büyük bir soğukkanlılıkla bu kaotik ortam içerisinde neler yapılabileyeceğinin arayışı içerisinde olduklarını dile getiren Bingöl, “Genel başkanımız o devlet anlayışını ve birikimini birkez daha ortaya koydu. Ülke sıkıntıya düştüğü an ne yapabileceğimizi ortaya koydu. Bundan sonrada böyle yapacağız. Ülkemize ve 78 milyon vatandaşımıza karşı çok temel sorumluluğumuz var” dedi.


YÜKSEL: İZMİR’DE NASIL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZI PLANLAYACAĞIZ

Toplantı öncesi basın açıklaması yapan İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Olağanüstü günlerden geçiyoruz, 15 Temmuz’da Türkiye uçurumun kenarından döndü, darbe tehlikesi atlattık.  Bizim bu süreçte örgütlerimizin nasıl geçireceğiyle Tekin beyle yakından ilişki içerisindeyiz. Bugünde kendisi burada. Önümüzdeki günlerle ilgili İzmirde nasıl çalışmalar planlayacağımızı değerlendireeceğiz” dedi.

CHP MİTİNG YAPACAK

Toplantının basına kapalı kısmında gündem İzmir'de yapılması düşünülen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi oldu. Daha önce Taksim'de yapılan mitingin ikincisinin İzmir'de yapılmasının MYK tarafından gündeme getirildiğini İzmir Örgütü'yle paylaşan Bingöl, “İzmir bu işin altından kalkar mı” diye sordu.

Başkanların tamamına yakını miting önerisine sıcak baktı. Başkanlar mitingin kalabalık olması için mitingin hafta içi ve akşam saatinde yapılmasını önerdi. Bingöl ve İl Başkanı Yüksel başkanların önerilerini not alırken, mitingin hangi gün ve saat kaçta yapılacağı son istişareden sonra Cuma günü kamuoyuna duyurulacak.

Mitingin Gündoğdu'da yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan bazı ilçe başkanları toplantıda mitinge beleidye başkanalrının ve belediyede çalışan partililerin destek vermesi gerektiğini gündeme getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.