Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 'Bir şey yapmalı' yine İzmir'de toplanıyor

CHP'de 'Bir şey yapmalı' yine İzmir'de toplanıyor

CHP İzmir'de geçtiğimiz Nisan ayında "Bir şey yapmalı" adı altında düzenlenen muhalif toplantının ikincisi yapılacak. Partililere davet mesajı gitti. İlk toplantıda dağıtılan bildiride CHP'de yönetimsel sorun olduğuna dikkat çekilmişti. Muhalifler cepheyi genişletiyor, o toplantının ikincisi yapılıyor

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 13:23

EGE POSTASI - Genel seçimlerden istediği sonucu alamayan CHP'de parti içi muhalif çalışmalar yürütülüyor. 

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, alana inip mitinglerle Genel Merkez'e karşı duruş sergilerken, parti içinde İstanbul merkezli "Bir şey yapmalı" sloganıyla yürütülen çalışma ise genişliyor.

İLKİ NİSAN'DA YAPILDI

Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu'nun oğlu, CHP İstanbul İl Eski Başkan Yardımcısı Ali Mutlu Köylüoğlu'nun organizasyonunda Nisan ayında İzmir'de sürpriz bir toplantı yapılmıştı.

CHP İzmir'de sürpriz toplantı yapıldı: Bir şey yapmalı!

Tepekule Kongre Merkezi'nde "Bir şey yapmalı" adı altında düzenlenen ve Hülya Güven, Ahmet Sarışın, Ahmet Karadağ, Özgün Utku, Vedat Uğur, Mahmut Esat Aslan, Cem Aksan, Sinan Karamustafaoğlu, Kerim Özer, Ülkü Caner, Kadir Sinan, Abdullah Aydemir gibi isimler yer aldığı toplantıda CHP'nin yönetim sorunu olduğuna dikkat çekilmişti.

İZMİR'DE İKİNCİSİ DÜZENLENİYOR
Dar çerçevede kısa zaman diliminde yapılan toplantının ikincisi ve daha geniş katılımlısı çarşamba günü yine Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

DAVET MESAJI
Köylüoğlu'nun ismiyle İzmir'de partililere davet mesajı gitti,

Mesajda; 

"Değerli Partililerimiz,
'CHP Ayağa Kalkmadan, Türkiye'nin Ayağa Kalkmayacağı gerçeğinden hareketle; BİR ŞEY YAPMALI....' başlığı altında ifade etmeye çalıştığımız çabalarımız ile ilgili olarak; İzmir’deki Toplantımız, 1 Haziran 2016, Çarşamba günü, saat 13:00 - 19:00 arasında, MMO Tepekule Tesisleri’nde (Anadolu Caddesi, No: 40, Tepekule İş Merkezi, SALHANE Metro İstasyonu, İzmir) gerçekleşecektir.
İlk oturum saat 13:00 ile 15:30 arasında gerçekleşecek olup, “CHP Tüzüğü Taslağı Hazırlanması” ile ilgili konular ele alınacaktır.
İkinci oturum ise; saat 16:00 – 18:30 arasında gerçekleşecek olup, “Hareket Çıkış Metni”, “Hareket Adı” ve “Çalışma Modeli” ile ilgili konular ele alınacaktır.
Değerli görüş ve katkılarınızı dinleyebilmek adına sizi de aramızda görmek isteriz.
Saygılarımızla"
ifadeleri kullanıldı.

Toplantıya bu kez katılımın daha geniş olması bekleniyor.

ARKA PLANDA SAĞLAR MI VAR'

Köylüoğlu'nun babası Azimet Köylüoğlu, geçmiş yıllarda partinin etkin sol kanat isimlerinden Fiki Sağlar'la birlikte siyaset yapmıştı. Köylüoğlu'nun toplantılarının arka planındaki isim konusunda partililer herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını söylerken, baba Köylüoğlu'nun geçmişte Sağlar'la siyaset yapması nedeniyle partililer "Arka planda Sağlar ve ekibi var" yorumu yapıyor.

12 SAYFALIK BİLDİRİ DAĞITILMIŞTI

Geçtiğimiz toplantıda 12 sayfalık bildiri dağıtılmış, "CHP ayağa kalkmadan Türkiye'nin ayağa kalkmayacağı gerçeğinden hareketle bir şey yapmalı" başlığıyla dağıtılan bildiride, CHP'de yönetimsel sorun olduğuna dikkat çekilmişti.

YÖNETİM SORUNU

Bildiride “CHP'nin yönetim sorunu olduğuna dair inancımız tamdır. Bireysel çıkar peşinde olmayan samimi, fedakarlık yapacak kadroların siyasete müdahil olmasına ihtiyaç vardır” ifadeleri yer almıştı. 

Bildiride toplantıların parti içi harekete dönüşmesi temennisinin yer aldığı ifadeler de dikkat çekerken, tüzük konusunda da önerilerin Genel Merkez'e iletilmesinin amaçlandığına dikkat çekilmişti.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda partinin daha iyi noktada olması için neler yapılmalı, partinin siyasal duruşu, ideolojik duruşu, yönetiliş biçimi ve tüzük gibi konular masaya yatırılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.