Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da ipi Kasım Akdağ göğüsledi

CHP Buca'da ipi Kasım Akdağ göğüsledi

CHP Buca İlçe Kongresi’nde ipi Kasım Akdağ göğüsledi. Sabah saatlerinde başlayıp akşama kadar süren kongrede doğal delegelerle birlikte 417 delegeden 403'ü oy kullandı. Çağdaş Kaya 200 oy alırken Kasım Akdağ 202 oyla seçimi kazandı.Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Çağdaş Kaya'nın salondan ayrıldığı öğrenildi. Buca'da sürpriz sonuç

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 10:48

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP Buca İlçe Kongresi Buca Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akdağ ve mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın yarışına ev sahipliği yaptı.

Delegeler kurulan sekiz kabinde hazırladıkları oy pusulalarını iki sandıkta kullandı.  Salonun hazırlanmasının ardından başlayan oy verme işlemi 18.40 sularında sona erdi ve ardından oyların tasnifine geçildi.

403 delege oy kullandı. Bir geçersiz. Çağdaş Kaya 200 oy alırken Kasım Akdağ 202 oyla seçimi kazandı.

Kasım Akdağ, “Hepiniz çok emek verdi. Hepinizin emeğine sağlık. Umut ediyorum ki  Türkiye’yi geri alırız ve böyle sevinçleri sokakta yaşarız” dedi. 

KAZANAN LİSTE

Kasım Akdağ’ın Asil Yönetim Kurulu Üyesi

Yeni ilçe başkanı Kasım Akdağ’ın ilçe yönetim kurulu listesinde, Bayram Bakırtaş, İhsan Bozkurt, Şaduman Büyükbayraktar, Cihan Çimenli, Sadrettin Demir, Kamil Samet Ertaş, Gülsüm Karaçaylaklı, Nevzat Koç, Hacer Meşekoparan, Levent Mete, Hasan Öngel, Kenan Öztürk, Nurhayat Yılmaz, Hasan Tice, Fatma Yıldız, Meriç Gezer yer aldı.

Beyaz Liste hazırlayan Kasım Akdağ’ın yedek yönetim kurulu üyesi listesi;

Şengül Süzen, Hüseyin Çelik, Filiz Cihangir, Ramazan Yurtçu, Güllüşah Kalkan, Nursel Şen, Zeynal Gürler, Meriç Gezer, Ezgi Şentüzün, Sezgin Erdem, Doğukan Bakeş, Yağmur Günaydın, Cihangir Özdemir, Zeki Çelik, Esen Kurşunlu Yakar, Senem Koç.. 

İl Delege listesi: Dilek Arabacı, Sibel Arat, Ali Arıkan, Doğan Atıcı, Erdoğan Atılmış, Naime Bakışlı, Celal Balıkçı, Hacer Bilgüli, Züleyha Bingöl, Celal Bulut, Eşref Çakır, Ahmet Çınar, Hüseyin Çolak, İlker Dikmen, Harun Düşenkalkan, Yaşar Erdoğdu, Bedri Eren, Lokman Fazla, Filiz Gökberk, Oktay Gökdemir, Ulaş Gül, Yağmur Günaydın, İsmail Gündük, Yusuf Güzel, Ertuğrul İlhan, Serkan Kalmaz, Zaim Karabiber, Ayten Karadağ, Haydar Karakoyun, Orhan Karaoğlu, Kader Kaymaz, Mehmet Orhan Kesken, Nevriye Keyik, Havva Konukseven, Yüksel Köse, Mehmet Kurnaz, Ferhat Kurt, Filiz Meraklı Orhan Moroğlu, Mehmet Nadas, Sabriye Özdemir, Levent Piriştina, Dursun Ali Polat, Adem Polat, Elbeyi Sinan, Şengül Süzen, Hasan Hulki Tan,  Hasan Tan, Hacer Taş Gültepe, Fatma Tosunoğlu, Ekrem Turan, Orhan Tuturmaz, Timur Yıldız, Sergül Yıldız, Fatma Yıldız, Deniz Yücel... 

KAYBEDEN LİSTE

Çağdaş Kaya’nın Asil Yönetim Kurulu Listesi;  

Raif Ataman, Ergün Aydın, Eyüp Bayer, Merve Doğan, Birgül Erdoğan, Mehmet Gündoğdu, Güven Karahan, Fevzi Kaya, Barış Kılıç, Murat Nazlı, Turgut Nihşah, Orhan Rüzgar, Buse Temel, Habibe Türk Hafize Utkan, Mehmet Yıldırak

Yedek listesi;  Sinan Yaman, Deniz Akın, Ferhat Kurt, Aysul Ünsal, Gündoğdu Güzel, Burcu Ekinci, Yalçın Sever,  Fırat Akçay, Emine Uysal, Sevim Avcı, Gülizar Tunç, Ayzin Altınanahtar, Taner Gül, Buket Mağan, Duygu Karaarslan Başak Güzel

Mavi Liste hazırlayan Çağdaş Kaya'nın İl delege listesi: İrfan Acun, Selvi Aladağ, Aga Albayrak, Mızrap Altay, Hüseyin Ateş, Emre Aykut, Ülkün Basut, İsmail Bekiroğlu, Derviş Benk, Ester Bulut, Suat Bulut, Tiryaki Dilek Çiçek, Okan Düzova, Saliha Fakı, Ercan Geçgel, Haydar Göktepe, Buğra Gürsel, Aydoğan Hepdemirgin, Murat Işık, Necati İmam, Nurten Kafa, Nesrin Kandemir, Abidin Zeynel Karabay, Muzaffer Kater, Çağdaş Kaya, Hüsnü Kaya, Erhan Kılıç, Özgür Koç, Gülten Koçak, Cemal Köyel, Zahide Kurun, Mehmet Nadas, Nadir Naliç, Suat Nezir, Seda Oğuz, Sinan Öğüt, İsmail Öznur, Barış Özreçber, Ebru Duygu Pamuk, Levent Piriştina, Hasan Sağlam, Hasan Serindağ, Mehmet Solmaz, Zaman Suyer, Necla Şahin, Özgür Şimşek, Tekin Tanyeri, Işıl Tezcan, Ayşe Topaloğlu, Burcu Uğraş, Turan Uğuz, Şenol Yeltekin, Yılmaz Yıldız, Hemengül Yılmaz, Gözde Yiğit, Helin Yüzer 

KONGREDE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Şirinyer Düğün Salonu’nda yapılan kongre için saat 10.00 duyurusu yapılmasına karşın yağmurlu havanın da etkisiyle saat 12.00’de başladı.

Divan Başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in yaptığı kongrenin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Akabinde CHP Buca İlçe Başkanlığı’nın 15 dakika süren 2015-2017 faaliyetlerinin gösterildiği barkovizyon sunumuna geçildi.

Barkovizyon sunumun ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanlık Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığna Eren Erdem, Divan Başkan Yardımcılığı’na Mahsun Vural, yazman olarak da Sevilay Akyol oybirliğiyle seçildi.

Divana önerge sunuldu. Önergede, seçime blok liste ile gidilmesi talebinde bulunuldu. Önerge oylamaya sunuldu ve kabul edildi. CHP Buca İlçe Kongresi blok listeyle yapıldı. 

Önergeyle lehte ve aleyhtesöz alacak olanlara beş dakika süre verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

ADAY YETERLİLİK İMZALARI İÇİN 40 DAKİKA SÜRE VERİLDİ 

Divan Başkanı Eren Erdem, adayların adaylığının resmileşmesi için gerekli olan yeterli imza listelerinin 15.40'a kadar teslim edilmesini istedi. Süre dolmadan iki aday da imza listelerini teslim etti... 15.40'a kadar verilen süre başka aday çıkma ihtimaline karşı beklenecek.

İLÇE BAŞKANLIĞI HESAP RAPORU OYLANDI 

Erdem, öte yandan mevcut ilçe başkanlığının hesap raporları da ibra oldu ve delegeler tarafından oylandı: 

 "İki ayrı önergeyle oluşturulan yani kongremize adaylık henüz intikal etmedi ama adayların önerdiği isimlerden oluşan tetkik kurulunun raporunda ifade edildiği gibi hesaplarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Hesap raporu oylandı ve kabul edildi. Bir önceki ilçe ibra oldu, faaliyet ve hesaplarını vererek ibra oldu.

'Divanın adaletle hükmettiğine kani olmuş mudur herkes'' diye soran 

Divan Başkanı Eren Erdem, "Bir listede yönetim kurulundan isim yazmamak kaydıyla en fazla iki kişinin isminin çizilebileceği uyarısında bulundu. isim yazmadan beş kişi çizilirse oy pusulası geçersiz olur" uyarısında bulundu. 

Divan Başkanı Eren Erdem adayların konuşma sırası için kura çekilmesine karar verdi. Kuradan Kasım Akdağ çıktı.

KÜRSÜYE İLK ÇIKAN ADAY KASIM AKDAĞ OLDU

Kasım Akdağ kürsüye ilk çıkan isim oldu ve adaylık konuşmasını ‘Dik dur eğilme gençlik seninle’ , ‘Hak yerini bulsun, Kasım başkan olsun’ sloganları eşliğinde yapmaya başladı.

Kasım Akdağ, sözlerine, “Bugün 10 Aralık. Dünya İnsan Hakları Günü.  Durum içler acısı. Tablo karanlık. Bu karanlığı aydınlığa dönüştüreceğiz. Bunun için CHP’liyiz” diyerek başladı.

AKDAĞ: İŞE ALMAKLA YA DA İŞTEN ÇIKARMAKLA TEHDİT EDİP KAMU GÜCÜYLE BİR KONGRE DEVŞİRMEK DEVRİMCİYE, SOSYAL DEMOKRATA YAKIŞMAZ

Mevcut ilçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın belediye desteği aldığını öne süren Kasım Akdağ, delegelerin işe alınma ya da çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti:

“Sözün bittiği yerdeyiz. CHP’nin üye ve delegesinin tek derdi belediyede taşeron işe girmek olmamalı. Elbette CHP’liler kendi belediyelerinde istihdam edilir. Ancak işe almakla veya işten çıkarmakla tehdit edip kamu gücüyle bir kongre devşirmek bir devrimciye, bir sosyal demokrata yakışmaz. CHP onurludur. Dönen dönse de ben dönmezem diyen Pir Sultan’dadır onu yolu. CHP’nin kökleri parsel parsel satanlar değil uğrunda gülerek dar ağacına giden Deniz Gezmişlerdendir.  Artık 2019’da seçim kaybedilirse siyasal sistemin ne olacağını hiçbir siyaset bilimci tahmin edememektedir. Gelin bu kez demokratik/katılımcı-daha güçlü bir örgüt yaratalım. Delegenin özgür iradesini kimsenin işten çıkarmakla tehdit etmesine izin vermeyelim. Delegeler kadroyu özgürce seçsin. CHP üyeleri kendi içlerinde bunu başaramazlarsa biz halka kendimizi nasıl anlatacağı? Gelin bunu hep birlikte başaralım. Belediye bizim belediyemiz. Yaptıklarını anlatalım. Sosyal demokrat belediyeciliğin işlerliği konusunda projeler geliştirelim. Sokaklara çıkalım. Her eve girelim. Partimizi büyütelim.”

SEÇİLİRSEM MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDECEĞİM VE…

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kasım Akdağ, seçilmesi durumunda neler yapacağını da anlattı:

“Referandumda 204 bin oy aldık. 115 bin oyumuzdan 80 bin daha fazla. Bu orana neden 2019 seçimlerinde ulaşmayalı? Buca 500 bin nüfuslu. Buca’nın tüm mahallelerinde el ele verip CHP iktidarını yerelde ve genelde perçinleyelim. Bu inanç ve kararlılıkla yola çıktık. Gelin el verin omuz verin. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Kasım Akdağ olarak söz veriyorum; demokratik ve adil bir yönetim sergileyeceğiz. Dayanışmayı daha da arttıracağız. Bir aileden 3-4 kişinin belediyede çalışması yerine üyelerimizin çalışmasını sağlayacağız. Bütün CHP üyeleri bizim için özeldir. CHP’nin üyesinin umuduyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz. Umut tacirliği yapmayacağız, yaptırmayacağız. Danışma kurullarını üç ayda bir toplayacağız. Seçilirsem belediye meclis üyeliğimden istifa edip ilçe başkanlığı yapacağım. CHP örgütlerini belediyenin şube müdürlüğü haline getirmeyeceğiz. Örgütler CHP’nin kılcal damarlarıdır. Demokratik bir örgüt olacağız. Belediyeyle çatışan değil özgür bir örgüt yapılanmasını işler hale getireceğiz. Size söz veriyorum; eğilmeyeceğim. Gelin bu idealleri birlikte gerçekleştirelim. 2019’a 1919 ruhuyla gidelim.”

YA TEK ADAM REJİMİNE BOYUN EĞECEĞİZ YA DA…

CHP Buca İlçe Başkan Adayı Kasım Akdağ, 2019’un Türkiye için bir kader seçimi olduğuna işaret ederek, “Partimizin kader seçimi olan 2019 seçimlerine götürecek yeni kadroların belirlendiği kongreler sürecindeyiz. Buca İlçe kongremizi demokrasi şölenine dönüştürmek sorumluluğuyla karşı karşıyayız. 2019 seçimlerinde ya tek adam rejimine boyun eğeceğiz ya da parlamenter demokratik sistemine geçeceğiz. Partimiz yoksulların, ezilmişlerin, çiftçinin, esnafın, işsizlerin, şiddet mağduru kadınların kısacası hepimizin umududur. Adalet için emeğin en yüce değer olarak benimsendiği bir Türkiye için sol ve sosyalistlerin çatısı CHP’dir” diye konuştu.

AKDAĞ’IN ARDINDAN ÇAĞDAŞ KAYA KÜRSÜYE GELDİ

İkinci aday Mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Kasım Akdağ’ın ardından kürsüye geldi.

ÇAĞDAŞ KAYA: CHP GEZİ RUHUDUR

‘Hak-Hukuk-Adalet’ sloganları eşliğinde konuşan CHP Buca İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Çağdaş Kaya, sözlerine, “CHP Gezi ruhudur. CHP halktır, hukuktur, adalettir. Cumhuriyetimiz bugün AKP’nin anti demokratik uygulamaları nedeniyle tehdit altındadır. Bu ayrıştırmadan sadece felaket çıkar. Barış isteyen herkesi susturmak için akıl almaz entrikalar kuruyorlar” şeklinde başladı.

ÖRGÜTÜN İÇİNDE BÜYÜDÜM, SONRADAN BİRİLERİNİN GELİP BİZİM ÖNÜMÜZE GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

“Yerel iktidarımızı kale gibi sağlam hale getirdik. Korkumuz yok. Birkaç talihsiz açıklama yapıldığını duydum. Ben CHP’nin içinde büyüyen genç ekiptenim” diyen Kaya’nın sözleri sık sık ‘İşte Örgüt İşte Başkan’ , ‘Dik dur eğilme örgüt seninle’, sloganlarıyla kesildi.

OKTAY HOCA KEŞKE BANA SORMADAN KONUŞMASAYDI ÇÜNKÜ…

Tansiyonu yüksek bir konuşma yapan Çağdaş Kaya, eleştirilere de yanıt verdi:

“Bir imza atarak ne meclis üyesi olduk ne de ilçe başkanı olduk. Bizim tırnaklarımızın arasında emek var emek. Gençlik kolları başkanlığı, ilçe yöneticiliği ve saymanlığı yaptım. Barajın altında da iktidar olduğunda da bu partinin yanındaydık. Bu partinin içinde büyüdüm. Sonradan birilerinin gelip bizim önümüze geçmesine izin vermeyeceğiz. Oktay hocanın talihsiz konuşmasına şahit olduk. Keşke önce bana sorsaydı Oktay Hocam. Keşke bana sormadan konuşmasaydı. Bizler CHP emeğin partisi. Öyle bedava konuşmak olmaz. Sokakta mücadele edeceksin. Sonra çıkıp hak isteyeceksin. Biz büyüklerimizden şöyle öğrendik; önce gider sorar doğruluğunu tespit eder sonra konuşuruz. Yeter artık. Bizler görev almakta neden hep öteleniyoruz. Neden hep kürsülerden kadının ve gencin önünü açalım. Genç aday olduğunda dur, olmaz. Nede? Biz en azından sayın Bektaş Gül’ün yoluna yoldaş olduk. En azından sahte imzalarla… CHP’lilerin olduğu yerde konuşmayı öğrendik biz. Bizler de onlar kadar biliyoruz. Sosyal medyada, kahve köşelerinde CHP’yi eleştirmedik bizler. Bana bu akşam omuz vereceğinizden hiç şüphem yok. Seçersiniz seçmezsiniz. Burası CHP sandığı. Kazananı ve kaybedeni yok. 2019 seçiminde beni zincirle eve bağlasalar durmam. Ben CHP’nin neferiyim.Bu genç arkadaşınıza yoldaş olmaya var mısını? birleşe birleşe kazanacağız."

EREN ERDEM: İZMİR CHP İÇİN DE TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ

Eren Erdem, sözlerine “İzmir CHP için de Türkiye içinde çok önemli. Aynı zamanda CHP’nin kongreleri Türkiye için önem arz eden süreçlerdir. Kongrelerimizde örgütümüzün şu hassasiyeti tatbik ettiğini bizzat görüyorum. Kongreler kavga etmek, karşıtlık üzerinden gerilmek ayrışmak bölünmek değil birleşmek ve güçlenmek anlayışını el birliğiyle yeşertme yeridir. Bu bilinç yol haritamızı oluşturmalı” diye başladı.

KUTUPLAŞMANIN DOĞRU TANIMLAMASI; DEMOKRASİDEN YANA OLANLAR VE KARŞI OLANLAR

“Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Türkiye’de iki siyasal hat var bugün. Demokrasiden yana olanlar ve karşı olanlar. Biz demokrasiden yana olanlarız. Bir de karşı olanlar var. Başkanlık adı altında tek adam rejimini dayatanlar karşı olanlardır. Türkiye’deki kutuplaşmayı en doğru tanımlama budur yana olanlar ve karşı olanlar. FETÖ AKP’ye hırsızsınız diyor. AKP FETÖ’ye darbeci diyor. Biz de ikiniz de aklısınız diyoruz. Türkiye buna mahkum değil.  Türkiye tarikatların fitne ocağına dönüştürülmüş yapıların devleti ele geçirebileceği bir yer değildir. Man Adası belgeleriyle başkanımızın ortaya çıkardığı akraba hanedan saltanatı kurma heveslilerinin karargahı da değil. Bunları yeneceğiz. Ama bunları yenerken örgütlerimizin birlik beraberlik ve dayanışmayı büyüterek süreci tamamlaması gerekir. Aksi takdirde en büyük gücümüz bizim örgütümüzdür” diyen Divan Başkanı Eren Erdem, örgütün önemine dikkat çekti:

Elimizde medya yok. Televizyon gazeteler bunlarda. Devletin imkanları bunlarda. Tek gücümüz örgütümüz. Halkla böyle temas kuracağız. Kapı kapı gezen yürekli yiğit CHP neferleri var. Örgüt 2019’a giderken demokrasiden yana olanların en güçlü hazinesidir. En ufak tahribata dahi müsaade etmeyecek önemli  bir hazinedir. Her bir arkadaşımızın hangi düşünceden olursa olsun bu salondan çıktıktan sonra yapması gereken şey, ben de dahil, bu salonda ne olursa olsun yapılacak tek şey 2019 ya da öncesinde olabilecek herhangi bir sürece dair çalışmalarımızı devam ettirmek.”

KILIÇDAROĞLU’NUN KILINA ZARAR VERMEYİ AKLINDAN GEÇİRENİN DÜNYAYI BAŞINA YIKARIZ

Partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar vereceklerin başına dünyayı yıkacaklarını vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Buca Kongre Divan Başkanı Eren Erdem,

“Türkiye RTE ve ailesi tarafından yönetiliyor. Bir belediye başkanımızı görevden uzaklaştırdılar. Ataşehir Belediye Başkanımız. Hakkında istinatlar var. Bunların tamamı mahkemeler tarafından takipsizlik almış durumda. Belgeleriyle açıklandı. Üstelik iktidarın tasallut olduğu mahkemeler tarafından takipsizlik almış davalardır. Bunu CHP’nin sabrını sınamak için yaptılar. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na nasıl ulaşırız da onu nasıl ekarte ederiz hesapları yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar vermeyi aklından geçirenlerin dünyayı başına yıkarız. Dinlediğimiz şarkılarda Mustafa Kemal’i hatırlıyoruz, onlar Reza Zarrab’ı hatırlıyor. Böyle ceberrut  istibdat dönemlerinde CHP neferi olma kahramanlığını icra etmiş yol arkadaşlarım temennim odur ki bu büyük ortak ruh ve birlik ve beraberlikle geçsin. Gönüllerimiz  birbirine daha yakın olsun. Türkiye’ye Buca’dan selam verelim. Ey diktatör senin bize reva gördüğün geleceği yaşamayacağız. 80 milyon için hak hukuk adalet temelinde Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız” mesajını verdi. 

İL BAŞKANI GÜVEN: BUCA ÖRGÜTÜ'NE TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Buca örgütünün İzmir’in en dinamik örgütlerinden biri olduğunu belirterek, “Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşıyoruz. Buca’nın da tarihi sürecinin en kritik kongresi olarak ben bu kongreyi düşünüyorum. Bu kongremizin partimize çok önemli katkılar yapmasını diliyorum. Çok güzel örnek bir kongre olmasını diliyor ve istiyorum. İzmir’in en dinamik ve hareketli ilçe örgütlerinden birisi Buca örgütü. Çok aktif siyasetin içinde olan heyecanlı, her şeye koşan bir örgüt yapısına sahip. Buca örgütüne teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR’İ TÜM TÜRKİYE ÖRNEK ALIYOR VE SEVİYOR

İl Başkanı Güven, İzmir’in tüm Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“İzmir’i tüm Türkiye örnek alıyor ve seviyor. İzmir’den gelecek siyasal mesajları, birliktelikleri, mücadele ruhunu herkes dikkatle izliyor. Bizim mücadelemiz, başarımız oradaki partililerimize yaşama ve mücadele etme enerjisi veriyor. Böyle bir tarihi sorumluluğumuz var. Buca kongresinin birlik ve beraberlik içinde geçeceğine inanıyorum. Siyasi mücadelemize büyük bir enerji ve destek katacağına inanıyorum. Kongrelerimizin Çiğli hariç hepsini tamamlamış oluyoruz. 7 Ocak’ta il kongremizi, 3-4 Şubat’ta da Kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Hayır mücadelesi ve ardından hak hukuk adalet mücadelesi, Maltepe Mitingi’ne İzmir olarak büyük bir destek verdik. Bundan onur ve gurur duyuyoruz. Adalet Kurultayı’nda da müthiş büyük bir destek verdik. Saymakla bitmez. İzmir sorumluluğunu ve görevini en iyi şekilde yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Hep birlikte bir destan yazmamız gerekiyor. Gücümüz ve kadromuz var. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Enerjimizi toplayarak bir noktaya vurmasını bilelim. Cumhurbaşkanlığını tüm muhalif güçlerle kazanmamızı ve Cumhuriyet değerleriyle tekrar buluşmayı sağlamalıyız. 30 ilçenin 8’inikaybettik. Ama şimdi bu 8 ilçemizi de hep birlikte kazanacağız. Hayır oylarını en çok çıkardığımız gibi 8 ilçeyi de alarak İzmir’de 30 sıfırı sağlayacağız."

SEVDA ERDAN KILIÇ: ALTI OK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, yaşamını yitiren CHP Buca İlçe eski Başkanı Bektaş Gül’ü anarak konuşmasına başladı:

“Bugüne kadar hiçbir ilçe kongresine katılmamıştım. Buca üyesiyim. Siyasete ilçe gençlik kolları üyesi olarak başladım. Ben her iki aday arkadaşa da şimdiden başarılar diliyorum. Slaytı izlerken gözlerim doldu. Bektaş Gül’ü analım ve alkışlayalım istiyorum. CHP’de en önemli şey vefadır çünkü.”

PM Üyesi Kılıç, “Hepinizin emekleri Buca’ya helal olsun. Buca buradan İzmir’e ve Türkiye’ye ışık olacak. 2019’da CHP’nin altı oklu bayrağını ülkenin her yerine asmak için mücadele edeceğiz” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.

BAKAN: TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ KATMALIYIZ

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da bir konuşma yaptı. Bakan Türkiye’nin dış politikada itibarı kalmadığını, ekonomik krizin eşiğinde olduğunu belirtti.

İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİL, BUNU AKLINIZDAN ÇIKARIN  

İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını da vurgulayan Milletvekili Murat Bakan, “AKP’nin görüşü Milli Görüştür.  Türkiye’nin dış politikada itibarı kalmadı. Tribülansa girmek üzereyiz. Derin bir ekonomik krizin eşiğindeyiz. Süni  İslam’ın bölgedeki lideri olmak adına mezhepçi bir politika izlediler. 4 milyon Suriyelinin gelmesine sebep olmuşlar. Onları dışlamıyoruz ama Türkiye’nin dışlayamayacağı bir yük binmiştir. Bizim yapmamız gereken zulme direnmek. Tarihi zulme karşı direnenler kazanır. Bir milletvekilimiz cezaevinde. Genel başkanımıza suikast düzenlediler. Genel başkan yardımcımızı vurdular. Mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele sadece partililerle olmaz. Bizimle birlikte hareket eden demokrasi güçlerini yanımızda tutmamız lazım. Hangi düşünceden olursa olsun. Türkiye’de bir demokrasi güçleri var bir de demokrasi karşıtı güçler var. Birarada iri ve diri olacağız. İzmir CHP’nin kalesi değil. Bunu aklınızdan çıkarın. 50-73 arası sağ partiler kazandı burada. Cumhuriyetin ilke ve değerlerinde birleşemezsek sağı bizimle birlikte hareket edemezsek mücadele kolay olmayacak. Tüm demokrasi güçlerini katmak gerekiyor. Mahir Çayan der ki, aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde. Biz aynı yerde ve yoldayız. Aynı yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

PİRİŞTİNA: İKİ ADAYA DA BU TABLO İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sözlerine, iki adaya teşekkür ederek başladı:

“Bu salonda böyle huzur içinde bize ve CHP’ye Buca’ya yakışan bir kongre olmasını sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bu demokrasi yarışı önemli. Örgütün başına geçecek iki arkadaşımıza sağ duyu ve soğukkanlılığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar bu mücadelede alkışı hakkediyor. Bugünkü tabloda önemli payları var.”

LİDERİMİZE KALKAN ELLERİ BUCA ÖRGÜTÜ KIRACAKTIR

Başkan Piriştina, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dokunanın karşısında kendilerini göreceğini söyleyerek, “En büyük devrimciye bizlere önce insan diyenlere ve mensubu olmaktan gurur duyduğum CHP Liderine kalkan elleri Buca örgütü kıracaktır. Bizim değerlerimize inançlarımıza dokunan karşısında sizleri görecektir. Örgüt emekçilerine selam eder. Kongremizin Buca, İzmir ve Türkiyemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

KONGREDEN NOTLAR

Salonun girişinde her ki adayın astığı pankartlar dikkat çekiyor. Yeniden aday olan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, ‘Cesaretimizi Atatürk’ten Gücümüzü Örgütten Alıyoruz’, ‘Sen, Ben Yok Biz Varız. Çağdaş Yarınlara Birlikte Yürüyelim’ şeklinde pankart asarken; rakibi Kasım Akdağ da Söz Yetki Karar Örgütün ve ‘Üreten Özgür Demokratik Örgüt’ yazılı pankart ve afişlerle delegeleri karşılıyor. 

Kongreyi CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İl Saymanı Hüseyin Çimenli, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP İzmir İl eski Başkanı Bedri Serter ve çok sayıda partili takip ediyor.

Buca Belediyesi ikram aracı gönderdi. Belediyenin ikram aracı gün boyu çay-kahve ikramı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.