Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de bomba gelişme!

CHP’de bomba gelişme!

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısının metni ortaya çıktı. Pazartesi günü noter kanalıyla yapılacak olağanüstü kurultay talebinde, partinin bütün organları için sürpriz bir talebe yer verildi. Olağanüstü kurultay talep metni ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 15.07.2018 - 01:43

24 Haziran seçimlerinden sonra CHP’de başlayan olağanüstü kurultay tartışması konusunda sürpriz bir adım atıldı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, “Ben adayım demiyorum, ama ‘yürü önümüzden derlerse ben hazırım’” diyerek fitilini ateşlediği olağanüstü kurultay toplanması konusunda ilk adım atıldı.

Pazartesi gününden itibaren 15 gün içerisinde toplanması gereken olağanüstü kurultay konusunda noter kanalıyla Genel Merkez’e iletilecek imzalar için hazırlanan “Beyanname ve Talepneme” ortaya çıktı.

İŞTE KONGRE GEREKÇESİ

Pazartesi gününden itibaren 81 ilde kongre delegelerinin noter aracılığıyla imza vereceği Beyanname’de, “Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın (Büyük Kongresi’nin) Siyasi Partiler Kanunu’nun 14/6 maddesinin ve Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 48’inci Maddesinin 1-4 ve 5. fıkraları uyarınca GÜVENOYU ve SEÇİM Maddeleri konularak aşağıdaki yazılı gündem ve olağanüstü toplanmasını, NOTER onaylı imzalarımızla talep ediyoruz” denildi.

HEPSİ İÇİN GÜVENOYU

CHP’li muhaliflerin talep ettiği olağanüstü kurultay çağrısında partinin bütün yetkili organları için ‘güvenoyulaması’ talebinde bulunulması dikkat çekti.

İŞTE O OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNDEMİ

1-Açılış

2- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

3-Kurultay Başkanlık Kurulu Seçimi

4-Genel Başkanın açılış konuşması

5- Olağanüstü Kurultay çağrısı yapan delegeler adına bir konuşma yapılması

6-GÜVENOYU (Tüm organlar için)

7- Genel Başkan Seçimi

8- Parti Meclisi üyeleri (60) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçimi

9- Kapanış

İMZAYA AÇILAN O ÇAĞRI METNİ

ÇAĞRIYA GEREKÇE TÜZÜĞÜN O MADDELERİ

OLAG'ANÜSTÜ KURULTAY

Madde-48

(1) Genel Bas'kan; dog'rudan ya da Parti Meclisinin kararı ya da kurultay üye tamsayısının bes'te birinin on be? günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları bas'vuru üzerine olag'anüstü kurultayı toplantıya çag'ırır.

(2) Birden fazla çag'rının bulunması halinde, Genel Bas'kan bu çag'rıları birles'tirebilir. Birles'tirilerek yapılan olag'anüstü kurultay çag'rısının gündeminde, her çag'rının gündemi ayrı ayrı yer alır ve ayrı ayrı oylanır.

(3) Üye tamsayısının bes'te birinin talebiyle kurultayın olag'anüstü toplantıya çag'rılabilmesi için imzaların, on bes'inci günün bitiminden itibaren yedi gün içerisinde Genel Bas'kanlıg'a teslim edilmi? olması gerekir. On bes'inci günün bitiminden sonra imza çekilmesi hüküm ve sonuç dog'urmaz.

(4) Olag'anüstü kurultayın gündemi, isteyenlerce düzenlenir. Üyelerin bas'vurusunun aynı (ortak) gündemle yapılması gerekir. Olag'anüstü kurultayda gündemden bas'ka bir konu görüs'ülemez. Seçim yapılamaz. Ancak Genel Bas'kan gündeme seçim maddesi koyabilir.

(5) Olag'anüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyelerinin sayısı üye tamsayısının salt çog'unlug'unu sag'lıyor ise gündeme, güvenoyu ve seçim maddesi konulabilir.

(6) Olag'anüstü kurultay, en az on be? (15) gün önce ilgililere duyurulmak kos'uluyla en geç kırk be? (45) gün içinde yapılır.(Düzgünhaber)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.