Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de flaş gelişme: PM VE MYK üyelerine adaylık engeli!

CHP'de flaş gelişme: PM VE MYK üyelerine adaylık engeli!

Örgüt içi yarışın kıran kırana yaşanacağı kongre sürecine hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nde kulislere düşen son iddialar adeta bomba etkisi yarattı. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen genelgeye göre, 2019 yerel seçimlerinde partinin genel merkez yöneticileri aday olamayacak. CHP'de flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 12.08.2017 - 11:25

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, önceki günlerde ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, "Partinin ilçe örgütlerinde başkanları ben atayacağım, siz sürece karışmayın" mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu ayrıca, belediye başkanlarından örgütün il ve ilçe başkanlarına baskı yapılmamasını istemişti. 

BELEDİYE BAŞKANLARINA "SÜRECE KARIŞMAYIN" MESAJI VERMİŞTİ

Örgüte "Atamaları ben yapacağım" mesajı veren Kılıçdaroğlu, aynı toplantıda yine kritik bir söylemin daha altına imza atmıştı. Buna göre, il ve ilçe örgütlerinde hangi kademede olursa olsun seçilen isimler, yerel seçimlerde aday olamayacak. Adaylık isteyen isimlerin talepleri de örgüt tarafından veto edilecek. 

MYK VE PM ÜYELERİNE ADAYLIK ENGELİ

Süreçte önümüzdeki seçimlere damga vuracak bir başka değişiklik ise genel merkez yönetimlerinde yaşanacak. Kulislerde konuşulan kritik iddiaya göre, yerel seçimler sürecinde genelk merkezde görevli CHP'li isimlere adaylık engeli getirilecek. Parti Meclisi ve MYK'da olan isimler 2019 seçimlerinde yerel yönetimlere aday olmayacak. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde örgütlere bir genelge gönderilmesi planlanıyor. 

MİLLETVEKİLLERİ DE DAHİL EDİLECEK Mİ'

Partide büyük hareketliliğe yol açan tasarının önümüzdeki MYK toplantısından sonra açıklanması bekleniyor. Son toplantının ardından gündeme gelen bu genelgeye milletvekillerinin de dahil edilmesi planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.