Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de ilçe yöneticilerinin son 24 saati

CHP’de ilçe yöneticilerinin son 24 saati

CHP İzmir’de mevcut yöneticilerin belediye başkan aday adayı olması için verilen sürenin dolmasına bir gün kaldı. İstifasını veren, istifa mektubu cebinde olan ve istifadan vazgeçen ilçe başkanları mesajlarını Ege postası aracılığıyla verdi. Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam istifa etti. Çam'ın meclis üyeliği için istifa ettiği öğrenildi. CHP’de ilçe yöneticilerinin son 24 saati

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 11:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir’de genel merkez tarafından gönderilen genelgeyle mevcut yöneticilere aday adayı olmak için verilen istifa süresi yarın doluyor. Aday adaylığı başvuruları için son süre ise 19 Ekim olarak belirlendi. Genelgeye uyarak yerel yönetim seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmak için istifa eden ilçe başkanları Çeşme’de Ekrem Oran, Tire'de Hakan Şenoyar, Karaburun’da Bülent Çumçum, Beydağ’da Feridun Yılmazlar, Seferhisar'da İsmail Yetişkin, Dikili'de İsmail Hakkı Şener oldu.

Sürenin dolmasına bir gün kala istifa kararı alan, istifa eden ve istifası cebinde olan ilçe başkanları ise Çiğli’de Utku Gümrükçü, Aliağa’da Özcan Durmaz, Menderes’te Ahmet Pala, Torbalı'da İsmail Uygur oldu.

CANBAZ DA İSTİFA EDİYOR

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz da istifa edecek olan ilçe başkanları kervanına katıldı. Bu akşam yönetim kurulu üyeleriyle toplanacak olan Canbaz, yarın istifasını vermeyi planlıyor. 

AYÇİL İSTİFA ETMİYOR

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ise, ilçede hali hazırda 11 belediye başkan aday adayı olduğunu, ilçe başkanlığı görevini sürdüreceğini belirterek, aday adayı olmayı düşünmediğini belirtti. Başkan Ayçil, “Hiçbir yere aday değilim. Görevimin başındayım. İstifa etmeyeceğim” dedi. 

DİKİLİ İLÇE BAŞKANI ŞENER İSTİFASINI BUGÜN SUNDU

Henüz istifasını vermeyen Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, son kararını yarın netleştirecek. Gümrükçü’nün yarın istifasını vermesi bekleniyor. Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ise bu sabah istifasını il başkanlığına dilekçeyle iletti ve aday adayı olduğunu açıkladı.

ŞENER: HERŞEY DİKİLİ İÇİN

Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili’yi eğitim ve turizm kenti yaparak, ilçeyi Dikili halkıyla birlikte yönetme sözü vererek,

“Bugün ilçe başkanlığından istifa ettim. İl başkanlığıma dilekçemi verdim. Aday adayıyız. İlçenin sorunlarını biliyoruz. Her şey Dikili için. Aday gösterilirsem ilçemizde eksik kalan tüm yatırımları yapacağız. Engelliler, turizm, tarım alanında yatırımlar yapacağız. Dikili’yi turizm ve eğitim kenti yapacağız. İlçemizde hala bir yüksekokul yok. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Jeotermal kaynaklar bakımından çok önemli ilçe. Bu kaynağımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi yönünde yatırım yapacağız. Ziraat odası ile ortak yaptığımız bir tarımsal amaçlı kooperatifimiz var, kooperatifi faaliyete geçirip, üreticilerin kalkınmasını sağlayacağız. Kıraç arazilerde yetişecek tıpta kullanılan lavanta çiçeğinin üretilmesini sağlayacağız. Ve daha birçok projemiz var. Dikili’de yapılacak çok şey var. Elimizi taşın altına koyup Dikili halkıyla birlikte ilçemizi yönetmek istiyoruz” diye konuştu.

'SAKİN ŞEHİR'E ADAY ADAYI OLDU

Sakin şehir olarak da bilinen Seferihisar’da belediye başkan aday adayı olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, “Partim beni nerede değerlendirmek isterse orada siyaset yapmak isterim. Seferihisar’da başkanımızın mirasını devam ettireceğiz kendimize göre projelerimiz var” dedi.

Adı büyükşehir belediye başkanlığı için geçen mevcut belediye başkanı Tunç Soyer’in yerine belediye başkan adayı gösterilmesi durumunda hazırladığı projeleri ilçede hayata geçirecekleri sözü veren CHP Seferihisar Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Yetişkin, istifasını il başkanlığına da sunacağını belirtti.

BAŞKANIMIZIN MİRASINI DEVAM ETTİRECEĞİZ

Yetişkin, partisinin her kademesinde görev yaptığını kaydederek, “Bugün istifa ettim. İle de vereceğim. Her kademede çalıştım. İlçe gençlik kollarından kurultay ve il delegeliğine kadar her kademede bulundum. Partim beni nerede değerlendirmek isterse orada siyaset yapmak isterim. Seferihisar’da başkanımızın mirasını devam ettireceğiz kendimize göre projelerimiz var. Hakkımızda hayırlısı olsun” değerlendirmesini yaptı. 

ÖZCAN DURMAZ: 18’İNDE ADAY ADAYLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM

MHP’li Serkan Acar tarafından yönetilen ve geçtiğimiz dönem parti içi tartışmalar yüzünden kaybedilen Aliağa’da ise 3 dönemdir ilçe başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Özcan Durmaz istifa edecek başkanlar arasında yer aldı. İstifasını verecek olan Özcan Durmaz, 18 Ekim’de de aday adaylığını açıklayacağını belirtti.

DURMAZ: ALİAĞA’DA RANTA DAYALI BELEDİYECİLİK VAR

Aliağa’nın MHP’li Başkan Acar tarafından kötü yönetildiğini savunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, geçmişte yaşanan tartışmalara izin vermeyeceklerini, kendisi ya da başka bir adayın gösterilmesi durumunda tüm aday adaylarının adayın etrafında kenetleneceğini söyledi. Özcan Durmaz, Aliağa’daki yerel yönetime dair şu eleştirileri yaptı:

“18’inde adaylığımı açıklayacağım. Aliağa’da 3 dönemdir ilçe başkanlığı yapıyorum. İlçenin sosyal, ekonomik tüm gelişmeleri izliyorum. Aliağa’da bize göre kötü bir yerel yönetim var. Park bahçe hizmetleri var sadece. Kalıcı, ilçenin ihtiyacı olan hizmetler yok. Yeşillendirilip ağaç dikiliyor sadece. Harcanan kaynakların çok altında bir hizmet ve yatırım var. Kaynakların büyük bölümü heba ediliyor. Gereksiz harcamalar yapılıyor. Belediyeye ait araziler yandaşlara satış kisvesi altında devredildi. Ranta dayalı bir belediyecilik yapılıyor. Belediye sopası gösterilerek iş dünyasından miktarı belirsiz büyük miktarlarda sponsorluk adı altında paralar toplandı. Aliağa’da Türkiye’nin en kirli belediyeciliği yapıldı. Park ve bahçelere dikilenlere değil bunlara bakmalı. Birçok arazi satışından elde edilen ek kaynağa rağmen belediyenin borcu 150 milyon lirayı aşmış vaziyette. Piyasa alacaklıları hergün belediye kapısında. 800 şirket  çalışanın 2,5 aylık maaşı içeride duruyor. Belediye işçilerinin çoğu icralık. Maaşların düzensiz yattığı gerekçesiyle bankalar işçilere kredi vermiyor. Örnek belediyecilik diye gösterilen ise park bahçe yeşillendirmesi, çiçek ve çalı dikme işi. Yapılan işlerin parasal bedeli ise belediyenin 4,5 yılda bütçe, borçlanma ve arazi satışından elde ettiği kaynağın onda biri bile değil. Belediye bütçesi tamamen siyasi getiri hedefli ve belediyecilikle ilgisi olmayan  faaliyetlere, savurgan harcamalara, sayısı belirsiz kiralık araçlara, bir büyükşehir belediyesinin bile kalkışamayacağı büyüklükte Ayvalıktan Çiğliye kadar bütün bölge halkını eğlendiren ve yaz boyu süren konserlerle  çarçur ediliyor. Diğer aday adayı arkadaşlarımızın ben de dahil olmak üzere onun arkasında duracağımıza eminim. Hepimiz aynı bilinç ve sağduyudayız. Geçmişte yaşanan karmaşaya bu kez izin vermeyeceğiz.”

AHMET PALA: MENDERES’TE AYRIŞTIRMA YAPILIYOR

AK Parti’de olan Menderes’te ise CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala, istifasını verecek isimler arasında yerini aldı. İstifasını yarın vermesi beklenen Ahmet Pala, AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun ilçede halkı etnik köken, inanç ve düşüncelerine göre ayrıştırdığını ve ilçede büyük rahatsızlık oluştuğunu savunarak, kaybedilen 8 ilçede adayların erken açıklanması kararının önemli olduğunu söyledi.

PALA: MENDERES BETON CENNETİNE DÖNÜYOR VE…

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, şunları söyledi: “Yarın kararım netleşmiş olacak. Belediye boğazına kadar borcun içinde. Bir sürü yer satıldı. Beton cennetine dönüştürmeye başladılar. Biz mantalite olarak ben bu konuda hassasım. Biz kimseyi etnik köken ve inançlarına göre ayırmayız. İlçede yaşayan kim olursa olsun, belediye başkanı herkese eşit davranmalı. Ancak Menderes’te ayrımcılık yapılıyor. Halkın arasında gerilim arttı. Farklı partilerdeki insanlar farklı partilerdeki insanların mekanlarına girmiyor. Facebookta beğeni attı diye hesap soruluyor. Niye onun mekanına gittin diye hesap soruluyor. Bunlar hoş değil. Biz Menderes insanıyız. Birlikte yaşamalıyız. Farklı düşüncelerimiz olabilir, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ancak bu vatanın birliği ve beraberliği için ortak hareket etmeliyiz. Adayların erken açıklanmasında fayda var. Adaylar kendi ekibini kuracaktır, şartları daha iyi anlayacaktır, proje üretmek için daha fazla zamanı olacaktır.”

İSMET KORKMAZ: KİRAZ’DA İKİ KİŞİYİ ÖNERDİK, BEN ADAY ADAYI OLMAYACAĞIM

İstifasını beklenen ancak bu kararı almayan CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz ise aday adayı olmayacağını, ilçeden iki kişiyi aday adayı olarak ile sunduklarını belirterek, ağabeylik yapacağını söyledi. Korkmaz, “Kiraz’da iki aday adayı arkadaş var. Birisi eski meclis üyesi Adnan Özdoğan, diğeri Salim Özkarakaş. İkisi de değerli bir arkadaşımız. Halkımızda itibarı olan arkadaşlar. Sevilen arkadaşlar. İl başkanı görüşüyor. Birkaç güne netleşecek. Ben aday adayı olmayacağım. İki dönem ilçe başkanlığı yaptım, artık ağabeylik yapmaya karar verdim.”

BAŞAK DA İSTİFA ETTİ

CHP’de aday adaylığı için istifa sürecine CHP Konak İlçe eski Başkanı ve CHP MYK Üyesi Tuncay Özkan’ın yardımcısı Mehmet Şakir Başak da görevinden istifa etti. Belediye başkan aday adaylığı için istifa eden Başak’ın Konak veya Karabağlar’dan aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.