Dolar 32,5572
%0.03
Euro 34,9144
%0.14
Altın 2.426,230
%-0.16
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Kavalar ve Birlik istifa etti, Gümrükçü vazgeçti

CHP'de Kavalar ve Birlik istifa etti, Gümrükçü vazgeçti

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar 24 Haziran erken genel seçiminde milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik de milletvekili aday adaylığı için koltuğunu bıraktı. Ne yapacağı merakla beklenen CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise son anda aday adaylığından vazgeçti. Merakla bekleniyordu... Başkanlar kararını verdi

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 15:44

EGEPOSTASI – Partilerdeki istifa furyasına CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da katıldı. İzmir’den milletvekili olmak isteyen Kavalar, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

Bugün ilçe yönetim kuruluyla toplantı yaparak, arkadaşlarının düşüncesi ve onayını alan Kavalar, son kararını milletvekili  aday adaylığından yana verdi. Kavalar, öğleden sonra görevini bıraktı.

Kavalar, istifa dilekçesinde "Hayatım boyunca CHP'de siyaset yaptım. Yıllarımı bu partiye verdim. Daha önce, üç dönem ve 2015 yılından itibaren de iki dönem aralıksız yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa ediyorum. Bu benim için hayatımdaki en büyük onurdur. Şimdi de partime ve İzmirlilere hizmet etmek için milletvekili aday adayı olacağım. Bu süreç içinde şunu açıkça belirtmek isterim ki CHP ile ilgili olarak ömrümün en önemli görevini bu son 2.5 yıl içinde geçirdiğimi düşünüyorum. Partinin temeli, direği, sevdalısı olarak görev yapmaya çalıştım. Bu ana kadar bana yol arkadaşı olarak destek veren ilçe yöneticilerime, Bornova İlçe Başkanı'na ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederim" dedi. Kavalar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür etti. 

BİRLİK DE İSTİFA ETTİ

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik de milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Birlik’in yerine yönetim kurulu içerisinden bir partili getirilecek. Birlik, "Öncelikle partimiz için hayırlısı olsun. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma bana verdikleri destek için teşekkür ederim" dedi. 

GÜMRÜKÇÜ KALDI

Öte yandan son dakikaya kadar erken genel seçim için nabız yoklayan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü milletvekili aday adaylığından vazgeçti. Gümrükçü görevinde kalmaya karar verdi. 

Gümrükçü, sosyal medyadan yayınladığı mesajında istifa edip neden milletvekili aday adayı olmadığına açıklama getirdi. 

İşte Gümrükçü'nün o mesajı;

BİZ KAZANACAĞIZ..!

"AKP'nin baskın, hatta siyasi etikten uzak tavrı ile gittiğimiz 24 Haziran seçimlerine; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Devrimleri ışığında mücadele edecek ve O'nun mirası Parlementer Sistemin yeniden inşası için bu onurlu mücadeleyi yükselteceğiz...

Sokakta, alanda, Mecliste işyerinde; yani yaşamın her alanında; genç, kadın, yaşlı tüm Çiğli ve İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi örgütünden güç alarak çalışacağız...

Erken seçim kararının ardından Milletvekili Adayı olmam için göstermiş olduğunuz ilgi, vermiş olduğunuz destek ve teşvik için her birinize ayrı ayrı minnettarım... Bu süreçte partime ve Özgürlükçü Demokrasi mücadelemize İlçe Başkanı olarak daha fazla katkı sağlayacağımı düşündüğümden dolayı görevime devam etme kararı aldım!

Son olarak, olası bazı spekülasyonların önünü kesmek amacıyla şunu da belirtmek isterim ki: bu kararı almama Genel Merkez Yönetimimizin olumsuz bir tavrı sebep olmamıştır.

Genç, yaşlı demeden sağcı, solcu ocu-bucu demeden hep birlikte Laikliği, Demokrasiyi ve Özgürlükleri yeniden var etmek, emeğin ve alınterinin karşılığı bulması ve yücelmesi için, canla-başla çalışacağız..."

Öte yandan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, kendisine CHP'den adaylık teklifi geldiğini açıkladı. Henüz hangi ilden aday olacağı bilinmeyen Beko'nun İzmir'den aday olabileceği konuşuluyor.

CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu da aday adayı oldu. CHP il eski başkanlarından Ali Engin de aday adayı. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde de aday olan ancak kazanamayan Engin, örgütle görüştüğünü ve gelecek günlerde adaylık başvurusunu yapacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire ve Bayındır Yerel Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten 30 yaşındaki Anıl Feroğlu da görevinden ayrıldı. Feroğlu, CHP'den aday adayı olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Hamdullah Akgül de meclis üyeliğinden istifa ederek CHP'den milletvekili aday adayı oldu. (Haber servisi-DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.