Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kritik saatler! Gözler Menemen Belediyesi'ne çevrildi!

CHP'de kritik saatler! Gözler Menemen Belediyesi'ne çevrildi!

CHP'den kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un, partisinden istifa etmesinin ardından gözler bundan sonra yaşanacak gelişmelere çevrildi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2020 - 13:09

EGEPOSTASI- Menemen Beldiye Başkanı Serdar Aksoy, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından kesin ihraç talebiyle 'tedbirli' olarak oy birliği ile Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmesinin ardından partisinden istifa etti.

İki gün süren sessizliğinin ardından Menemen’e hizmet etmek için seçildim ve hizmete de devam edeceğim diyen Aksoy, "Üyesi olduğum CHP’den istifa ediyorum. Belediye başkanı olarak halkımızın vermiş olduğu yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim." açıklamasında bulundu.

Gelişme üzerine dün akşam Menemen’e giden İl Başkanı Deniz Yücel ilçede mesai yaptı. Yücel ve Menemen’den sorumlu il başkan yardımcısı, CHP İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda  bundan sonra atılacak adımları anlatan Yücel’in yol haritasını belirlediği aktarıldı. Yücel’in meclis üyelerine “birlikte hareket edin” mesajı verdiği ifade edildi.

KRİTİK SAATLER, O MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

CHP İzmir’de kritik saatler yaşanırken, Aksoy’un istifasıyla gözler bundan sonra neler olacağına çevrildi.

Aksoy yoluna ya bağımsız devam edecek ya da bir parti çatısı altına hizmetine devam edecek. Ancak meclis üye çoğunluğu her ne kadar CHP’de olsa da bu sayı 16 idi. CHP’li Meclis Üyesi Noyan Özkan’ın Serdar Aksoy ile birlikte istifa ettiği öğrenildi. İstifa sonrası geri kalan 15 CHP’li meclis üyesinden kaçının Serdar Aksoy ile hareket edeceği bilinmiyor. 

Farklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre; CHP’li 15 meclis üyesinin fire vermeyeceği öne sürülürken, diğer taraftan başka bir bilgiye göre ise; 3 veya 4 CHP’li meclis üyesinin Serdar Aksoy ile hareket edeceği iddia edildi.

Mecliste Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin üç meclis üyesi bulunuyor.
Öte yandan belediye meclisinin Cumhur İttifakı üyelerinin sayısı 12. AK Parti 10, MHP ise iki üyeyle temsil ediliyor.

Millet İttifakı şu an için 18 üyeyle, Cumhur İttifakı ise 12 üyeyle temsil ediliyor. Ve CHP’den istifa eden Noyan Özkan ise şimdilik yoluna bağımısz devam ediyor.

Yani kısaca Menemen Belediye Meclisi aritmetiği kritik bir denge üzerinde duruyor. 

Menemen Belediye Meclisi’nde son durum böyleyken, kriz nedeniyle Menemen’de önümüzdeki günlerde çok farklı gelişmeler yaşanacağı iddia ediliyor.

Son olarak sürecin İzmir İl Başkanlığı tarafından gizlilik içinde sürdürüldüğü, Genel Merkez'den gelecek karara göre hareket edileceği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.