Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca Meclis üyesi Hüseyin Hilmi Başyiğit noktayı koydu

CHP Buca Meclis üyesi Hüseyin Hilmi Başyiğit noktayı koydu

Geçtiğimiz yıl AK Parti'den istifa ederek CHP saflarına katılan Hüseyin Hilmi Başyiğit, Denetim Komisyonu üye seçimi yapılacağı gün partisinden istifa etti. Başyiğit'in istifasıyla Denetim Komisyonu seçimiyle ilgili dengeler AK parti lehine değişti

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 16:39
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - CHP Buca Meclis Grubu Hüseyin Hilmi Başyiğit'in istifasıyla 22'ye düştü. Geçtiğimiz yıl AK Parti'den istifa ederek CHP saflarına katılan Buca Meclisi'nin esnaf kökenli üyesi Hüseyin Hilmi Başyiğit istifasıyla ilgili dilekçesini bugün noter kanalıyla partisi CHP'ye gönderdi.

DENGELER DEĞİŞTİ
Başyiğit'in istifası CHP'nin sadece bir Meclis üyesi kaybetmesi anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz cuma günü yapılan Ocak ayı Meclis toplantısında Denetim Komisyonu üye seçimi AK Parti ve CHP Grupları arasında hangi partiden kaç kişi alıncak tartışması yüzünden kilitlenmişti. CHP lehine 4'e 1 mi, yoksa 3'e 2' mi olacak tartışmaları uzamasına rağmen bir sonuç alınamadığı için konu bugün (pazartesi) yapılacak olan meclis oturumuna ertelenmişti. CHP Buca Meclis üye sayısı Başyiğit'in istifasıyla 22'ye düşerken, 13 üyesi olan AK Parti'nin Denetim Komisyonu'nda istediği gibi 2 üye kazanması matematik olarak da kesinleşti. CHP Buca Meclisi Denetim Komisyonu için 'Emre Aykut, Bekdaş Gül, Gülendam Çorak ve Murat Işık'ın ismini önermek için grup kararı almıştı. Buca Belediyesi'nin 2013 icraatlarını değerlendirecek olan Denetim Komisyonu için Bağımsız üyelerden aday çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. CHP'den önce istifa eden ardından Parti Genel Merkezi tarafından istifa etmediği şeklinde hakkında karar verilen Sevilay Dursun'un da Denetim Komisyonu için adaylığını açıklaması ihtimali bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.