Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de örgütlere sandık öncesi kritik genelge

CHP'de örgütlere sandık öncesi kritik genelge

CHP'de parti içi yarış yarın delege seçimleriyle başlıyor. Sandık kurulmadan Genel Merkez'den örgütlere önemli bir genelge gönderildi. Genelgede kimlerin oy kullanıp kullanamayacağı ve aday olup olmayacağı belirtilirken, nüfusu 500 bini geçen ilçelerdeki belediye meclis üyelerine üzecek bir karar da yer alıyor. Belediye meclis üyelerine kötü haber...

  • Ege Postası
  • 07.11.2019 - 11:25

EGEPOSTASI- CHP'de yarın başlayacak mahalle delege seçimleri öncesi CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek imzasıyla örgütlere gönderilen genelgede sandık maratonunda uyulması gereken kurallar sıralandı.

Genelgeye göre; Kesinleşen üye çizelgelerinde üye olmayanlar oy kullanamayacak. Bu çizelgede 30 Haziran 2019 tarihinde önce üyeliği kesinleşenler bulunmaktadır. Kesinleşen üye listesinde adı bulunmasa dahi 1 Temmuz 2019 tarihinden sonra üyeliği kesinleştiği için üye kütüğünde adı bulunanlar “OY KULLANAMAYACAK FAKAT ADAY OLUP SEÇİLEBİLECEKLER.” 

MECLİS ÜYELERİNE KÖTÜ HABER

Genelgede pek çok belediye meclis üyesinin yakından ilgilendiren bir madde yer aldı. Maddeye göre nüfusu 500 binden fazla olan ilçelerde, belediye meclis üyeleri mahalle delegesi seçilebilecekken, görevlerinden istifa etmedikleri sürece; İl ve ilçe kongrelerine yönetim kurulu, disiplin kurulu üyelikleriyle, il ve ilçe başkanlığı, il delegeliği ve kurultay delegeliği görevlerine aday olamayacaklar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.