Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kritik il yönetimi! İtirazlar masada...

CHP'de kritik il yönetimi! İtirazlar masada...

CHP İzmir İl Yönetimi bugün delege seçimlerine gelen itirazların değerlendirileceği bir toplantı yapacak. İl Yönetim Kurulu, toplantıda itiraz gelen ilçeleri ve mahalleleri tek tek masaya yatıracak. Nihai kararları verecek. Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı,Karabağlar,Kiraz ve Menderes ilçelerinden gelen itirazları değerlendirmesi bekleniyor. CHP'de kritik il yönetimi!

  • Ege Postası
  • 21.09.2017 - 10:01

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu bugün itiraz gündemli toplanacak. Gözler bugün delege seçimlerinde, üyelerden ilçeye ve İl Yönetimi'ne ulaşan dilekçelerin değerlendirileceği toplantıda olacak.

İl Yönetimi'nin bugün Karabağlar Bahar Mahallesi'nde yapılan delege seçimelerine İl Yöneticisi İrfan Can İle İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın müdahale ettiği iddiasıyla gelen dilekçeyi değerlendirmesi ve karara bağlaması bekleniyor.

VİCDAN İTİRAZI MASADA

Bayraklı'da ise Onur Mahallesi'nde 'vicdan itirazı' olarak gündeme gelen kimliksiz oy kullandırılması konusunda Sandık Başkanı'ndan gelen itirazın değerlendirilmesi ardından yine aynı mahallede sandık başında, Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında yıkılan cemevi, düğün salonu üzerinden kara propaganda yaptıkları iddiasıyla disipline sevk edilmek istenen 4 partili Binali Bingöl, Mehmet Açık,İmam Günaydın ve Özcan Devyol'un durumu görüşülecek. Bayraklı'da  itiraz gelen bir diğer mahalle Emek'de ise Karşıyaka Üyesi bir partili ile İlçe Başkanı arasında tartışma yaşandığı iddia edilmişti. Emek'in itirazını İlçe reddetmişti. İl Yönetimi'nce itirazın yeniden görüşüleceği öğrenildi.

OLMAMIŞ SEÇİME İTİRAZ

Karşıyaka'da ise yapılmamış delege seçiminin itirazı masaya yatırılacak. Karşıyaka Bahçelievler Mahallesi'nde bu pazar yapılması beklenen ancak 17 üyenin oy kullanmak için uygun olmayacaklarını belirterek verdikleri iptal istemli dilekçe nedeniyle ertelenen delege seçimleriyle ilgili  aynı mahallede muhalif grubun seçimler yapılsın  istemli dilekçesi yine İl Yönetimi'nce görüşülerek sonuca bağlanacak.

O SANDIKLAR İPTAL EDİLECEK Mİ'

Delege seçimlerinin hareketli ilçelerinden Çiğli'de ise 3 itirazın İl Başkanlığı'nda değerlendirilmesi bekleniyor. Evka-2 mahallesinde İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün seçime müdahale ettiği ve açık oy kullandırıldığı iddiaları gündeme gelirken, Aydınlıkevler Mahallesi'nde yetkileri olmadan seçim süresini uzatmalarından kaynaklı tek listeli seçimin iptali istendi. Atatürk Mahallesi'nde de itirazlar olduğu ve İl Yönetimi'ne aktarıldığı gelen bilgiler arasında. 

USÜL YÖNÜNDEN RED BEKLENİYOR

Menderes'in Ortak Mahallesi'nde ise tek listeli seçime bir kadın üyenin direk İl Başkanlığı'na yaptığı kadın kotası itirazı gündeme alınacak. Ancak Tüzüğe göre silsileye uyulmadığında usulen reddedilmesi bekleniyor. Ayrıca Kiraz'dan gelen seçmensiz delege seçimi yapılıyor iddialarının da bugünkü il yönetiminde değerlendirileceği, Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ'ın konuyla ilgili araştırma yaptığı ifade edildi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.