Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca Kongresi'nde broşür krizi

CHP Buca Kongresi'nde broşür krizi

Aleyhte söz alan Oktay Gökdemir elindeki belgeyle Çağdaş Kaya'dan gelen broşürün üzerinde Buca Belediyesi yazmasını eleştirdi. Ona destek verenlerle Çağdaş Kaya taraftarları arasında arbede yaşandı. iki taraf birbirinin üzerine yürüyünce Divan Başkanı Eren Erdem araya girdi. Ardından kongreye beş dakika ara verdi.  CHP Buca Kongresi'nde salon karıştı

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 13:49

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Oktay Gökdemir aleyhte söz aldı. Gökdemir, elinde belgeyle kürsüye gelip mevcut ilçe başkanı ve başkan adayı Çağdaş Kaya’nın gönderdiği broşürde Buca Belediyesi yazmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi.

OKTAY GÖKDEMİR: BROŞÜRDE BUCA BELEDİYESİ YAZIYOR. BU NASIL BELEDİYEDEN GELİ? BUNUN CEVABINI BİRİ BANA VERSİN

Gökdemir, “2019’da seçimleri kaybedersek bir daha kongre yapma şansımız da olmayabilir. Bu kongreleri bir vizyon değişikliği olarak görmenizi öneririm. Bağımsız bir kongre yapmak zorundayız. Özgür iradenizle sandığa gidip oy kullanmalısınız. Kimse taraf olmamalı. CHP’nin geleceğiyle ilgili önemli bir karar vereceksiniz. Statükoyu korumak için güç sarf etmeyin. 67 yıldır iktidar olamıyoruz. Kıyı belediyeleri alıyoruz sadece. Tarafsızım diyorlar. Seçimlere karışmıyoruz diyorlar. Size bir belge göstereceğim. İlçe başkanlığından gelmiş ama üzerinde Buca Belediyesi yazıyor. Bu nasıl belediyeden gelir. Bunun cevabını biri bana versin” dedi.

HAK-HUKUK-ADALET DİYE BAĞIRDILAR, SALONDA ARBEDE YAŞANDI

Gökdemir’in konuşması sırasında salondaki partililer ‘hak-hukuk-adalet’ diye bağırdı. Kısa süreli bir tartışma ve gerilim yaşandı. İki taraf birbiri üzerine yürüdü. Divan Başkanı Eren Erdem araya girerek, tartışmanın kavgaya dönüşmemesini aksi durumda Divan Başkanlığı yetkilerini kullanacağını söyledi. Ardından da beş dakikalık ara verdi.

Salonda bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, iddiaya yanıt vermek için söz istedi ve kürsüye geldi.

PİRİŞTİNA: İLÇE BAŞKANLIĞI İLE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI KARIŞIYOR VE…

Levent Piriştina, Oktay Gökdemir’in gösterdiği belgenin kurye şirketinin ilçe başkanlığı yerine belediyeyi araması ve yanlış anlaması üzerine meydana geldiğini belirten bir açıklama yaptı.

“Öncelikle sükunete davet ediyorum. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek elbette. Kurumsal bir iddia olduğu için mecbur kaldım konuşmaya ve o nedenle söz istedim. Buca ilçe başkanlığı arıyor kurye şirketini. Kurye şirketi telefondakine Buca İlçe başkanlığı deyince Buca ilçe belediye başkanlığı sanıyor. Daha sonra belediyeye geliyor tahsilat yapmaya. Parasını istiyor. Evrak gönderdim parası diyor. Buradan evrak gitmedi diyor. Olur mu gönderdik Buca ilçe başkanlığı dediler. Buca doğru ilçe de doğru.  Ama kurum Buca Belediyesi değil. O zaman faturayı da Buca CHP İlçe Başkanlığı’na kesiyorlar. Belediyeden tahsilat yapmaya geldiklerinde ortaya çıkıyor. Konu bundan ibarettir. Zaten siyaseten süreçle ilgili duygu ve düşüncelerimi ifade ettim. Delegeler gönüllerini ferah tutsun. Bizim de birinci vazifemiz hak hukuk ve adaleti sağlamak.”

İşte örgüt işte başkan sloganları eşliğinde kürsüden indi... 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.