Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 3 Şubat'tan önce üye olanlar oy kullanacak

CHP'de 3 Şubat'tan önce üye olanlar oy kullanacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, delege seçimlerinde 3 Şubat tarihine kadar partiye üye olanların oy kullanabileceklerini söyledi. Aksünger, Genel Merkez aracılığıyla toplu üyeliklerin geçirilebileceğine yönelik iddialar için, " Bu hesabı yapanların karşılarına dikilirim" dedi. Genel Başkan Yardımcısı'ndan 'toplu üye' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 23.05.2017 - 14:08

EGE POSTASI - CHP'de kongre takviminin netleşmesi sonrası parti içi yarışın startı verildi. Seçimlerin sonuçlarının merakla beklenildiği kentlerin başında gelen İzmir'de üye listeleri, 3 Temmuz'da askıya çıkacak, 10 Temmuz'da indirilecek. Askı süresi aynı zamanda itiraz süresi olacak. Bu süre içinde itirazlar önce ilçe başkanlıklarına sonra il başkanlığına yapılacak. 16 Temmuz'a kadar itirazlar karara bağlanacak. İtirazların sonuçlanmasının ardından 19 Ağustos'ta delege seçimlerinin startı verilecek.Eylül-Ekim aylarında ilçe kongreleri yapılacak.

Geçmiş yıllarda takviminin açıklanmasının ardından 'toplu üyelik' iddiaları parti kamuoyunda çokça gündeme gelirken, Genel Merkez'den konu hakkında net açıklama geldi.

3 ŞUBAT'TAN ÖNCE ÜYE OLANLAR OY KULLANACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger, delege seçimlerinde 3 Şubat tarihine kadar partiye üye olanların oy kullanabileceklerini söyledi.

Aksünger, takviminin açıklanmasının ardından Genel Merkez aracılığıyla toplu üyeliklerin geçirilebileceğine yönelik iddialar için, "3 Şubat'tan önce yapılan üyelikler geçerli. 3 Şubat'tan sonra yapılan ve bundan sonra  yapılacak üyeliklerin bu kongre takviminde geçerliliği olmaz. Bu kesin. Tüm il ve ilçe başkanlıklarına bu durum  bildirildi. Bu süreçte toplu üye gibi bir durumun olması söz konusu değil. Bu şekilde üye yapılanların oy kullanmaları mümkün değil. Böyle bir durumun hesabını yapanların, girişimde bulunanların karşılarına dikilirim" dedi. 

CHP'nin İzmir'de Genel Merkez'deki son verilere göre 144 bin üyesi bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.