Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de kongre telaşı

CHP’de kongre telaşı

CHP İzmir’de kongre tarihleri yaklaşırken adaylar da birer birer ortaya çıkmaya başladı. Delege seçimlerinde muhalefet hareketliliğinin göze çarptığı Çiğli’de ilçe başkan adaylığını duyuran Erkan Akar’ın ardından CHP Çiğli İlçe eski Başkan Yardımcısı Mert Özcan da adaylığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Bergama’da önceki dönem İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Ecevit Canbaz da adaylığını açıkladı. Öte yandan Karabağlar’da ise muhaliflerin Eğit-Der Başkanı Necati Akpınar üzerinde uzlaştıkları iddia edildi. CHP’de kongre telaşı

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 12:19

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir’de kongre hareketliliği yaşanmaya devam ederken kulislerini tamamlayan adaylar da açıklamalarını yapmaya başladı.

Muhaliflerin hareketliliği ile delege seçimleri boyunca gündeme gelen Çiğli’de muhalif beyaz listenin adayı olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Çiğli İlçe eski Başkan Yardımcısı Mert Özcan, “Çiğli'mizde geçtiğimiz günlerde parti içi yarış olan delege seçimlerini geride bıraktık. Bu yarışın demokratik bir yarış olduğunu küskünlükleri dargınlıkları bir kenara bırakıp bu bağlamda kimseyi ötekileştirmeden birleştirerek partimizde yarıştığımız arkadaşların rakip değil ülke sevdalıları olduğunu belirtmek isterim...

Hedefimizin koltuk kapma sevdası olmadığını ve olmayacağını, çünkü Cumhuriyet Halk Partsi'nin her üyesinin Genel Başkanlık dahil tüm kadrolarında yöneticilik yapabilecek yeteneğe, inanca ve ruha sahip olduğunu biliyorum... Partimiz demokrasi geleneğine bağlılıkla her üyenin seçme ve seçilme hakkı olduğunu buna saygı duyup destekleyeceğini biliyorum. Ülkemizin geleceği için bende Çiğli'den katkı koymak adına şahsımda bu yarışta görev alma arzusundayım. Delege seçimlerinde BEYAZ renge gönül vermiş yoldaşlarımızın iradesi sonucunda çıkaracağımız adaya sonuna kadar destek vereceğimizi açıkça ilan ediyorum. Örgütlü siyasetin gücüyle delege seçimlerini kazanan BEYAZ listedeki tüm arkadaşlar olarak bizler "ben değil BİZ diyen" bir anlayış ile hareket ediyoruz ve edeceğiz... Bu şartlar altında geçmiş dönemde bilişimden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak hizmet ettiğim Çiğli Cumhuriyet Halk Partisine bu dönem BEYAZ listeden ilçe başkanlığına aday adayı olduğumu tüm parti ve Çiğli kamuoyuna ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

BERGAMA’DA CANBAZ’DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Bergama’da önceki dönem İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Ecevit Canbaz da adaylığını açıkladı. Muhaliflerin adayı olarak lanse edilen Canbaz “10 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan ilçe kongremizde CHP Bergama İlçe Başkanlığı’na adaylığımı sizlere açıklamaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Hepinizin beni gayet yakından tanımanız nedeniyle burada vaktinizi alarak özgeçmişimle sözlerimi uzatmak istemiyorum. Partimizin hemen hemen her kademesinde çalışmış, partimin bana ihtiyacı olduğu her zor dönemlerde ipi hiç düşünmeden göğüslemiş bir partiliniz olarak karşınızdayım.  Hiç kimseye ne yakınım ne de uzağım. Hiç kimsenin adayı değilim. Sadece parti neferiniz olarak hiç kimseyle herhangi konuda bir pazarlığım yoktur ve olmayacaktır. Parti örgütümüzle diyalog yollarını sonuna kadar kullanarak tüm sorunları birlikte çözmeye talibiz. Bir yanımda ailem, diğer yanımda sadece ve sadece CHP ailesi vardır ve 10 Aralık günü sadece kendimi siz Cumhuriyet Halk Partililere emanet edeceğim” ifadelerini kullandı.

MUHALİFLERİ TOPARLAYACAK MI'

Karabağlar’da ise delege seçimlerinde çıkan karışık yapının aday arayışı sürerken kulislerde sivrilen isim olarak Necati Akpınar’ın adaylığını açıklayacağı iddia edildi.

Karabağlar’da EĞİT-DER Başkanı olan Akpınar’ın muhaliflerle görüşmlerinin ardından adaylık kararı verdiği, muhaliflerin de Akpınar’ı destekleyeceklerini söylediği ifade edildi. Akpınar’ın Başkan Muhittin Selvitopu ile de yakın görüşmeler yaptığı belirtilerek adaylığına kesin gözüyle bakıldığı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.