Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Akgül'den 'delegelere baskı' iddiası: Özgür iradeye müdahale var!

CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Akgül'den 'delegelere baskı' iddiası: Özgür iradeye müdahale var!

TV 35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programına katılan CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül, aday olma gerekçelerini ve nasıl bir başkanlık yapacağını anlattı. Öte yandan Akgül, 15 Aralık Pazar günü gerçekleşecek ilçe kongresi öncesi delegelere baskı yapıldığını iddia etti. Akgül, "Başkan yardımcısı bir bürokratın kamu gücünü arkasına alarak, kahvehanelerde toplantı yapıp delegelere ‘Oy vermezseniz işten atarız, oyunuzu kameraya çekeceksiniz’ şeklinde konuştuğu bilgilerinin kendisine geldiğini" öne sürdü. CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Akgül'den 'baskı' iddiası

  • Ege Postası
  • 13.12.2019 - 12:06

EGEPOSTASI- Deneyimli siyasetçi CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı ve CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül, Kutluhan Nesil’in sunduğu programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Çiğli’de sevgi, barış ve hoşgörü dilini hakim kılacağı sözünü veren CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül, Pazar günü yapılacak ilçe kongresinin demokratik bir ortamda gerçekleşmesini dilediğini vurguladı ancak hemen arkasından delegelere yoğun baskı olduğunu söyledi.

Delegenin özgür iradesine müdahale var

Başkan yardımcısı bir bürokratın kamu gücünü arkasına alarak, kahvehanelerde toplantı yapıp delegelere ‘Oy vermezseniz işten atarız, oyunuzu kameraya çekeceksiniz’ şeklinde konuştuğu bilgilerinin kendisine geldiğini vurgulayan CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül,  birilerinin delegenin özgür iradesine ipotek koymaya çalışmasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

‘Oy vermezseniz işten atarız’ deniyormuş

İki dönem il başkan yardımcılığı görevini yapan, 5 yıl il başkanlığı düzeyinde yöneticilik görevlerinde bulunan CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül, sert eleştiri yaptı.

Akgül’ün eleştirisi şu şekilde oldu:

“Delege üzerindeki baskılar istendik değil. Aldığım duyumlara göre, oy kullanırken kamera kaydı isteniyormuş. Oy vermezseniz işten atarız deniyormuş. Zaten iş sözleri havada uçuşuyor. İnşallah benim seçilip seçilmemem önemli değil ama inşallah söz verdikleri insanları işe alırlar da insanlar ekmek sahibi olur. Küçük olsun benim olsun mantığı doğru değil” diye konuştu. Bu konuda tabi ciddi rahatsızlığım var benim birçok partili gibi. Belediye başkan yardımcısı arkadaşımız kamu gücüyle ilçe başkanını alıp kahve toplantıları yapıp delegelerin imzalarını topluyor. Bizzat genel başkanımız belediye başkanları ve bürokratlar seçimlere karışmasın demişti. Her ne hikmetse tam tersini yapıyorlar. Takmıyorlar ya da duymamazlıktan geliyorlar. Açık ispatları var. İmza toplarken de işten atılırsınız diye tehdit ediyorlar. Bunlar doğru değil. Bırakın biz demokratik bir ortamda seçim yapalım. Kazanan partimiz olacak. Bu kadar kutuplaştırmanın, insanların ekmeğiyle oynamanın gereği yok.

Şenlik havası içinde geçmesini diliyorum

“Herkes Pazar gününü bekliyor, heyecanlı. Dilerim kavgasız, gürültüsüz, şenlik havası içinde geçer kongremiz. Kazanmışız kaybetmişiz önemli değil. Buna takılmıyorum. Demokratik bir ortamda seçimin yapılmasını diliyorum” diyen CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Şirin Akgül, tartışma ve kavga etmenin anlamsız olduğunu, aslolanın CHP’yi iktidara taşımak için birlikte hareket etmek olduğunu kaydetti.

Kazanırsam yanımda görmek isterim, kaybedersem de her zaman yanında olacağım

Şirin Akgül, seçilmesi durumunda rakip aday ve mevcut ilçe başkanı Mert Özcan’ı yanında görmek istediğini, aksi durumda ise kendisinin Özcan’ın yanında olacağı sözünü de vererek, “Tartışmaları hoş bulmuyorum. Birbirimizle didişmemeliyiz. Kavgamızı kendi içimizde yapmak yerine iktidar olmak için mücadele etmeliyiz. Türkiye’nin kurtuluşu ancak CHP iktidarıyla olacak. Başka çaresi yok. Rakibimden son derece memnunum. Seçim salonuna el ele kol kola girip çıkacağız. Kazanırsam onu yanımda görmek isterim. Kaybedersem de her zaman Mert Özcan’ın yanında olacağım” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İnşaat sektöründe faaliyet gösteriyorum. Siyaseti İzmir’de CHP’de başladım. Yaklaşık 5 yıla yakın il yöneticiliği yaptım. Ali Engin, Bedri Serter, Asuman Ali Güven başkanları döneminde il başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Partimize katkı sunmak

Aday olma kararı Çiğli’de arkadaşlarla biraraya geldik. Arkadaşlar sen çık diye ısrar etti, ben onları kırmadım. Bir sloganla yola çıktık; sevgi, kardeşlik, barış diliyle ilçemize daha fazla nasıl verimli olruz diye.

Küçük olsun benim olsun mantığı doğru değil

Bana göre zor değil ancak zorlaştırıyorlar. Çiğli’deki küçük olsun benim olsun mantığını güden insanlar zorlaştırıyor. Çiğli’de herkes iyi siyasetçi aslında. Herkes siyasetçi gibi davranıyor ve biliyor da. Birileri küçük olsun benim olsun mantığıyla hareket etmede ısrar ediyor. Kongre, il veya ilçe delegesi olmak herkesin doğal hakkı.

Oy vermezseniz işten atarız deniyormuş

Adaylığım güzel  karşılanıyor. Sizin bu işi iyi yapacağınıza inanıyorum. Bu teveccühe layık olmaya çalışacağım. Olumsuz bir dönüş olmadı. Görüştüğüm her arkadaş ile konuştuk. Çiğli’nin sorunlarını ve olup bitenleri konuştuk. Delege üzerindeki baskılar istendik değil. Aldığım duyumlara göre, oy kullanırken kamera kaydı isteniyormuş. Oy vermezseniz işten atarız deniyormuş. Zaten iş sözleri havada uçuşuyor. İnşallah benim seçilip seçilmemem önemli değil ama inşallah söz verdikleri insanları işe alırlar da insanlar ekmek sahibi olur.

Belediye başkanı randevu talebime dönmedi

Belediye başkanı arkadaşımızı aradım. Telefonu kapalıydı. Bana dönüş olmadı. Danışmanını aradım. Danışmanı telefonu açtı. Bir randevu almak istiyorum başkanımızdan dedim. Kendisine ileteceğim, döneriz dediler. Bir dönüş olmadı. Ertesi gün bir daha aradım. Randevu talep etmiştik dedim. Kendisine ilettim ama bana bir şey söylenmedi dedi. Bu saatten sonra olsa bile gitmeyeceğim. Benim şahsi hiçbir sorunum meselem yok. Benim partimin belediye başkanıdır. İnsanların oy vermesi için çalışmışım.

Seçimin demokratik bir ortamda olmasını diliyorum

Herkes Pazar gününü bekliyor, heyecanlı. Dilerim kavgasız, gürültüsüz, şenlik havası içinde geçer kongremiz. Kazanmışız kaybetmişiz önemli değil. Buna takılmıyorum. Demokratik bir ortamda seçimin yapılmasını diliyorum.

Birbirimizle didişmemeliyiz

Tartışmaları hoş bulmuyorum. Birbirimizle didişmemeliyiz. Kavgamızı kendi içimizde yapmak yerine iktidar olmak için mücadele etmeliyiz. Kısır döngünün içinde dönüp dolaşıyoruz. İnsanlar verdikleri mücadeleyi sadece CHP’nin iktidarı için verse zaten biz şu anda iktidardık. Türkiye’nin kurtuluşu ancak CHP iktidarıyla olacak. Başka çaresi yok.

Salona beraber girip beraber çıkacağız

Karşımdaki mevcut ilçe başkanı rakibim beyefendi, partili bir arkadaşımız. Beni ilk arayan ilçe başkanımız Mert Özcan oldu. Aradı tebrik etti. Çok memnun oldum. Kendisine tekrar teşekkür ederim kibarlığı için. Adaylık açıklaması için ilçe binasına gittiğimde de güzel karşıladı. Rakibimden son derece memnunum. Seçim salonuna el ele kol kola girip çıkacağız. Kazanırsam onu yanımda görmek isterim. Kaybedersem de her zaman Mert Özcan’ın yanında olacağım.

Delegenin vicdanına bırakıyorum

Eksikleri vardır her insanın. Ama artıları da vardır. Bu dönem belediyeyi tekrar kazandırdılar. Emek verdiler. Ben hiçbir zaman emeğe saygısızlık etmem. Yağmurda çamurda çalıştık. Ellerinden geleni yaptılar. Bende güçlü bir rakibim. Partinin mutfağından geliyorum. Delegenin vicdanına bırakıyorum. Doğru karar vereceklerine inanıyorum.

Genel başkanı ya takmıyorlar ya duymamazlıktan geliyorlar

Bu konuda tabi ciddi rahatsızlığım var benim birçok partili gibi. Belediye başkan yardımcısı arkadaşımız kamu gücüyle ilçe başkanını alıp kahve toplantıları yapıp delegelerin imzalarını topluyor. Bizzat genel başkanımız belediye başkanları ve bürokratlar seçimlere karışmasın demişti. Her ne hikmetse tam tersini yapıyorlar. Takmıyorlar ya da duymamazlıktan geliyorlar. Açık ispatları var. İmza toplarken de işten atılırsınız diye tehdit ediyorlar. Bunlar doğru değil. Bırakın biz demokratik bir ortamda seçim yapalım. Kazanan partimiz olacak. Bu kadar kutuplaştırmanın, insanların ekmeğiyle oynamanın gereği yok.

Delegelere yoğun baskı var, baskı ve tehditle seçim yapmak isteniyor

İlçe başkan adayı ve ilçe başkanımız olan Mert Özcan’ı aradım delege listesini istedim. Dönüş olmadı. Kendim temin ettim ve üzerinde çalıştım. Çiğli delegesinin şunu bilmek istiyorum; liste başı arkadaşları tek tek arayıp delegelerle toplantı yapmak, kendimi tanıtmak istiyorum dedi. Size dönüş yapacağız dediler. Ancak hiçbiri biri hariç bana dönüş yapmadı. Duydum ki, kesinlikle görüşmeyeceksiniz diye talimat gelmiş. Belediye başkan yardımcısı arkadaşımızın talimat ve baskısı var. Çiğli’de yapılacak olan seçim şeffaf değil. Baskı ve tehditle seçimi gerçekleştirmek istiyorlar.

Korku imparatorluğu kurmak istiyorlar

Siz iş sözü verebilir misiniz diyorlar. Kimsenin hayali ve umuduyla oynamam. Yalan söylemem. Yarın kimseye mahcup olmak istemem. Genelde iş talebiyle karşılaşıyorum. Belediyede çalışan arkadaşlarımız bizden kağıt istiyorlar. Oyunuzu kameraya çekin diyorlar. Korku imparatorluğu kurmak istiyorlar.

Çiğli’de artık bir dönüş olmalı

Kongrede delegelere kendimi anlatacağım. Çiğli’de artık bir dönüş olmalı. Bu tür ayrıştırıcı davranış ve olayların olmaması gerektiğini söyleyeceğim. İlçenin 24 saat halkın hizmetinde olması gerektiğini belirteceğim.

Çiğli’de en büyük sorun işsizlik

Ben ilçe başkanı seçilirsem eğitime, partimizin içinde zaten genç sayısı az, kadınların daha fazla siyaset yapmasına ön ayak olacağım. Çiğli’de en büyük sorun işsizlik. Çiğli artık büyük bir kent.

Yücel’i başarılı buluyorum, çok emek verdi

Bence normal bu. İl kongresine gidiyoruz. Dilerim iki adaylı bir il kongresi olur. Rekabet ve yarış olur. Güçlü olan kazansın. İl başkanı Deniz Yücel’i başarılı buluyorum. Çok emek verdi. İyi çalıştı yönetimle birlikte. Verimli çalıştılar bana göre. Kaybettiğimiz ilçelerden altısını tekrar bize kazandırdılar. Teşekkür ediyorum. O olabilir başka bir arkadaşımız olabilir. İl başkanı adayı olan ve olacak olan herkes hak ediyor. 

Gelin kardeşçe, sevgiyle kucaklaşalım

Çiğli delegelerine, CHP Çiğlili partililerimize sesleniyorum; gelin hep beraber kavgaya, gürültüye beraber son verelim. Kardeşçe, sevgiyle kucaklaşıp ilk ateşi Çiğli’de yakıp partimizi iktidara götürmek için yola çıkalım. Benim kazanıp kazanmamam değil önemli olan Atatürk’ün kurduğu partimizi iktidara taşımalıyız. Türkiye’nin kurtuluşu CHP iktidarıyla mümkün. Çiğli delegelerinin doğru karar vereceğini düşünüyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.