Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kurultay yapılacak mı'

CHP'de kurultay yapılacak mı'

Corona virüs nedeniyle CHP’nin 28-29 Mart tarihinde yapmayı planladığı 37’nci Olağan Kurultayı’nın ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu. Kurultayın yapıalıp yapılmayacağı ile ilgili son karar PM tarafından yetki MYK'ya verilirken, partililerin gözü çıkacak kararda. 28 Mart'a günler kala gözler kritik kararda!

  • Ege Postası
  • 16.03.2020 - 12:37

EGEPOSTASI- CHP'nin bu ayın sonunda yapılacak kurultayının corona virüs nedeniyle ertelenme olasılığı hala masada. Gözler binlerce partilinin katılacagı 28-29 Mart tarihli 37. Olağan Kurultayı'na çevrildi. Virüsün kapalı ve kalabalık ortamlarda yayılma riskinin fazla olması nedeniyle kurultayın ertelenip ertelenmeyecegi tartışmaları tam gaz devam ediyor.

Hem MYK’nın hem de İzleme Komitesi’nin virüsün Türkiye’deki yayılma seyrini izleyeceği belirtildi. Önümüzdeki haftanın hayati olduğu virüslü vakaların  artış miktarına göre karar alınacağı ifade edildi. Öğrenilen bilgilere göre; Komite iki seçenek üzerinde duruyor. Kurultay ya ertelenecek ya da seyircisiz yapılacak. Seyircisiz yapılasa da en az 2 bin 500 partilinin o gün salonda olması bekleniyor.

GENEL MERKEZ “YAPILSIN” İSTİYOR

Genel Merkez’den edinilen bilgiye göre; Parti üst yönetimi bu ay sonunda yapılması planlanan kurultayın ertelenmesini istemiyor. Tüm Türkiye’de tamamlanan kongreler sonrası kurultay havasını bir an önce partinin gündeminden çıkarmak istiyor. Bugün MYK toplantısında gündem corona virüsü olacakken, yarın toplancak İzleme Komitesi’nin bir ön karar alması bekleniyor.

Parti kulislerinde konuşulanlar ise kurultayın psikolojik açıdan ertelenmesi yönünde.

Öte yandan CHP’lilerin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptıkları görüşmelerde Bakan Koca’nın “Ben size kurultayınızı yapın ya da yapmayın demem. Bu sizin alacağınız bir karar” dediği ileri sürüldü.

Son olarak Türkiye çapında önemli spor organizasyonları, fuarlar, kapalı alanlarda yapılan toplantı ve paneller, konserler, tiyatrolar ve eğlence mekanlarındaki tüm etkinlikler ertelenir ya da iptal edilirken, CHP’nin kurultayını yapıp yapmayacağı büyük merak konusu oldu. 

Bu arada geçtiğimiz hafta sonu AK Parti ilçe kongrelerini ertelendiğini duyururken, CHP kadın kolları seçimleri birbiri ardında yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.