Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de maraton başladı... İlk gün neler yaşandı'

CHP'de maraton başladı... İlk gün neler yaşandı'

CHP İzmir'de mahalle delege seçimleri Karabağlar İlçesi'yle başladı. Reis Mahallesi'nde kurulan sandıklara ilk oylar atıldı. İlk oy sonrası konuşan Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız "Karabağlar'da renklerin kardeşliğine inanıyoruz" dedi. Bugün iki seçim yapılacak Karabağlar'da, Özgür Mahallesi'ndeki seçimler iptal edildi. Seçim iptal nedeninin muhalif listenin kazanması olduğu yönündeki iddiaları Başkan Yıldız iki delege adayının da imzası bulunan tutanakla yanıt verdi. CHP'de maraton başladı...

  • Ege Postası
  • 08.11.2019 - 09:52

Yusuf TOMURUK/EGEPOSTASI- CHP olağan kongre süreci bugün mahalle delege seçimleri ile başladı. Üyeler mahalle delegelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor.

Karabağlar Reis Mahallesi'nde üyeler oylarını kullanmaya başladı.

'KARABAĞLAR’DA RENKLERİN KARDEŞLİĞİNE İNANIYORUZ'

CHP’nin mahalle delegesi seçim maratonu Karabağlar Reis Mahallesi’nden başladı. Tek listeyle gidilen seçimde CHP üyeleri ilçe kongresinde oy kullanacak mahalle delegelerini seçecek. İlk oyun atılmasından sonra Egepostası’na konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız “Demokrasinin ve parti içi demokrasinin temelinde delege seçimleri vardır. İzmir’de seçimlerin Karabağlar’da başlamış olmasından dolayı son derece mutluyuz. Bizi iktidara taşıyacak kadroların oluşacağı delege seçimlerimizin mahallemize, ilçemize, İzmirimize ve Türkiyemize hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm mahallelerimize şeffaf bir şekilde, herkesin aday olma hakkının olduğunun bilinciyle demokrasi şöleni şeklinde bir seçim geçireceğimizi düşünüyorum. Bütün renkler bizim Karabağlar’da. Biz renklerin kardeşliğine inanıyoruz. Partili arkadaşlarıma şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Vatandaşlarımızın kandili kutluyorum. Aynı zamanda Pazar günü 10 Kasım, Atamızı da saygı ve özlemle anıyorum” dedi. Karabağlar'da bugünkü seçim maratonu Özgür Mahallesi'ndeki mahalle delegesi seçimiyle devam edecek.

Tek liste ile gidelen Reis Mahallesi’nde; Melahat Elitemiz, Nezaket Orhon, Şükriye Dümen, Ünal Bakan, Özgün Özke, Hasan Kazımoğlu, Asım Yılmaz, Akın Ertok, Atilla Öztürker, Asil ve Köksal Şahin Reis’in mahalle delegeleri oldu.

ÖZGÜR MAHALLESİ’NDE SEÇİM İPTAL

Üç mahalle delegesinin seçileceği Karabağlar Özgür Mahallesi’ndeki seçimler İlçe Başkan Ali İhsan Yıldız tarafından iptal edildi. Delege adayı Celil Turan ile İlçe Başkanlığının desteklediği iddia edilen yine delege adayı Serdar Korkankorkmaz’ın listelerinin yarıştığı öğrenilirken, atılan imzalar ile sandık içindeki zarf sayısının farklı olduğu belirlendi. Konu hakkında konuşan Başkan Yıldız “Arkadaşlarımız sayıma geçmeden önce kullanılan oy zarfları ve katılımcı sayısını karşılaştırınca 6 imzanın eksik olduğunu görmüşler. Seçimin hakkaniyetli olması haksızlık yaşanmaması için biz de iptal ettik. Önümüzdeki günlerde yenilenecek” dedi.

Öte yandan oy kullanılan sandıkta hazır bekleyen partililer Celil Turan’ın listesinin, Serdar Korkankorkmaz’ın listesinden 16 oy önde olduğunu ve seçimin bu yüzden iptal edildiğini söylediler.



İKİ TARAFINDA DA İMZASI VAR!

Egepostası’na konuşan Başkan Yıldız, bazı haber sitelerinde çıkan ‘seçimi muhalifler kazandığı için iptal edildi’ iddialarına sert bir şekilde karşı çıktı. İki tarafında oy sayısındaki farklılık nedeniyle tuttuğu tutanakları gördükten sonra seçimi iptal ettiğini belirten Yıldız, “Ben zaten orada bile değilim, bana imza sayısı ile zarf sayısı fark olduğuyla ilgili bilgiler geldi, iki tarafından aynı yöndeki ıslak imzalı tutanağı elime geçince seçimi iptal ettim “dedi.

GAZİEMİR'DE 'ASIRLIK ÇINAR' DA OYUNU KULLANDI

87 yaşındaki partili Niymet Çörekci Gaziemir'in Zafer Mahallesinde delege seçimi için oyunu kullandı. 1932 doğumlu Çörekci İlçe Başkanı Kasım Özkan ve İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ile de bir süre sohbet etti.

İlçede mevcut yönetim beyaz liste ile temsil edildi. 

Aktepe’de Kırmızı ve Beyaz liste yarıştı. Meclis Üyesi Ali Ekber Sarıgül’ün çıkardığı kırmızı liste kaybetti. Zafer ve Atatürk mahallelerinde tek listeli seçimler oldu. Menderes Mahallesi’nde Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Seçimi Beyaz liste kazandı. Hürriyet Mahallesi’nde de Mavi ve Beyaz listelerin yarışı yaşandı. Muhalefetin yer aldığı Mavi liste seçimi kazandı. Fatih Mahallesi’nde Mavi ve Beyaz rekabeti yaşanırken, ilçenin önemli siyasetçilerinden önceki dönem meclis üyesi Abdurrahim Nursoy seçilemedi. Geçimiş dönemde İYİ Parti İlçe Başkanlığı yapan Leman Emin’in yer aldığı liste galip geldi.

BUCA'DA SEÇİM SONUCU

Buca’da seçimler ilk olarak eski köy statüsünde olan mahallelerde başladı. Tek listeli seçimler yapılırken, Belenbaşı’nda Mehmet İnan, Onur İlhan, Zafer'de Bülent Tazegül, Kırıklar'da Sinan Öğüt, Karacaağaç’ta Osman Çınar, Doğancılar’da Ahmet Aygün, 29 Ekim’de ise Ali Rıza Nişancı delege oldu.

İşte ilk gün seçim heyecanının yaşanacağı ilçeler ve mahalleler;

BUCA

Doğancılar, Zafer, Kaynaklar, Yıldızlar, Belenbaşı, Karacaağaç-Kırıklar, 29 Ekim

KARABAĞLAR

Özgür, Reis

BORNOVA

Bornova Yakaköy'de ilginç bir seçim yaşandı. Bir delegenin çıktığı Yakaköy Mahallesi’nde Beyaz Liste adayı Fezayir Karadağ 20 oy alarak ipi göğüsledi. 19 oyda kalan Hakan Karayağcı ise delege seçilemedi. 

GAZİEMİR

Aktepe, Atatürk, Fatih, Hürriyet, Menderes, Zafer

BERGAMA

Ahmetbeyler, Çitköy, Doğancı, Ferizler, Örenli, Paşaköy, Gazi Paşa, Turabey

DİKİLİ

Bahçeli, Kıratlı, Gökçeağıl, Nebiler, Çukuralan, İslamlar, Kızılçukur

KEMALPAŞA

Çiniliköy, Nazarköy, Vişneli
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.