Dolar 32,5104
%-0.11
Euro 34,7859
%-0.23
Altın 2.423,890
%-0.26
Bist-100 9.742,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de kongre takvimi örgütlere gönderildi

CHP’de kongre takvimi örgütlere gönderildi

CHP’de 37. Olağan Kurultay sürecinin takvimi örgütlere gönderildi. 8 Kasım’da delege seçimleriyle başlayacak maratonun detayları da gönderilen takvimle netleşti. Takvime göre üye çizelgeleri 21 Ekim’de askıya çıkacak. CHP’de kongre takvimi örgütlere gönderildi

  • Ege Postası
  • 01.10.2019 - 10:13

HAYRULLAH YILDIZ / EGEPOSTASI- CHP 37. Olağan Kurultay süreci başlıyor. CHP'de mahallerdeki temsilcilerin seçilmesinin ardından ilçe ve il kongrelerinin yapılmasıyla birlikte kurultay takvimi işleyecek.CHP Genel Merkezi tarafından örgütlere gönderilen takvimin de detayları belli oldu. 30 Eylül Pazartesi günü MYK’dan çıkan kararla ilan edilen takvimde 14 Ekim Pazartesi günü üye çizelgeleri hazırlanmaya başlayacak. 

ÜYE ÇİZELGELERİ 21 EKİM’DE ASKIYA ÇIKACAK 

21 Ekim Pazartesi günü üye çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacak. Üye çizelgelerine itirazlar etmek isteyen üyeler, üye çizelgelerinin askıdan indirileceği son gün olan 27 Ekim gününe kadar itirazlarını ilçe yönetim kurullarına yapabilecek. Varsa itirazların değerlendirilmesi ve üye çizelgelerinin son şeklini alması adına 29 Ekim Salı günü ilçe yönetim kurulları karara bağlayacak. 

İlçe yönetim kuruluna yapılan itirazlar ardından itiraz sahipleri 31 Ekim Perşembe gününe kadar il yönetim kuruluna da itirazlarını sunabilecek, tüm itirazların değerlendirileceği son gün ise 2 Kasım olarak ilan edildi. 

8 KASIM’DA DELEGE SEÇİMİ BAŞLAYACAK

8 Kasım Cuma günü ilçe kongresi delege seçimleri başlayacak ve 1 Aralık Pazar gününe kadar tamamlanacak. 14 Aralık Pazartesi günü ilçe kongreleri başlayacak, 27 Ocak Pazartesi günü de ilçe kongreleri tamamlanacak. 

3 ŞUBAT-  2 MART İL KONGRESİ 

3 Şubat Pazartesi günü il kongre süreci başlayacak ve 2 Mart Pazartesi günü il kongreleri tamamlanmış olacak. İl kongresinde seçime ilişkin itirazlar 2 gün içerisinde yapılacak. 

Öte yandan CHP’nin tüzüğüne göre, kongre takviminden 3 ay geriye doğru gidilerek, son 3 aylık süreçte üye olanların oy kullanma hakkı bulunmuyor. Genel merkezden, örgütlere konuya ilişkin herhangi bir talimat gelmediği sürece tüzükteki kural uygulanır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.