Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de nefesler tutuldu... Aday listesi bekleniyor

CHP'de nefesler tutuldu... Aday listesi bekleniyor

CHP’de 24 Haziran milletvekili seçiminde aday olacak 600 kişinin ismi bugün önce MYK ardından toplanacak PM’de karara bağlanacak. Kritik MYK toplantısı başladı. Herkes nefesini tuttu ve listelerin açıklanmasını bekliyor. CHP kulislerinden gelen son dakika bilgisine göre, eskiden milletvekilli olan ve yeniden başvuran isimlerin kesinlikle milletvekili adayı yapılmayacağı öğrenildi. Öte yandan CHP Genel Merkezi’ne, MYK ve PM üyesi dışında kimsenin alınmaması kararı alındı. CHP'de nefesler tutuldu!

  • Ege Postası
  • 20.05.2018 - 12:33

EGEPOSTASI- Türkiye, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor.

YSK kararına göre, seçime AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR girecek.

YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre yarın siyasi partilerin milletvekili aday listelerini saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri gerekiyor.  Bağımsız milletvekili adayları da en geç yarın saat 17.00’ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapacak.

Siyasi partiler, aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlayacak.

Milletvekili geçici aday listeleri, YSK’ce Resmi Gazete’de 26 Mayıs’ta yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 15.00’te sona erecek ve 23.59’a kadar itirazlar karara bağlanacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete’ye 30 Mayıs’ta gönderilecek.

VE CHP’DE KRİTİK TOPLANTI BAŞLADI

Hazırladığı listeye son şeklini vermek için sabah saatlerinde 5'li komisyonla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, listelere son şeklini verdi. Toplantının ardından bir süre yalnız çalışan Kılıçdaroğlu, daha sonra Genel Merkez’e geçti ve yaklaşık, 2,5 saatlik gecikmeyle MYK’yı topladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde aday gösterilecek isimlerin yer aldığı 600 kişilik milletvekili aday listesine son şeklini verdi.

ÖNCE 5’Lİ KOMİSYONLA BULUŞTU

Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Çevre Sokak’ta bulunan Parti Okulu’nda, milletvekili listesine son şeklini vermek için, partisinde adaylık başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan, Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Çetin Osman Budak ve Faik Öztrak’dan oluşan 5’li Komisyon üyeleriyle, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile buluştu. Kılıçdaroğlu’nun, hazırladığı listeyi komisyon üyelerine sunduğu öğrenildi.

LİSTE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı listeyi ilk olarak 6 Genel Başkan Yardımcısı gördü. Liste üzerinde komisyon üyeleri eleştiri ve önerilerini Kılıçdaroğlu’na sundukları bildirildi. 5’li komisyon üyelerinin, Kılıçdaroğlu’nun yazdığı bazı isimlere ısrarla karşı çıktıkları da bildirildi.

BİR SÜRE TEK BAŞINA ÇALIŞTI

5’li komisyon üyelerinin eleştiri ve önerilerini alan Kılıçdaroğlu, listeye son şeklini vermek için daha sonra bir süre yalnız çalıştı. Kılıçdaroğlu, saat 17:00’de MYK’yı toplamak için Genel Merkez’e geçti.

MYK GECİKMELİ BAŞLADI

Komisyon toplantısının uzaması üzerine 15:00’de yapılacağı duyurulan MYK toplantısı, yaklaşık 2 saat 15 dakika gecikmeyle 17: 15 sularında toplandı. CHP Lideri’nin toplantıda hazırladığı milletvekili listesini MYK’ya sunacağı öğrenildi.

MEVCUT VEKİLLER LİSTEDE

CHP kulislerinde edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, mevcut milletvekillerinin büyük çoğunluğunu listelerde koruduğu öğrenildi.

İNCE RÖTUŞ DA TAMAM

CHP Lideri’nin, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin önerdiği isimleri de yine büyük oranda listeye koyduğu bildirildi.

PM DE GECİKMELİ BAŞLAYABİLİR

5’li Komisyonun listeler konusundaki çalışmasının uzaması ve MYK toplantısının gecikmeli başlaması üzerine daha önce 19:00’da başlayacağı duyurulan Parti Meclisi’nin de gecikmeli olarak toplanabileceği belirtildi.

MYK’DA TARTIŞMAYABİLİR

Kulislerde, MYK’ya listenin sunulmasının ardından CHP Lideri’nin, “Liste üzerinde gerekli tartışmayı Parti Meclisi’nde yaparız” diyerek toplantıyı kısa kesebileceği de ifade ediliyor.

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ KESİNLİKLE MİLLETVEKİLİ ADAYI YAPILMAYACAK

Egepostası'nın CHP kulislerinden edindiği son dakika bilgisine göre, partide geçmiş yıllarda milletvekili olan ve yeniden başvuran isimlerin kesinlikle aday yapılmayacağı öğrenildi.

PERFORMANS BELİRLEDİ!

Kılıçdaroğlu’nun mevcut milletvekilleri konusunda ise kararını verirken, Meclis performansları, partinin verdikleri görevleri yerine getirip getirmedikleri ve parti disiplinine ne kadar uyduklarına göre listeye alıp almamaya karar verdiği öğrenildi. CHP’de 130 milletvekilinden en az 70’nin liste dışında kalması bekleniyor.

PM’NİN KAÇI LİSTEDE'

CHP Lideri’nin Parti Meclisi’nden ise yaklaşık 20 ile 25 arasında bir ismin listelerde seçilecek yerde olabileceği ifade ediliyor. Bazı PM üyelerinin ise kritik yerlere yazıldığı öğrenildi.

KADIN VE GENÇLER LİSTEDE

Kılıçdaroğlu’nun bir diğer sürprizi ise kadın ve gençlik konusunda yaptığı öğrenildi. CHP Lideri’nin birçok ilde kadın adayları liste başı veya ikinci sıradan aday gösterdiği öğrenildi.

O İSİMLER KESİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden İzmir’den aday olmasının beklendiği listelerde, eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Antalya’dan, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun İstanbul 2’inci bölgeden, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol Elazığ’dan, liste başında olmasının kesinleştiği bildirildi. Yine İYİ Parti’ye giderek, partiye geri dönen ve adaylık başvurusunda bulunan 15 milletvekilinin de seçilecek yerlerden listelerde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ŞENER BÜYÜKŞEHİR’DEN ADAY

Bu arada AK Parti Kurucusu ve eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener’in CHP’den aday adaylığı konusunun netleştiği öğrenildi. Şener’in CHP’de, büyükşehirlerin birinden, seçilecek yerden listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

24 MAYIS’TA ADAY TANITIMI YAPILACAK

CHP’de aday listelerinin kesinleşmesinin ardından 24 Mayıs tarihinde Ankara’da aday tanıtım toplantısı yapılacak ve CHP’nin seçim bildirgesi açıklanacak.

Öte yandan kritik toplantı öncesi CHP Genel Merkezi'nde adeta olağanüstü hal ilan edildi. PM ve MYK üyeleri dışında kimse Genel Merkez binasına alınmıyor. CHP Genel Merkezi’ne sabah saatlerinden itibaren gelen birçok ziyaretçi kapıdan geri çevrildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.