Dolar 32,5485
%0.01
Euro 34,8593
%-0.02
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de flaş disiplin kararları; Hasan Karabağ’ MYK’ya, Karataş’a ‘kesin ihraç’ talebi

CHP'de flaş disiplin kararları; Hasan Karabağ’ MYK’ya, Karataş’a ‘kesin ihraç’ talebi

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısına disiplin kararları damgasını vurdu. Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ın dosyası tedbirli MYK’ya sevk edildi. Karabağ disiplin suçunu işlediği sırada Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü için dosya MYK’ya sevk edildi. CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş ise kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Öte yandan CHP yeni il binası çalışmaları için komisyon kurulmasına karar verdi. Hasan Karabağ’ MYK’ya, Karataş’a ‘kesin ihraç’ talebi

  • Ege Postası
  • 23.07.2019 - 20:14

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- CHP İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti.  3 saatlik toplantının ana gündem maddesi disiplin dosyaları olurken, Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ, CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş ve CHP Buca İlçe Örgütü’ne kayıtlı Oktay Gökdemir ile ilgili disiplin dosyaları görüşüldü. CHP İl Yönetim Kurulu ise, yeni il binası çalışmaları için komisyon kurulmasına karar verdi.

KARABAĞ DOSYASI MYK’YA GÖNDERİLDİ

Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ, 31 Mart Yerel Seçimlerinde adaylık sürecinde yaptığı sert açıklamalar sebebiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.  Karabağ, disiplin suçunu işlediği sırada Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü için kararı MYK verecek.

Karabağ’ın disiplin kararı için, İl Yönetim Kurulu dosyayı MYK’ya gönderdi. İl Yönetim Kurulu, Hasan Karabağ’ın dosyasını  YDK’ya (Yüksek Disiplin Kuruluna) göndermek için önce MYK’ya sevk etti. Karabağ’ın disiplin süreci MYK’nın vereceği karara göre belirlenecek.  

KARATAŞ İÇİN KESİN İHRAÇ İSTEMİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Neptün Soyer’i eleştirdiği ve İl Yönetimi ile partiye zarar verdiği için disiplin soruşturması devam eden CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, kınama istemiyle disipline sevk edilmişti.  Hakkında disiplin süreci devam eden Karataş, CHP Urla İlçe Yönetimi tarafından oy birliğiyle kesin ihraç istemiyle bir kez daha disipline sevk edildi. CHP Urla İlçe Yönetimi’nin aldığı kararı görüşen İl Yönetim Kurulu, Karataş hakkında da kararını verdi. Kemal Karataş, bu kez kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

CHP Buca İlçe Örgütü’ne kayıtlı Oktay Gökdemir için sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan dolayı şikayet gelmesi üzerine yeniden bir disiplin dosyası açıldı. Oktay Gökdemir için komisyon kurulması kararı alındı.

YENİ İL BİNASI İÇİN KOMİSYON KURULACAK

CHP’nin yeni il binası çalışmaları için ise komisyon kurulacak. Komisyon, yeni il binasını seçeneklerini belirleyerek, belirlenen binalardan teklif alacak ve rapor hazırlayacak. Komisyon hazırladığı raporu il yönetimine sunacak. CHP komisyon tarafından verilen, rapor neticesinde yeni il binasını belirleyecek. Komisyonda görev alacaklar 5 kişilik isimler ise; Azmi Kumova, Leman Tunus, Çetin Özdemir, Adnan Alabay, Mehmet Kayhan’dan oluşuyor.

İL YÖNETİMİNDE YENİ GÖREVLENDİRME

İl Başkanı Deniz Yücel, 2. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner'in yerine Sevim Köz’ü görevlendirdi. Coşkuner ise Menemen ve Çiğli’den sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam edecek. Sedredil Coşkuner için Karşıyaka'da yaşanan imza krizinin ardından görev değişikliğine gidildiği kulislerde konuşulanlar arasında. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.