Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 150 yeni aday açıklanacak

CHP'de 150 yeni aday açıklanacak

CHP'de, 24 Ekim'de toplanan Parti Meclisi'nde (PM) 105 ilçe ve belde belediye başkan adayı açıklanırken, 150 civarında aday ise haftaya toplanacak olağanüstü PM'de belirlenecek.

  • Ege Postası
  • 06.11.2018 - 16:21

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de Parti Meclisi 14 Kasım  Çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında  parti genel merkezinde gerçekleştirilecek toplantıda, aday profilleri üzerinde  görüş alışverişinde bulunulacak.

Parti örgütlerinden gelen talepler, anketler ve Merkez Yönetim  Kurulu'nun (MYK) değerlendirmeleri sonucunda, belediye başkan adaylığı konusunda  üzerinde hemfikir olunan isimlerin ele alınacağı toplantıda, PM'nin de onayını  alan isimlerin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun  tarafından açıklanması bekleniyor.

PM'nin bu toplantısı sonrasında partinin onayını almış, çoğunluğunu  ilçe belediye başkan adaylarının oluşturacağı yaklaşık 150 ismin kamuoyuyla  paylaşılacağı ifade ediliyor.

CHP adaylarının her kesimden oy alacak, herkese hitap eden ve  bölgesini daha ileriye taşıyacak kişiler olmasını hedefleyen CHP, bin 398  belediyede kendi adayını gösterecek.

CHP'nin, herhangi bir bölgede hiçbir partinin lehine aday çekmeyi  planlamadığı, diğer partilerin de tabanına hitap edecek adayları çıkarma  eğiliminde olduğu öğrenildi.

Partide 24 Ekim'de toplanan PM'de 105 ilçe ve belde belediye başkanı  adayı açıklanmıştı.

ÇOĞU İL ADAYI NETLEŞTİ

Sadece ilçe ve belde adayları açıklanan CHP'de, kamuoyuyla  paylaşılmasa da çoğu il adayı netleşmiş durumda.

Üzerinde uzlaşı sağlanan Eskişehir, Aydın, Hatay, Balıkesir, Burdur,  Giresun, Bolu, Kocaeli gibi şehirlerde isimler netleşirken, merak konusu olan  Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise henüz tam bir netlik söz konusu değil.

İstanbul adayının kim olacağına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  karar vermesi beklenirken, İzmir'de Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday istemediği  ifade ediliyor. İzmir'de başarılı bir ilçe belediye başkanının büyükşehire aday  gösterilebileceği perde arkası bilgilere yansıyor.

Ankara'da pazar günü il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla uzun süren  bir toplantı yapıldığı ve 2 sayfalık bir deklarasyon yayınlandığı öğrenildi. Bu  deklarasyonda, "Ankara adayı parti evladı olsun, sorumluluk örgüte verilsin."  şeklinde ifadeler yer aldığı belirtildi.

CHP, Adana ve Mersin başta olmak üzere çoğu ilde ise anketler  yaptırıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.