Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da gergin kongre! Seçimi kim kazandı

CHP Buca'da gergin kongre! Seçimi kim kazandı

CHP’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de bugün Buca’da iki adaylı seçim heyecanı yaşandı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede 7 oy fakla seçimi Hacer Taş kazandı. CHP Buca'da gergin kongre

  • Ege Postası
  • 29.12.2019 - 09:35

YUSUF TOMRUK/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

CHP İzmir'de bugün Buca’da delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

Şirinyer Düğün Salonu’nda yapılan ve mecvut Başkan Kasım Akdağ'ın aday olmadığı kongrede Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın desteğini alan İl Sekreteri Hacer Taş ile İzmir genelinde muhalif Mavi listenin desteklediği Ali Hıdır Uludağ yarıştı.

Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Bayraklı İlçe eski Başkanı Cemalettin Alper, delegeler ve partililer katıldı.

Kongrede divan başkanlığına iki adayın ortak imzasıyla CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin seçildi.

TAŞ KAZANDI

Seçim sonunda kullanılan  412 oydan 206'sını alan Hacer Taş ilçe başkanlığına seçildi. Rakibi Ali Hıdır Uludağ ise 199 oyda kalarak seçimi kaybetti. 3 oy geçersiz sayıldı.

Öte yandan seçim sonucu açıklanırken, çevik kuvvet salonda geniş güvenlik önlemi aldı. Seçim kurulu ile partililer arasında çember oluşturuldu.

İlçe Başkanı seçilen Hacer Taş örgüte teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu yarışın kazananı kaybedeni yok. Bu yarışın kazananı CHP. Ali Hıdır benim kardeşim, arada neredeyse hiç oy farkı yok. Demek ki herkes bizim birlikte hareket etmemizi istiyor. Bu salondan çıkarken herkes kırmızı ve mavi atkılarını çıkarıp kol kola çıksın. Artık seçim bitmiştir. Yüreyecek çok yolumuz var. Çok sağolun..."

Ali Hıdır Uludağ da Taş’ın ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Bu CHP içerisinde demokrasi koşullarında olması gereken bir yarış. 2 yıllık görev süresi içerisinde görev üstlenecek olan Hacer Taş’a başarılar diliyorum."

KİMLER SEÇİLDİ'

Hacer Taş'ın İlçe Yönetim Kurulu Asil Listesinde yer alan, Hicran Ada, Halis Akkaş, Hakan Dedebal, Fikret Göktaş, Haydar Göktepe, Mustafa Güler, Güler Güneç, Aytaç Karsal, Güven Kılıç, Mustafa Nalkıran, Turgut Nihşah, Elife Taşkıran, Buse Temel, Ali İhsan Yıldız, Cemal Yıldızeli, Umuthan Yılmaz ilçe yöneticisi seçildi.

İl Delegeleri: Metin Aktaş, Sevli Aladağ, Gözde Albayrak, Sevim Avcı, Umut Bektaş, Hüseyin Benzer, Çağatay Biler, Suat Bulut, Zeki Çelik, Ilgın Esra Demir, Görkem Duman, Berkay Duruk, Turan Düzen, Okan Düzova, Umut Engin, Burak Genç, Ferda Gilgil, İrem Gökmen, Melike Güneş, Burcu Gürbüz, Yusuf Alper Kandemir, Zeynel Abidin Karabay, Mesut Karaboğa, İbrahim Karakoyun, Orhan Karaoğlu, Hacı Kaykuruz, Nermin Kaynak, Erhan Kılıç, Yağmur Kılıç, Nevzat Koç, Ufuk Mercan, Mehmet Nadas, Nadir Naliç, Hulusi Nazlım, Turan Özcan, Özüm Özdemir, Melih Özer, Nazlı Özkan, Mukaddes Özşen, Ayfer Savaş, Fahrettin Sel, Murat Sinan, Aynur Şahin, Abdülkadir Şahin, Naim Şanlı, Veysel Şen, Gizem Şengül, Tekin Tanyeri, Şah  Haydar Taş, Hüseyin Tezcan, Tanju Top, Vahit Oben Tosun, Umut Orkun Uğraş, Emine Uysal, İsmail Yanar, İsmail Yıldız, Gözde Yiğit, İsmail Yüzer.

GÜN BOYU KONGREDE NELER YAŞANDI'

POLİS YARDIMIYLA OY KULLANMA DÜZENİNE GEÇİLEBİLDİ

Kongrede oy kullanma işlemine ancak 18,30 sıralarında başlanabildi. İlçe Seçim Kurulu yetkileleri bütün partililerin salondan çıkmasını istemesi, gün boyu uğultu olan salonda iyice homurdanmalara neden olurken ancak polis yardımıyla oy kullanma düzenine geçilebildi. Polis ve partililer arasında seçim alanına sürekli olarak giriş çıkış tartışmaları yaşandı.

AKDAĞ İLE KAYA ARASINDA TARTIŞMA

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede İlçe eski Başkanı Çağdaş Kaya ile mevcut Başkan Kasım Akdağ arasında da tartışma yaşandı.

Oy kullanan delegelerin sandıkların etrafından ayrılması anons edilmesine rağmen Çağdaş Kaya alandan çıkmadı. Bunun üzerine Akdağ "Sen ilçe başkanlığı yapmış insansın, biliyorsun çıkman gerekiyor" dedi. Çağdaş Kaya da, "Taraf ilçe başkanı çıkmıyor, bize çıkın diyor" diyerek tepki gösterdi. Kısa süreli gerginlik yaşanması üzerine adaylar araya girdi ve taraftarı sakinleştirdi. 

BAŞKAN KILIÇGÖRDÜN DİYE BAĞIRDI!

Öte yandan Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın oy kullanması sırasında bir partilinin ‘Burada CV toplamak doğru mu'’ çıkışına ‘Gördün mü’ diye tüm salanon duyacağı şekilde bağırması üzerine seçime kısa süreli ara verildi. Partililerin ve polis sakinleştirmesi sonrası oy kullanma işlemine devam edildi.

YAN YANA SONUCU TAKİP ETTİLER

Oy kullanma işlemi saat: 20.15 itibariyle sona erdi. Katılımın yoğun olduğu olanca gerginliği rağmen iki aday sandıkların açılmasını ve oyların sayılmasını yan yana izleyerek tüm salona birliktelik mesajı verdi.

KONGREDE KİM NE MESAJ VERDİ'

ULULDAĞ: BENİM KARA KAŞIM KARA GÖZÜM İÇİN DEĞİL!

Kongrede ilk konuşan aday Ali Hıdır Uludağ oldu. Uzun bir konuşma yapan Uludağ, Buca’nın ötekisi olmayan ilçe olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bugün aslında tarihsel bir süreci yaşatıyorsunuz. Ali Hıdır Uludağ, bu ülkenin kötü olan koşullarında, dar boğazında Erzincan'ın bir köyünde 10 yaşında okuyacak bir okul bulamadığı için babası ve amcasına mektup yazarak İzmir'e geldi. Hem okudu hem çalıştı. Ali Hıdır Uludağ yaşamı, yoksulluğu, kimsesizliği bilen birisidir. Onlarla beraber sabahlamış birisidir. Bu adamı siyasetin öncüsü siz yaptınız. 6 bin oydan 4 bin oy vererek Buca'da ön seçimde birinci yaptınız. Buca'da birinci olmak kolay değildir. Siz yarattınız, siz var ettiniz bu adamı. Ben bundan hiç yüksünmedim onur duydum. Çünkü siz benim gibisiniz ve bu aile gerçekten benim ailem. Gözaltılarda sabaha kadar sizin yanınızdaydım, özellikle bu gençlerin yanındaydım. Mahkemelerde sizi savundum. 10'larca yüzlerce sayfalık savunmalar yaptık. CHP iradesini göstermek için siz gençlerin yanındaydım. Faşizme karşı omuz omuzayız. İster AKP seçmeni, ister MHP, ister HDP'nin isterse fikriyatı bizimle olmayan demokratik STK'lar ve kentin örgütleri. Asla bizimle değil biz de onlarla değiliz. Bunu biz yaşadık, genel seçimlerde ve yerel seçimlerde. Ben bu örgütün yanında büyüdüm. Bu örgütün terbiyesi ile Ali Hıdır Uludağ oldum. Bugün sizin yanınızdaysam sizin verdiğiniz güç ve destekle. Hepimiz biliyoruz ki kadınların hak mücadelesinde sizlerle beraberdim. Seçimlerde, bir kadın arkadaşımız ya da gençlerimiz faşistler ya da devlet tarafından tehdit edilip zor kullanıldığında sizin yanınızdaydım. Dostlarım, emek mücadelelerinde, gençlerin hak mücadelelerinde ben sizinle beraberdim. Güzel dostlarım, bizde kadın ve erkek eşittir. Bir tek amacımız insan ve hakça yaşayacak bir düzeni inşa etmektir. Diliyorum ki, benim sizin vicdanlarınızda yer bulmam, sizin bana el vermeniz benim sizinle paylaştığımdan kaynaklı. Benim kara karşım kara gözüm için değil emeğim için. Size tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki beni siyaset içinde bugünlere getirdiniz” dedi.

‘BABA SEN SABAH YOKSUN, AKŞAM YOKSUN PARTİYE GİDİYORSUN...’

CHP’li Uludağ “Emin olun dün nasıl alanlarda, Gezi'de nasıl gözaltılarda, tutuklamalarda, mahkemelerde, sizin yanınızdaysam, söz veriyorum daha fazlasını yapacağım. Nede? Çünkü iktidar olmak zorundayız. Bu kardeşiniz, yoldaşınız hiçbir zaman sizi yalnız bırakmadı. Benim 6 yaşındayken şunu söyledi: Baba, sen sabah yoksun, akşam yoksun hep partiye gidiyorsun' dedi. Bunu sizin vicdanınıza sunuyorum. İktidar olmak zorundayız. Sadece iktidar olmak da yetmiyor. Toplumun bütün kesimlerini kapsayan yeni bir sözleşme yani anayasa yapmak gerekiyor. Bu iktidar laik demokratik rejimi ortadan kaldırdı. Toplumun bütün kesimlerini kutuplaştırıp ötekileştirdi. Biz buna izin vermeyeceğiz. Sadece siyaseten ben değil belediye başkanımız ve Büyükşehir belediye başkanımızla yapacağız. Ben, kendini laik demokratik değerlerine adamış bir insan olarak yanınızdayım. Bu yolda partinin rehberliğinde inanın ki sizlerle beraber hep yürüdüm ve bundan sonra da birlikte yürüyeceğim. Diyeceksiniz ki, yüzde 40'larda 50'lerde olan oy oranınız yüzde 80'lere çıkmadan nasıl milletvekili çıkarak Cumhurbaşkanlığını alacaksınız. Var edilmiş cumhuriyet değerlerini yeniden inşa edilmek için hakça, insanca, toplumun bütün kesimlerinin içinde olduğu bir anayasal düzen için birlikte çalışmalıyız. Bir kişi azaldığımızda daha çok üzerimize gelecekler ama biz azalmayacak, çoğalacağız” dedi. 

‘İŞÇİNİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA DAVA AÇAMAM’

“Belediye başkanımızın bana teklifleri oldu” diyen Uludağ “Belediyenin avukatı yapmak istedi beni. Bendi Bireysel olarak hiçbir şey talep etmiyorum. Hukuk için olan kamunun partinin yanında olacağımı söyledim. İşçinin gözünün içine baka baka ben işçiye dava açamam dedim.Şimdi o kardeşlerim bana hep sahip çıktı. Ben onların hep yanında oldum, onlar da benim yanımda oldu. Belediye başkanına rağmen o otoyolu 300 kişi kesti. Dün nasıl emek mücadelesinde yanınızda olduysam yarın da sizinle beraber kol kola omuz omuza yürüyeceğim. İnanın ki, faşizm değil insanlığın ortak değerleri kazanacak, CHP kazanacak. 47 mahalleli bütün delege arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Onlara gittiğimde, "Biz faşizme karşı başarılı olmak zorundayız. Bunu CHP'nin ortak aklıyla oluşacak o güzel örgüt yapacak" dedim. Size bir gün hizmet verdiysem bu hakkım size helal olsun. Zira, hiç kimsesi olmayan arkasında siyasi rant ve güç olmayan Ali Hıdır Uludağ, Buca'da birinci İzmir'de 6'ncı oldu. Bu sizin iradeniz ve vicdanınızdır. Buna saygı duyuyorum” dedi.

‘GEZİ’DE YANINDAYSANIZ O HALK SİZİN ELİNİZDEN TUTAR’

Sözleri zaman zaman sloganlarla kesilen Uludağ, "CHP iktidara inanılmaz derecede yakın. O kadar sevinçli ve mutluyum ki sizin gibi bir ailem var. Bu ailemin genel merkezinin vizyonu Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun vizyonuyla ilerledik. Her ne kadar referandumda başarılı olamadıysak, yine Cumhurbaşkanlığı'nda elimizden alındıysa da bu halk uyandı ve gerçeği gördü, 'CHP bizim için çözüm olacak' dedi. Bu ülkede hep beraber yaşayacağız İnsanca yaşayabilmenin tek ve temel koşulu laik demokratik bir anayasal düzendir. Aynı zamanda insanın insanca yaşayabileceği bir ekonomik düzendir. CHP bu anayasal düzeni kurmaya, inşa etmeye hazırdır. Biz partimiz ve solun rehberliğinde halkla buluştuğumuzda onlara siz bizim canımızsınız dediğimizde emin olun ki elimizden tutacaklardır. Bunu İstanbul'da gördük. Sizlerle beraber bunu hep birlikte başardık. Emin olun, CHP'nin değerleri, solun değerleriyle halka çıktığımızda o halk size el uzattığında, sizinle sokaklarda yürüttüğünde, o halk ezildiğinde, gözaltılarda eğer yanındaysanız, Gezi'de yanındaysanız o halk sizin elinizden tutar” dedi.

TAŞ: MAKAM HEVESİYLE ÇIKMADIM

"Geliyor, Hacer Başkan geliyor" tezahüratlarıyla sahneye çıkan Hacer Taş da, "Kırmızı atkılılar, mavi atkılılar hepinize şükranlarımı sunuyorum" diyerek partilileri selamladı. Konuşmasının başında Uludağ gibi kendisinin de şahsını tanıtacağını söyleyen Taş, "Hacer Taş, barikatların altında gözaltına alınıp şiddet gören bir emekçidir. Açlık grevlerine, Ankara yürüyüşlerine gitmiş bir emekçidir. Gözaltına alınan Hacer Taş, savunan Ali Hıdır arkadaşımdır" diyen Taş, "Asla yalnız yürümeyeceğimn. Verdiğim emek mücadelesinde aldığım yaralar ve bereberlerden, gördüğü zarardan dolayı çocuk sahibi olamamış ama yüzlerce kadın ve çocuğa sahip çıkmış onlara yol haritası çizmelerinde destek olmuştur. Hayat mücadelesinde bir çocuk sahibi olamamış, akşam eve geldiğinde 'Anne benim için bir şey yapsın' diyecek bir çocuğun özlemiyle yaşamıştır. Bütün sevgisini partideki çocuklara vererek kendi kalbini soğutmuştur. Hepimiz göğsümüzde yaptığımız işlerin madalyasını taşıyoruz. Ben de göğsümde hayat madalyamı taşıyorum. 2 yıldır il sekreterliği yapıyorum. İstanbul seçimlerine gidemedim çünkü ben burada İstanbullu seçmeni bulup araçlarını ayarlayıp oy kullanmalarını sağlayan kişiydim. Hacer Taş, işçi kızı işçidir. Bununla da onur ve gurur duymuştur. Bugün bu seçimin sonucunu ne olursa olsun bir yıl önce kaybettiğim işçi babama armağan edeceğim" dedi.

‘KUL HAKKI YEME YARIŞINDA DEĞİLİZ’

Hala bir arada olmayı beceremedikleri eleştirileriyle sözlerini sürdüren Taş, "Oysa zafer kazanan ordular kendi içinde savaşmayan ordulardır. Yol yürüdüğüm, barikatlar kurduğum birlikte sloganlar attığım aynı lokmayı paylaştığım kardeşlerimden ve son nefesime kadar yanımda ayırmayacağım yoldaşlarımdan daha değerli ve kıymetli ne olabilir k? Kavgama, geçmişime, mücadeleme yakışmayan cümleler kurmayı da sevmiyorum. Çok bedeller ödendi, biz daha bunun neresindeyiz k? Bir makam koltuğuna oturmak ya da yazılan resmi yazıların altına imza atma hevesiyle çıkmadım. Makamı kullanıp protokollerde yer alma derdindeyse hiç değilim. Benim bir kavgam var. Bizim bir olma, Buca'da söylenmeye başlayacak barış türküleriyle Türkiye'de ses getirmeye, yollara meydanlara hakim olma derdimiz var. Bu ülkeye Cumhuriyet'e, CHP'ye ve örgütümüze borcumuz var. Benim alacağım yok, bu örgüte borcum var. Bucamız, İzmir'in kültür başkenti. 17 yıllık diktatörce yönetimden kurtuluş ve özgürlük için bizlere umut bağlamış bir halkımız var. Görevden kaçmam, sorumluluk alma ve isyan ateşimizi yakma sebebimiz bu halkımızdır. Kul hakkı yeme yarışında değiliz, CHP iktidarı için savaşanlarız. Bizler Mustafa Kemal düşmanlarını bu topraklardan söküp atma yarışındayız" ifadelerini kullandı.

‘SİZLERİN İSTEKLERİ BAŞIMIN TACI YOLUMUN IŞIĞI OLACAK’

"Buca'dan yanacak ve CHP mücadelesinin yeni ateşine kor olmanızı istiyorum" diye konuşan Taş, "Buca'da yaşayan herkesin acısına ortak, derdine çare olurken omuz vermenizi ve ilçemizde yeniden harekete geçirecek örgütlü yapıya baş vermenizi istiyorum. Ben bugün kendimi sizlere emanet ediyorum. Bende kendimi sizin vicdanınıza emanet ediyorum. Emeğimi, yoldaşlığımı emanet ediyorum, sahip çıkın. Sizlerin istekleri, sözleri başımın tacı yolumun ışığı olacak. Dostluğunuz hep yanımızda olacak" diye konuştu.

‘ELE ELE KOL KOLA ÇIKMAMIZ LAZIM’

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ kongrenin açılış konuşmasını yaptı ve şunları söyledi:

“Buca kongremiz ve CHP’nin bütün kongreleri, CHP’nin iktidarına ülkenin bu kadar ihtiyacı varken hepimiz için büyük bir anlam taşımaktadır. Bu kongrede hangi arkadaşımız seçimi alırsa hepimiz arkasında durarak mücadele vererek partimizi iktidara taşımak zorundayız. Onun için bu kongrede barış, kardeşlik havası içinde ülkenin sorunlarına çözüm önerilerini getirmemiz gerekiyor.  Ülkeyi bu krizden kurtarmak için bu kongreler büyük bir katkı sunacak. Bu kongre salonundan çıkarken bir tek şeye ihtiyacımız var hepimizin el ele kol kola çıkmamız lazım. Sokaktaki insanların bizden beklentisi budur. Onlara Türkiye’yi yönetmeye talip olduğumuzu inandırmak zorundayız. Salonda birbirimize karşı daha sabırlı ve sağ duyulu olmak zorundayız”

KONGREDE GERGİNLİK! YÜCEL'İN KONUŞMASI YARIDA KESİLDİ

Kongrede İl Başkanı Deniz Yücel konuşmasına başladığı anlarda, iki aday taraftarları arasında merdiven tartışması başladı. Salondaki merdivenlerde Hacer Taş’ın taraftarlarının yer almasına kızan Ali Hıdır Uludağ taraftarları arasında sözlü tartışma çıktı.

Deniz Yücel konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Divan Başkanı Ahmet Ersin’in “Gürültü yapanı dışarı çıkaracağım" demesi üzerine partililerle Ersin arasında sert tartışma yaşandı.Arkasından mevcut ilçe başkanı Kasım Akdağ iki tarafı sakinleştirmek için kürsüye çıktı. Akdağ, “İl Başkanı İzmir’de Genel Başkanı temsil eder! O konuşurken bu yapılanı saygısızlık olarak algılıyorum. Lütfen herkes yerine otursun” dedi. Yaklaşık 10 dakika konuşmasına ara vermek zorunda kalan Deniz Yücel "Neyin kavgasını ediyorsunuz. Neden anlaşamıyorsunuz anlamıyorum. Biz böyle mi iktidar olacağız” diyerek partililere tepki gösterdi.

 

'HEPİMİZİN BAŞARISI'

"Böyle heyecanlı ve inançlı bir ekiple olduğum için çok mutluyum" diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Deniz Yücel, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum çok onurlu ve değerli bir mücadele ediyorsunuz. 31 Mart yerel seçimlerinde zor bir süreç geçirdik. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmaz üzere adaylarımız ve üyelerimize karşı planlı ve sistemli bir müdahaleyle karşılaştık. CHP terör örgütleriyle işbirliği yaptı denildi. Önce dönüp aynaya kendilerine bakacaklar. OSLO görüşmelerini biz yapmadık, çadır mahkemelerini biz kurmadık. Seçimlerden bir gün önce terörist elebaşının mektubunu okutan ve sonrasında televizyon kanallarında yorumlatan biz değiliz. Yargıyı, emniyeti, TSK'yı, bürokrasiyi FETÖ'ye teslim ettiler ve 15 Temmuz darbe girişimini bize yaşattılar. Bütün bunların ardından yılmadık, usanmadık ve terör örgütleriyle mücadele ettik Hak, hukuk, adalet, mutlu azınlıklar değil mutlu bir toplum mücadelesi verdik. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 50'sini CHP'li belediyeler yönetiyor. bunda hepimizin katkısı var ama şunu da unutmamak lazım bu başarı ittifak siyasetinin başarısıdır. Geçmişte hangi partide hangi siyasi görüşte olursa olsun CHP ile aynı hassasiyeti gösteren kişilerin başarısıdır" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

CHP'yi iktidara taşıyacak kadroları seçmek için çalıştıklarını söyleyen Yücel, "Bu demokratilk yarışta seçilip de gelen kongre delegelerini kutluyorum ve iradelerini sandığa yansıtan üyelerimizi tebrik ediyorum. Bugün yarışan iki arkadaşımız var. Her ikisi de birbirinden değerli ve aldıkları görevleri kendi ikbal ve hedefleri için değil partileri için yapacaklar. Bu kongrede kazanan bir aday olmayacak, kaybeden de bir aday olmayacak. Bu kongrenin tek kazananı CHP olacak. Buca'da da zor bir süreç yaşadık. Her şeye rağmen Buca'da bir başarı var. Yüzde 49.5 gibi bir oy oranıyla kazandıysak bunda emeği olan Kasım Akdağ ve yönetimine, o dönem görevde olan Sayın Levent Piriştina ve meclis üyelerimize, Sayın Erhan Kılıç'a, Buca örgütünün onurlu, şerefli değerli üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

'MÜCADELEYE SÜRÜKLÜYOR'

"Bugün geldiğimiz noktada AKP taraftarı, yandaş ve havuz medyası Millet İttifakı'nı bozmak için yer arıyor" diyerek konuşmasını sürdüren Yücel, şu açıklamalarda bulundu: "Bunun tek nedeni CHP'nin gümbür gümbür iktidara yürümesi... Sınırlarımızda sınır ötesi bir operasyon var. Sırbistan ziyareti dönüşü AKP Genel Başkanı Erdoğan operasyon devam ederken 'İttifakların zenginleşmesi ve fakirleşmesi mümkündür ancak adı Millet İttifakı olan ve milletten nasibini almamış ittifakların zayıflaması ve parçalanması çok çok önemli' açıklamalarında bulunuyor. Mehmetçik vatan savunması için sınır ötesi operasyonda ancak AKP Genel Başkanı'nın derdi Millet İttifakı'nı dağıtmak. Ülkemizde 8 milyon civarında işsiz 500 bin atamayan öğretmen 1.5 milyon EYT'li var. Asgari ücret 2 bin 324 lira oldu ve utanmadan 'Jest yapacağız' diyor. Şu anda böyle bir anlayış ülkeyi yönetiyor ve AKP genel başkanının derdi Millet İttifakı'nı dağıtmak. Libya'ya asker gönderilmesi konuşuluyor. Siyaset anlayışlarına göre iç politikayı sürdürmek için bir gündem yaratmak. İşsizliği, ekonomiyi unutturmak gerekiyor. İnsanların milli ve dini duygulasrını istismar etmek. İç politika uğruna mehmetçiği ve Türkiye'yi mücadeleye sürüklüyor."

Son olarak, kişisel tartışmaları, kişisel beklentileri, kavgaları, geçmişte ne yaşanırsa yaşansın bir kenara bırakmak gerektiğini ifade eden Yücel, "İnsana insan olduğu için değer veren bir anlayışta olmalıyız. Kendi çıkarları, hedefleri ve gelecekleri için bu birlikteliği ve dayanışmayı bozmak isteyenler olabilir. Onlara asla bu fırsatı vermeyeceğiz. CHP'nin iktidara yürüyüşü her şeyden daha önemli. Buca kongremiz ilçemizin ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

KANİ BEKO DA KONUŞMAKTA ZORLANDI

Kani Beko’da partilileri ‘düzeni bozmak zorudamısınız’ diyerek konuşmakta zorlandığını belirtti. Salonda sessizliğin sağlanamaması nedeniyle konuşmasını erken bitirdi.

Kongre salonunda kesilmeyen uğultuda şunları söyledi;

"Sevgili mücadele arkadaşlarım. CHP’nin kalbinin attığı yer. Bucamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bir aydan bu yana TBMM’de bütçe görüşmelerini yaptık. Her zaman olduğu gibi 1,1 trilyonluk görüşmeler sonunda RYT en büyük pastasını aldı saraya götürdü. Az önce il başkanımız da ifade etti. 500 bine yakın öğretmen atama bekliyor. Bunların yüze yakını intihar etti. 8 buçuk milyon işsiz varken, işçi ve köylenün bankalara 18 milyar borcu varken, Erdoğan bütçeden 14 milyar pay aldı. Bütçe çiftçiye, işsize, köylüye yer yok. Sarayın bütçesi olduğu için hayır dedik hayır dedik hayır dedik. Ben aslında sendikacıyım, hala siyasete alışmaya çalışıyorum. Hayatım işçi haklarını korumakla geçti. 150 bine yakın kamu çalışanı ihraç edildi. 3 bin işçi arkadaşlarımız haklarını alamadan ihraç edildi. Kahrolsun faşist diktatörlük. Yaşasın eşitlik, kardeşlik ve demokrasi. Bir tünelin içindeyiz. Yolun sonu iktidar” 

‘İKİ ATKIYLA GELMİŞSİNİZ, TEK ATKIYLA ÇIKMAK ZORUNDASINIZ’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır sert bir konuşma yaptı. Hem salonda sürekli uğulta yapan delege ve üyelere sert çıkan Bayır “Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Benim gönlümde yatan aslanı Buca Belediye Başkanı ne de Büyükşehir Belediye Başkanı etkileyemez” dedi.  

Tacettin Bayır şunları söyledi; “Zaman çok çabuk geçiyor. 9 sene önce il başkanı olarak seslendiğimde de aynı uğultu vardı. 8 sene önce belediye başkanımızdan bucaya yakışır bir kongre salonunu rica etmiştim. Sayın başkanımız da burada. Ben burada divan başkanı olsam kırıcı olurdum. Ben de sizin aranızdan çıkmış, ön seçimden ikicin çıkmış, üç dönemdir milletvekilliği yaparak size layık olmaya çalışıyorum. Sizin bizden istediklerini ancak burada çözebiliriz. Salondaki kadar dışarıdada kalabalık var. Konuşan arkadaşa saygılı olmak zorundayız. 4,5 yılda 30 dan fazla ilde görevli olarak çalıştım. 37 yıldır çapa yapan bir kardeşiniz olarak CHP’yi iktidara bu kadar yakın görmemiştik. Elimizi uzatsak elma ağacından meyveyi koparacak kadar yakınız iktidara. Ancak rakibimiz yine biziz. Kenetlenmeyi unutuyoruz. Delege seçimlerinde başlayan ilçe kongrelerinde devam eden bir ayrışmaya gidiyoruz. Salonda iki renk atkı görüyorum. Mavi ve kırmızı var. Ama bu salondan tek atkıyla çıkacaksınız CHP atkısıyla. Bu salondanda CHP atksıyla çıkmazsanız iktidar olamayız. İzmir’de 250 bin işssiz var, 100 bini üniversite mezunu. Bütün belediye çalışanlarını kapıya koysanız bile problem çözülmüyor. İş imkanını belediye kapısında aramamalıyız. Kamu da ve özel sektörde işe sokmalıyız çocuklarımızı. Atatürkçü olduğu için mülakatlarda eleniyorlar. Evlatlarımızın yüzünü güldürmemiz lazım. ‘Baba beni belediyeye sok dediği’ zaman başımız öne düşmemeli. Ama abartmamız gerekiyor iş meselesini. CHP’de delegelik iş bulmak için yapılan bir şey değildir. Çocuğuna iş bulmak için o kullanıyorsa bu CHP’lilik değildir. CHP delegesi elini vicdanına koyarak oyunu kullanır. Biz pırıl pırıl bu iki adayın da başarılı olacağına inanıyoruz. Hangisi daha başarılı olacak onun için seçim yapıyoruz. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Benim gönlümde yatan aslanı ne Buca Belediye Başkanı ne de Büyükşehir Belediye başkanı etkileyemez. Delege sistemi insanları ayrıştırıyor. Bana göre il başkanını, belediye başkanını ve milletvekilini de bütün üyelerle seçmek gerek. 140 bin üyesi olan CHP İzmir örgütü kuruluşunda ve İzmir’in kurtuluşunda çelenk koymaya 140 kişi geliyor. Nasıl emek bu, nasıl particilik bu. CHP’li olmak zor iştir. Aç kalmak ister, uykusuz olmak ister. Ben 37 yıldır iktidar için koşuyorsan, istanbul seçimlerinde 40 gün silivride yatıyorsam, kişisel kariyer planlamamı yapmıyorum. Ben CHP iktidarında sade bir üye olayım istiyorum. Hiç bir şey olmayayım ama sokakta başım dik gezeyim. Emeğimizi aldık diyeyim. Yin söylüyorum, bu salona iki parça halinde gelmişsiniz ama tek başınıza çıkmak zorundasınız. Birbirimize çelme takmaktan vazgeçelim birbirimizi sevelim. CHP iktidarına katkı koymak açısından yolumuz açık olsun, hepinizi seviyorum” dedi.

'BİR BAKTIM 38 İLDE YOKUZ...'

“Çok heyecanlıyım, çok güzel bir ambians var. Buca örgütünün farkı da buradan kaynaklanıyor” sözlerine başlayan İzmir Milletvekili Özcan Purçu “Çok ateşli çok hararetli ama demokratik bir ortamda seçim yapılıyor. Milletvekili olduğumda genel başkanımız hepimizi topladı iktidar olmak için kampa gidiyoruz dedi. Bende hazırlık yaptım CHP'nin nerede milletvekili var diye. Bir baktım 38 ilde yokuz. Dedim ki ben bu kampta konuşacağım. Ne yapacağız, ilacımız nedir bir öneri sunacağız. Bazı şeyler milletvekili olmakla değil iktidar olmakla oluyor. Söz aldım: Ben İzmir'den onurla gururla Türkiye'nin ilk roman kökenli milletvekiliyim. Bu ülkede kadın haklarını, çocukların haklarının ezilmesine göz yumamayız. Buna CHP engel olacak. Yıllarca önce doğuda, Karadeniz'de oy alıyorduk şimdi neden oy alamıyoruz. Beni Şırnak'tan Kastamonu'dan, Adıyaman'dan aday gösterin dedim. Hep kıyılardan mı milletvekili çıkacağı? Sayın Genel Başkanımız bu fikrimi ve önerimi uygulamaya koydu, çok mutlu oldum. Beni hemen Kastamonu'ya gönderdi. Kastamonu milletvekilisin bir daha ki seçime milletvekili çıkarmazsanız gelmeyin' dedi. Belki bazıları bize kızdı. Bunları milletvekili seçtik ama niye İzmir'e gelmediler. Arkasından biz 38 ilde, 40 yıldır milletvekili çıkaramadığımız Kastamonu, Adıyaman'dan milletvekili çıkardık. Belki kızıyorsunuz ama ne olur bize kızmayın, her gün çalışıyoruz” dedi.

‘KİM MÜŞTEŞAR OLACAK, KİM MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLACAK’

Biz iktidar oluyoruz arkadaşlar haberiniz olsun” diyen Purçu “Kim il başkanı, kim ilçe başkanı olacaksa olsun. Benim kendi ailem. Ben artık kim müsteşar olacak, kim milli eğitim müdürü olacak... Biz bunları planlıyoruz genel merkezde sizde planlayın. Şu an AKP'nin eli kolu bağlı. Şu anda bütçenin yüzde 50'sine yakını aldığımız borçların faizine gidiyor. Çiftçi harap bitap... Fabrikalar kapanıyor. Öğretmenler, memurlar intihar ediyor. Öğretmenler batmış. Çiftçi 135 milyar devletten alacaklı. Biz iktidara çok yakınız. Belki şu anda seçim olsa iktidarız. o yüzden sağlam duralım, sıkı duralım. Birbirimizi sevelim. Size borcunu ödeyecek CHP. Yeter ki sağlam duralım. Adaylarımız o kadar güzel ki, o kadar çalışkan ki. İktidar olacağız arkadaşlar. Buca’yı çok seviyorum” dedi.

‘BİZDE ATAMA BİAT OLMAZ’

Kongrede konuşan Belediye Başkanı Erhan Kılıç  “Hacer Taş, Ali Hıdır Uludağ ,buradaki örgüt buradaki gençlik kolları bu partinin tüm neferleri bu partiye gönül vermiş çalışkan cefakar üyelerimiz. Sayın vekilimiz söylediği gibi belki de tarihte hiçbir zaman CHP iktidarına bu kadar yaklaşmadık. Bu aşamadan sonra kesinlikle ve kesinlikle ayrışmamız lazım bu salondan çıktığımız zaman el ele kol kola çıkacağız. CHP de başka siyasi partilerde olduğu gibi atama olmaz. CHP’de ilçe başkanını seçer, il başkanını seçer ve en önemlisi Genel Başkanı seçer, bizde atama biat olmaz. Burada ilçe başkanımızı seçeceğiz ve hep beraber el ele kol kola Buca’da girilmedik sokak bırakmayacağız.Buca çok büyük bir ilçe, İzmir’in yükünü çekiyor ve buna rağmen Bucalı hak ettiği hizmeti alamadığını görüyoruz. Buna rağmen Buca Belediyesinin bütçesi gerçekten çok düşük biz iktidara geldiğimizden itibaren Buca Belediyesinin bütçesini nasıl arttırırız nasıl yükseltirizin röntgenini çektik. Buca Belediyesi artık sadece personel maaşını ödeyen bir belediye olmayacak. Buca Belediyesi en az yüzde 30 büyümeyle önümüzdeki yıl karşınıza çıkacağız. Buca belediyesi mali disiplinini sağlamış durumda. Yaklaşık 60 milyon borç ödedik… Bundan sonra Buca’yı yönetecek kadrolar sizlersiniz… İzmir’in starı Buca olacak. 5 yılda her yıl bütçeyi arttıracağız. Özellikle 500 bin kişilik bir kentte 250 bin TL ile bütçeyle bu işi yürütmek çok zor. Buca’nın 6 ay içerisinde trafik sorunu kalmayacak. Belki önümüzdeki iki yıllık süreçte yetişmeye bilir ama Buca’ya İzmir’in en büyük kongre ve kültür merkezini kazandıracağız.

‘BEN BURAYA BELEDİYECİLİK YAPMAK İÇİN GELDİM’

‘Ben burada şunu söylüyorum ben buraya belediyecilik yapmak için geldim” başlayan Başkan Kılıç “Buca’yı yaşanabilir bir hale getireceğiz bundan kuşkunuz olmasın. Şu anda iki adayımız var iki adayımızda birbirinden değerli adaylar. İkisi de partimize yıllardan beri hizmet vermiş yağmur çamur demeden Buca’da CHP bayrağını hala dalgalandıra biliyorsak bunda iki adayında katkısı var. İki adayımız da birbirinde değerli. Partimizde yağmur çamur demeden katkı koymuşlar. Buca’da CHP bayrağını sallandırabiliyorsak ikisinin de emeği vardır. Kim çıkarsa çıksın kol kola gireceğiz. CHP delegesi özgürdür, iradesine ipotek koydurmaz. Ben sizlere çok güveniyorum, hepinize bu süreçte başarılar diliyorum.

SERTEL: ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE ÖN SEÇİM OLMAZSA ADAY DEĞİLİM

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Güzel günlerden geçiyoruz. Kongreler bizim için dayanışmamın, birliğin, eleştirinin ve öz eleştirinin yapıldığı, kongreden el ele çıkılan, parti emekçilerinin iktidara yürüyüşü için bir yarış. Buradan da bir kazanan çıkacak ama asıl kazanan CHP’nin birliği ve beraberliği olacaktır. Bizlere iktidar yolunu açan ve ilk seçimde iktidar olacağımızın müjdesini veren Sayın Kılıçdaroğlu’nun emeğini yadsımak mümkün değil. Beraber yürüdüğümüz hak hukuk yürüyüşünde binleri, on binleri,  sonra da milyonları birleştirdi. O yürüyüşten sonra 25 gün yürüdünüz de ne oldu diyenler var. Sonucun ne olduğunu Ankara’da İstanbul’da beraber yaşadık. İstanbul’da 14 bin farkı kabul etmeyen faşist iktidar 840 bin tokadını yüzüne yedi. Şu anda AK Parti2nin içinden bir ikiz çocuk doğuyor ve AK Parti paramparça oluyor. AK Partili milletvekillileri sürekli mecliste devamsızlık yapıyor. Bu da içlerindeki çözünmeyi bize gösteriyor. İlk seçimde iktidar olacağız. Sizin oylarız ile bir adayımız Buca’yı 2 yıl yönetecek. Ali Hıdır Uludağ’ı tanırım; duruşu ile partililiği ile iyi birisidir. Hacer Taş, benim kardeşim gibidir, mücadelesini de bilirim. Bayraklı kongresinde Pınar Susmuş’un seçilmesi sırasında çok açık ve net kadınların seçilmesi ve kadın adayların siyaset yapmasından çok mutlu olduğumu söylemiştim. İlk milletvekili adaylığımı koyduğum Buca’da açıklıyorum önümüzdeki seçimlerde ön seçim olmazsa Atila Sertel olarak yemin billah, vallahi de billahi de aday değilim. Adaylığımı da koyarsam gerçekten benim yakama örgüt yapışsın. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum, sandıklar kurulmalı son sözü üye söylemeli. Burada da son sözü delege söyleyecek. Delege ne söylerse iyi söyler. Haktan yana hukuktan yana adaletten yana söyler. Özgür iradeli delegasyon, CV’ye bağlı değil. CV’lerle yönetilen bir seçim değil.İnsanca insanın insana değer verdiği bir seçimi sizlere emanet ediyorum” dedi.

KARAOĞLU: HACER TAŞ ERKEKLERDEN DAHA ERKEK!

CHP İl eski Yöneticisi Orhan Karaoğlu, kürsüye çıkarak, delegelere verilen iş sözlerini eleştirdi ve tepki gösterdi.

Karaoğlu, “Size Büyükşehir’de, başka belediyede iş sözü verilmiş. Keşke oralarda işe alınsanız ama alınamazsınız bir iş sözüne bunu yapmayın.  Adamın karnı açsa siyaset yapamazsın. KPSS sınavı ile mahkum ettiğin örgütünü delege sınavı ile terbiye edemezsin. Kadınların önü açılmalı. Onların eli tutulmalı, siyasal mücadelesinde yanında olmalıyız. Hacer Taş, Minnak bir kadın ama yüreği mangal gibi. Buradaki erkeklerden daha erkek. Bana taraf ol,  dediniz oldum. Ben 30 yıllık CHP’liyim. Ali’nin de hakkını yiyemem Gezi olaylarında, çocuk hakları merkezinde 30 gün beraber çalıştık.  İkisi de bizim evladımız, yeter artık arkasından kimseyi vurmayın yeter ya. İşte iktidar, işte sevgi. Korkmayın yüzünüze söylenenden korkmayın, arkanızdan konuşanlardan korkun." dedi.  Bu sözler üzerine Ali Hıdır Uludağ destekçileri tarafından yuhalana Karaoğlu,  "Burası Atatürk’ün kürsüsü siz burada kimseyi yuhalayamazsınız" diyerek tepki gösterdi.

ADAYLAR TARAFTARLARINI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI!

Kasım Akdağ konuşmasına devam ederken Hacer Taş ile Ali Hıdır Uludağ destekçileri arasından sandalyeyi kirletme konusunda gerginlik yaşandı ve daha sonra da bu gerginlik karşılıklı küfürleşmeye dönüştü. Taraflar arasında yumruklaşmaya varan arbede yaşanırken CHP Buca mevcut İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “Dostlarım, kardeşlerim burası kavga yeri değil, dostluk yeri biz asla kavga istemiyoruz” sözleri ile olaya müdahale etti. Ancak grubun sakinleşmemesi üzerine Hacer Taş, Ali Hıdır Uludağ ve Divan Başkanı Ahmet Ersin de partilileri sükunete davet etti. Divan Başkanı Ahmet Ersin;  “Arkadaşlar buraya kavgaya gelmedik  Bu kongre biter yarın burada yine el ele kol kola yaşamaya devam edeceğiz lütfen. Buca’ya bu yakışmaz” dedi. Hacer Taş ise  yan yana olduklarına vurgu yaparak, “Arkadaşlar lütfen bakın biz yan yanayız, kavgaya gerek yok” dedi. Daha sonra da Ali Hıdır Uludağ, mikrofonu alarak, “Kardeşlerim güzel kardeşlerim bu kavga faşizme yarar, biz dostluğa kardeşliğe hizmet edeceğiz” sözleri ortalığı sakinleştirmeye çalıştı.

SALONDAN NOTLAR...

Salon CHP bayrakları ve iki adayın afişleriyle süslendi. Hacer Taş’ın afişlerinde "Seninleyiz Kılıçdaroğlu, Devrim ve Değişimin Rengi Kırmızı, Söz karar, yetki örgütündür, Görev sırası kadınlarda" sloganları yer aldı.

Ali Hıdır Uludağ’ın afişlerinde ise "Buca’nın birleştirici gücü, Hep birlikte Buca için, Halktan biri halkın adayı ve Güzel günler için Av. Ali Hıdır Uludağ" sloganları yer aldı.

Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı da erken saatte salondaki yerini aldı.

ULUDAĞ SALONA GELDİ

Adaylardan Ali Hıdır Uludağ salona ilk gelen isim oldu. ‘İşte örgüt işte başkan’ tezahüratlarıyla kongre salonuna gelen Uludağ delege kartını aldıktan sonra salondakilerle tek tek tokalaştı. Uludağ ve ekibi uzun seri şarkılar eşliğinde dans etti ve halay çekti.

HACER TAŞ DA SALONA GELDİ

Ali Hıdır Uladağ'ın ardından salona Hacer Taş geldi. Taraftarları tarafından salonun önünde üzerinde 'Devrimin rengi kırmızı' yazılı atkılarla ve davul zurna eşliğinde karşılanırken 'İşte örgüt işte başkan', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' sloganları atıldı. Hacer Taş da salondaki herkesle tokalaştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.