Dolar 32,5168
%-0.09
Euro 34,8211
%-0.13
Altın 2.429,770
%-0.01
Bist-100 9.714,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca Adayı Kılıç 10. Köy’ün konuğu oldu

CHP Buca Adayı Kılıç 10. Köy’ün konuğu oldu

TV 35’in yayın konuğu olan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, yerel seçim gündemi ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.Kılıç, AK Partili rakibi Mustafa Arslan'a da çağrı yaptı. Kılıç, "Şu ana kadar tüm programlarda çağrıda bulundum. Aynı çağrıyı tekrarlıyorum. Bu iş noterden taahhüt vermekle olmaz. 2 yıldır ilçe başkanlığı görevi yaptın.16 yıldan bu yana da bir AKP iktidarı var. Şu ana kadar niye kaldırmadını? Niye bir çalışma yapmadınız derler insana. Gelsin arkadaşımız, hatta bu programdan hemen sonra tüm programlarımı iptal edeyim. Gidelim Ankara’ya Bakanlığa, hangimiz seçilirse seçilsin kaldıracağım söz versin" dedi. CHP Buca Adayı Kılıç'tan 'cezaevi' çıkışı

  • Ege Postası
  • 14.03.2019 - 14:56

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI- 10. Köy programında Birol Soylu’nun konuğu olan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, ranta değil halka yönelik projeleri olacağını belirterek, ilk yapacağı işin belediyede vatandaşların her sorun, talep ve önerilerinin anında görülüp hemen çözüleceği dijital belediyeyi hayata geçirmek olacağını söyledi.

RANTA YÖNELİK DEĞİL HALKA YÖNELİK PROJELERİMİZ OLACAK

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Ranta yönelik değil halka yönelik projelerimiz olacak. Olmazsa olmazımız. Ortak akılla belediyeyi yöneteceğiz. Mahalle meclisleri kuracağız. Onların alacağı kararlar önemli. Muhtarlar devrede olacak. Açılış yapıp vatandaşın kullanımına uygun olmayan tesisler yerine, vatandaşın sürecin içinde olduğu projelerimiz olacak. Bunu da ortak akılla başaracağız” dedi.

İLK YAPACAĞIMIZ İŞ BELEDİYEYE DİJİLAT ALTYAPIYI GETİRMEK OLACAK

Göreve gelmesi durumunda ilk yapacağı için dijital belediyeyi hayata geçirmek olduğunu belirten Kılıç, sistemin nasıl işleyeceğine dair, “İlk yapacağımız iş belediyeye dijital alt yapıyı getirmek olacak. Vatandaşın şikayet, öneri ve talepleri oluyor. Dijital yapı olmadığı için bürokratik sistem yavaş ilerliyor ve vatandaşın taleplerine geç yanıt veriliyor. Vatandaşın belediyeye gelip dilekçe sunup birçok katı dolaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Telefonlarımız olacak. Evinin önündeki kaldırımın parke taşının sökülmesini bile verdiğimiz telefonlara şikayet olarak iletecek. İkiye, beşe basın denmeyecek vatandaşa. Direkt görevli çıkacak. Görevli direkt benim de göreceğim sisteme aktaracak. Orada o eksikliği derhal hangi birimyetkili ise müdahale edecek. Fotoğraflarını da çekip çözdüğüne dair bize iletecek. Şikayetin gereği yapılmazsa ekranımızda iş yapılmadı diye bize sinyal verecek. Biz de neden yapılmadığını soracağız. Hem şikayet, hem öneri ve talepler bu sistem Buca için faydalı olacak” şeklinde bilgi verdi.

O CEZAEVİ ORADAN KALKACAK

Buca Cezaevi’nin kaldırılması noktasında gerekirse Bakanlığın kapısında yatacağını kaydeden Kılıç, “Bir bu cezaevi sorununu öyle de olsa böyle de olsa çözeceğiz. Gerekirse bakanlığın kapısında yatacağız. Rozetimi çıkarıp bütün Buca’nın belediye başkanı olacağım. Oy veren veya vermeyen. Ben onların hizmetkarı olacağım. Bakanlığa gidip Buca’nın bu hakkını alacağım. O cezaevi oradan kalkacak. Hak verilmez alınır. Ranta yönelik değil halka yönelik projeler üreteceğiz. Ata Park projemiz var orası için. Halkımızın nefes alabileceği, mutlu ve huzurlu zaman geçirebileceği bir park projemiz var. Millet Bahçesi’ni de kabul ederiz. Yeter ki kaldırsınlar. Beraber yapalım, adını da onlar koysunlar. Projeyi beraber yapalım. Yeter ki Bucalı bu yükten kurtulsun” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

23 yıldan bu yana CHP’de siyaset yapıyorum. 1999 yılında partimizin baraj altında kaldığı dönemde 22 yaşında Buca İlçe yönetimine girip ilçe başkan yardımcılığı görevi yaptım sonrasında bil fiil siyasette bulunduk. 2006-2008 yılları arasında ADD şube başkanlığı yaptım.

23 yıldan bu yana Buca’da yaşıyorum. Mahalle mahalle sokak sokak biliyorum. Girmediğimiz mahalle sokak kalmadı. Sorunlara ciddi manada vakıfım. Mesleğim gereği imar yönünden ve diğer sorunlarıyla ilgili ciddi hakimiyetim var. Bu meclis üyeliğiyle pratiğe döndü. Partimiz bizi böyle bir göreve uygun gördü. Hiçbir görevi reddetmedim aldığım parti terbiyesi gereği. 31 Mart günü bu işi Buca’da en iyi oranla sonuçlandırmak ve partimiz açısından da Buca’yı olması gereken noktaya getirmek tek hedefimiz.

BU İŞ NOTERE TAAHHÜT VERMEKLE OLMAZ

Şu ana kadar katıldığım tüm programlarda bir çağrıda bulundum. Aynı çağrıyı tekrarlıyorum. Bu iş noterden taahhüt vermekle olmaz. 2 yıldır ilçe başkanlığı görevi yaptın. 16 yıldan bu yana da bir AKP iktidarı var. Şu ana kadar niye kaldırmadını? Niye bir çalışma yapmadınız derler insana. Gelsin arkadaşımız, hatta bu programdan hemen sonra tüm programlarımı iptal edeyim. Gidelim Ankara’ya bakanlığa, hangimiz seçilirse seçilsin kaldıracağım söz veriyorum desin. Ben seçilirsem orada yapılacak projeyi beraber yapalım. Açılışını da gelsin siyasi partilerimizin liderleriyle yapalım. Cevap gelmedi. Bu da çok samimi olmadığını gösterir. Belediyelerin girişinde iki bayrak olur. Biri amblemi, diğeri de Türk Bayrağı. Siyasi parti bayrağı bulunmaz. Siyaset malzemesi yapmasınlar. Gelsinler bu işi beraber halledelim.

BAKAN BUCA’NIN EMRİNDEYİM  DESEYDİ SORUN OLMAZDI ANCAK BİR ADAY LEHİNE KONUŞMASI NE DEMEK'

Tarafsız olması gereken ve tüm Türkiye’nin Bucalının İzmirlinin bakanı olması gereken İçişleri Bakanı gelip Mustafa Arslan’ın mitinginde, ben emrindeyim dedi. Bunu kabul etmek mümkün mü' Buca’nın emrindeyim dese sorun yok. Bir adayın emrindeyim ne demek. Bir bakan tarafsız olmak zorunda. Bir bakanın bir adayın lehine söylemde bulunması kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Bakanın mitingi sonrasında kaymakam görevden alınıyor. Görevden alınan kaymakamı da bir kere gördüm, tanımam. Ancak Bucalı çok seviyor. Bir hizmet adamı olduğu yönünde ortak görüş var. Farklı noktalara gidildiğini gösteriyor. Bu biraz da panikten kaynaklanıyor. Bizim oluşturduğumuz rüzgar korku yaratmış herhalde. Bizim için çok önemli değil. Bir kaymakam değişmesi önemli olmayabilir ancak Bucalılara yapılan bir hakarettir. Tam seçim arefesinde böyle bir değişikliğe giderseniz Bucalı gelir bunun hesabını sandıkta sorar.

ANKETLER 13-14 PUANLIK FARKI GÖSTERİYOR

CHP gerçekten demokrasinin sonuna kadar uygulandığı, kendi tüzüğünün tam manasıyla tüzük kurallarına uyulduğu bir parti. CHP’deki kurumlar bellidir. MYK, PM vardır. Tartışırlar. Adayları teraziye koyarlar. Olabilecek en iyi durumu göz önüne alarak belirleme sürecine girerler. Bizler tek adamın ağzından çıkan lafla aday değişikliği olmaz. Aynı şekilde bizde de bir değişiklik oldu. PM genel başkana yetki ile bu gerçekleşti. İlk başta yarıştan kaynaklı böyle bir süreç vardı. Tepkiler doğaldı. Ancak biz CHP’liyiz. Bizde ayrılık gayrılık olmaz. Bütün örgüt şu anda tek vücut durumda. Dünkü mitingimizden de görmüşsünüzdür. Şu anda herhangi bir tartışma yok. Anketler de bunu gösteriyor. Ciddi bir fark var aramızda, yaklaşık 13-14 puan. Sürekli anket yaptırıyoruz, halkın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Kimi yayınlanıyor kimi bizde kalıyor.

RANTA DEĞİL HALKA YÖNELİK PROJELERİMİZ OLACAK

Ranta yönelik değil halka yönelik projelerimiz olacak. Olmazsa olmazımız. Ortak akılla belediyeyi yöneteceğiz. Mahalle meclisleri kuracağız. Onların alacağı kararlar önemli. Muhtarlar devrede olacak. Açılış yapıp vatandaşın kullanımına uygun olmayan tesisler yerine, vatandaşın sürecin içinde olduğu projelerimiz olacak. Bunu da ortak akılla başaracağız. Dar bir kadro ile değil geniş bir katılımla yönetilecek Buca Belediyesi.

İLK İŞ BELEDİYEYE DİJİTAL ALTYAPIYI GETİRMEK OLACAK

İlk yapacağımız iş belediyeye dijital alt yapıyı getirmek olacak. Vatandaşın şikayet, öneri ve talepleri oluyor. Dijital yapı olmadığı için bürokratik sistem yavaş ilerliyor ve vatandaşın taleplerine geç yanıt veriliyor. Vatandaşın belediyeye gelip dilekçe sunup birçok katı dolaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Telefonlarımız olacak. Evinin önündeki kaldırımın parke taşının sökülmesini bile verdiğimiz telefonlara şikayet olarak iletecek. İkiye, beşe basın denmeyecek vatandaşa. Direk görevli çıkacak. Görevli direkt benim de göreceğim sisteme aktaracak. Orada o eksikliği derhal hangi birimyetkili ise müdahale edecek. Fotoğraflarını da çekip çözdüğüne dair bize iletecek. Şikayetin gereği yapılmazsa ekranımızda iş yapılmadı diye bize sinyal verecek. Biz de neden yapılmadığını soracağız. Hem şikayet, hem öneri ve talepler bu sistem Buca için faydalı olacak. Başkana gelen vatandaş sadece çay içmeye gelecek.

TRAFİK SORUNUNA NOKTA ATIŞI YAPACAĞIZ 

Çalıştıkları işyerleri veya kurumlar Buca dışında. Sabah ve akşam mesailerinde bu durum trafik yoğunluğu yaratıyor. Bu yoğunluğu küçük dokunuşlarla azaltacağız. Battı çıktılar yapacağız. Eski tren yoluyla ilgili bölge var, oraya battı çıktı veya kavşak yapacağız. Bu, Şirinyer Pazaryeri arkasını rahatlatacak. Orası ciddi bir dağılım noktası. Ondan sonrasında Çevik Bir Meydanı’nda da böyle bir problem var. Oraya da battı çıktı ve kavşak sağlayacağız. Üçkuyular’ı da yapmalıyız. Birlikte paralel yürüyecek çalışması. Büyükşehir belediyesi de sonuna kadar katkı sağlayacağını söyledi. Trafik sıkışıklığının olduğu yerlerde nokta atışları ve sinyalizasyonlar yapacağız.

O CEZAEVİ ORADAN KALKACAK

Bir bu cezaevi sorununu öyle de olsa böyle de olsa çözeceğiz. Gerekirse bakanlığın kapısında yatacağız. Rozetimi çıkarıp bütün Buca’nın belediye başkanı olacağım. Oy veren veya vermeyen. Ben onların hizmetkarı olacağım. Bakanlığa gidip Buca’nın bu hakkını alacağım. O cezaevi oradan kalkacak. Hak verilmez alınır. Ranta yönelik değil halka yönelik projeler üreteceğiz. Ata Park projemiz var orası için. Halkımızın nefes alabileceği, mutlu ve huzurlu zaman geçirebileceği bir park projemiz var. Millet Bahçesi’ni de kabul ederiz. Yeter ki kaldırsınlar. Beraber yapalım, adını da onlar koysunlar. Projeyi beraber yapalım. Yeter ki Bucalı bu yükten kurtulsun.

2019 ASFALTLAMA YILI OLACAK

Şirinyer Ve Buca’ya damga vuracak bir projemiz olacak. Konforlu şekilde Pazar alışverişini yapıp sportif faaliyetlerin de yapılacağı yeşil ağırlıklı bir proje geliyor. Bizim için 2019 yılı asfaltlama yolu olacak. Çukur ya da yamalı yol olmayacak. Bir kampanya başlatacağız. Ben iktidara geldiğimde 1 Nisan’a belediyenin hizmet yapısını en üst noktaya getireceğim. Öğrencilerimizle ilgili çok sayıda projemiz var. Kapalı spor salonu yapacağız. Salon sporlarını geliştirecek projelerimiz olacak. Bunun haricinde bir tiyatro kuracağız. Hem Bucaspor’u hem Buca’yı süper lige çıkaracağız.

31 Mart günü oylarını kullansınlar. Adayların samimiyetine baksınlar. Bütün vatandaşlarımızın hizmetkarı olmak için aday olduk. Mart’ın sonu bahar olsun.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.