Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli'deki mahalle delege seçiminde üyeler 'Beyaz' dedi!

CHP Çiğli'deki mahalle delege seçiminde üyeler 'Beyaz' dedi!

CHP Çiğli'nin mahalle delege seçimleri yerel ve genel seçimleri aratmadı. Özellikle Atatşehir ve Küçük Çiğli mahallelerinde yoğun rekabet yaşandı. İlk gelen sonuçlarda ise; Köyiçi ve Esentepe Mahalleleri'nde seçimi Beyaz Liste kazandı. Kırmızı Liste sadece Küçük Çiğli'yi kazanırken, Sarı Liste ise Cumhuriyet Mahallesi'ni kazandı... Beyaz liste bugün seçim yapılan 20 mahalleden 18'ni kazandı.. Çiğli'de mahalle delege seçimlerine büyük ilgi

  • Ege Postası
  • 10.11.2019 - 11:11

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Çiğli’de 60 delegesi bulunan en kritik mahallelerden Atatşehir’de seçim saat 10.00’da Çiğli Atatürk Spor Salonu’nda başladı. Yaklaşık bin CHP üyesinin oy kullandığı Kırmızı ve Beyaz liste yarışına sahne olan Ataşehir’de partililer sandık önünde kuyruk oluşturdu sandık düzeni yerel ve genel seçimleri aratmadı. Çiğli'de 20 mahallede seçim yapılacakken yaklaşık 300 mahalle delegesi seçildi.. Sadece Egekent, Çağdaş ve Cumhuriyet Mahallelerinde tek liste seçime gidildi. Seçimlere damga vuran olay ise Ataşehir'de zarflardan delege listesi yerine 5 Atatürk kartpostalı çıkmasıydı. Beyaz Liste'nin kesin galibiyetiyle sonuçlanan delege seçimin sonuçları şöyle:
ATAŞEHİR’DE ZAFER BEYAZ LİSTE’NİN
Büyük çekişme yaşanması beklenen mahallelerden Ataşehir Mahallesi’nde seçime ilgi yoğun oldu. Yaklaşık bin üyenin seçim listelerine yazıldığı Atatşehir’de 647 üye oy kullandı. Oylardan 350’sini Beyaz liste alırken, Kırmızı liste 280’de kaldı. 17 geçersiz oyun 5’i Atatürk Kartpostalıydı.

KÖYİÇİ MAHALLESİ'NDE LİSTE BEYAZ
Köyiçi Mahallesi'nde seçimi 94 oy alan Beyaz liste kazandı, Mavi liste 62 oyda kalırken, 4 oy geçersiz sayıldı.

ESENTEPE MAHALLESİ 1 OYLA BEYAZ’IN
En çekişmeli geçen Esentepe Mahallesi’nde kazananı 1 oy belirlerdi. 93 oy alan Beyaz liste 92 oy alan Kırmızı listeyi 1 farkla geçerek delege seçimini kazandı.


KÜÇÜK ÇİĞLİ ZAFER MERTOĞLU VE HASAN ARSLAN'IN

Geçtiğimiz dönem delege seçimlerinde  delege seçimlerini kaybedeb Çiğli Eski Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun çıkardığı liste kazandı.

Seçimi 385 oy alan Kırmızı liste kazandı. Beyaz liste 329 oy alarak seçimi kaybetti.


İŞTE DİĞER MAHALLELERDE KAZANAN LİSTELER

Cumhuriyet: Sarı

Sasalı: Beyaz

Kaklıç:  Beyaz

Egekent: Beyaz

Çağdaş:  Beyaz

Atatürk: Beyaz

Aydınlıkevler: Beyaz

Maltepe: Beyaz

Evka-2: Beyaz

Evka-6: Beyaz

Güzeltepe: Beyaz

Uğur Mumcu: Beyaz

H. Gazi Mustafa Kemal: Beyaz

İnönü: Beyaz

Şirintepe: Beyaz

Maltepe: Beyaz

Küçük Çiğli: Kırmızı


ÇİĞLİ'DEKİ SEÇİMDE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR...



En önemli Mahalle olan Ataşehir'de Beyaz listeyi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve İlçe Başkanı Mert Özcan’ın desteklediği bilinirken, Kırmızı liste eski belediye başkanları ve muhalif partililerden oluşuyor. Öte yandan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, Ali Gül gibi isimler Beyaz listede yer alırken, eski Belediye Başkanı Metin Solak ve eski ilçe başkanı Behçet Köymen Kırmızı listeden yarışa katıldı. 

KOÇER SAHADA 'BASKI YAPTI' İDDİASI

Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün “seçimlere karışmıyorum” açıklamasından sonra, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in seçimlere müdahale edip etmeyeceği merakla bekleniyordu. Ataşehir seçimlerinde spor salonunun bahçesinde görüntülenen Koçer’in Beyaz listeyi desteklemeleri yönünde partililere ve belediye personeline baskı yaptığı ileri sürüldü.
 




KÜÇÜK ÇİĞLİ’DE DE BÜYÜK YARIŞ
Kırmızı ve Beyaz listelerin yarıştığı 32 delegenin seçileceği Küçük Çiğli Mahallesi’nde de saat 10.00’da başladı. İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoglu ve eski Çiğli Belediye eski Başkanı Hasan Arslan, İlçe eski Başkanı Nihat Gültekin Kırmızı listede yer alırken, Beyaz listede belediye çalışanları ve yakınlarının yer aldığı belirtildi.



ŞİRİNTEPE'DE MUHALEFET MAVİ
Şirintepe Mahallesi’nde Mavi liste İlçe Gençlik Kolları esi Başkanı Baransel Güler, eski muhtar Ümit Öztürk Beyaz listede Barış Okur eski sendikacı Ali Rıza Koçer'in danışmanı Ayhan Doğan yer aldı. Mavi liste muhaliflerden oluşurken, Beyaz listede belediye çalışanlarının yoğunlukta olduğu öğrenildi.



DARP EDİLEN COŞKUNER GÖREVDE
Dün Karşıyaka Alaybey Mahallesi'nde darp edilen ve rapor alan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Sedredil Coşkuner, bugün Ataşehir Mahallesi'ndeki delege seçimlerinde sandık görevlisi olarak yer aldı. Sedredil Coşkuner Çiğli'deki seçimlerin Karşıyaka'ya göre daha şeffaf yapıldığını söyledi.

 

‘BURADA DURAMAZSIN’ KAVGASI
Ataşehir Mahallesi’ndeki delege seçimlerinin bitmesine yaklaşık bir saat kala ‘burada duramazsın’ tartışması yaşandı. Tüm gün boyunca partililerin kuyruğa girirek oy kullandığı sandıkta, görevlilerle partililer arasında yaşanan tartışma sonrası küçük çaplı ardebe yaşandı. Sandık görevlilerini propaganda yapmakla suçladığı partili sandık bölümünden çıkartıldı. Daha sonra ise sandık bölümünde oy kullanacaklar ve görevliler dışındaki herkes dışarı çıkartıldı. Gerginlik Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu bahçesinde de devam ederken iki liste tarafları arasına sıçramadan parti büyüklerinin araya girmesiyle ortalık sakinleştirildi. 

SANDIKLAR KAPANDI, OYLAR SAYILDI
Çiğli'deki mahalle delege seçimleri 17:00 itibariyle sona erdi. Sandıklar kapandı, oy sayım işlemlerinin sona ermesiyle sonuçlar belli oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.