Dolar 32,5584
%0.04
Euro 34,8204
%-0.13
Altın 2.433,680
%0.15
Bist-100 9.708,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca aday adayı Aslan'dan Dost Kapısı Belediyecilik kitapçığı

CHP Buca aday adayı Aslan'dan Dost Kapısı Belediyecilik kitapçığı

CHP Buca Belediye Başkanı Aday Adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ‘’Biz, dostluk kavramının, belediye yönetimine taşınması taraftarıyız.Vatandaş belediyenin kapısını, dost kapısını çalar gibi çalabilmelidir.’’ dedi. CHP Buca aday adayı Aslan kaleme aldı...

  • Ege Postası
  • 03.01.2019 - 13:30

Hüseyin Aslan, kaleme aldığı "Dost Kapısı Belediyecilik" kitapçığının bu anlayışın bir yol haritası ve anayasası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Günlük hayatta herhangi bir ihtiyaç halinde, herhangi bir zorluk karşısında dostumuzun kapısını çalarız. Dost kapısı; bizim umut, güven ve çözüm kapımızdır. Biz günlük hayattaki bu kavramın belediye yönetimine taşınması taraftarıyız. Bu anlamda benimsediğimiz 'dost kapısı belediyecilik' anlayışı, insan odaklı, çözümcü, toplumcu sosyal belediyeciliktir. Yani belediyeye gelen vatandaş, tıpkı bir dostuna gelir gibi sevgiyle, güvenle, umutla gelecek." 

Belediye kapısından giren herkesin "bürokrasinin" ağır çarkları arasında sıkışıp kalmaması gerektiğini ifade eden Aslan, şöyle dedi:

"Dost kapısı belediyecilik anlayışında bürokrat, vatandaşı iş yükü olarak görmeyecek;  vatandaş da bunu bilerek sorununu açıkça dile getirecek ve birlikte çözüm aranacak. Belediyenin dost kapısı belediye olması demek; 'hak, hizmet, dayanışma, demokrasi, bilim, ortak akıl, açıklık, güven, plan' kavramlarıyla bir bütün olarak yönetilmesi demektir. Bunu hayata geçirmek için önce içinde barındırdığı kavramları iyice anlamalı ve içselleştirmeliyiz." 

KAPISI AÇIK, TOPLUMCU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI…

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Kapısı açık toplumcu belediyecilik" anlayışını şöyle özetledi:

"Kent yönetiminde, eğer dayanışma yoksa 'dost kapısı belediyecilik' boş sözden ibaret kalır. Buradaki dayanışma, 'kent bütünündeki dayanışma'yı ifade eder. Amacı yoksula, kimsesize ihtiyaç duyduğu yardımı yapmaya çalışmak; öğrencilere sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile burs vermek; yaşlı, yalnız ve kimselerin bakımını, korunmasını ve onların ihtiyaç duyduğu toplumsal ilgi ve sevgiyi sağlayacak hizmetleri üretmektir."

Belediye yönetiminde dayanışma ve ortak akılın önemine de vurgu yapan Aslan, "Biz, belediye yönetiminde, vatandaşlara yapacağımız her türlü iş ve işlemi; sunacağımız hizmeti, projeyi hukuka dayandıracağız. Belediye yönetiminde, hizmet planlamalarında halkın katılımını esas alacağız. Hizmetlerin planlanması, alınacak kararlar, ortaya koyacağımız ve uygulayacağımız projelerimizin çerçevesini “ortak akıl”la belirleyeceğiz. Bu arada, merkezi yönetimle uyum içinde çalışarak, Buca’ya ve Bucalılar’a daha iyi, daha çok ve daha kalıcı hizmetler sunma gerçeğini de göz önünde tutacağız. Genel Başkanlığını onurla yürüttüğüm Ege-Koop uygulamalarının özü güvendir; sloganımız da 'Güven kolay inşa edilmez'dir. Bunun sonucudur ki tüm araştırmalar, Ege-Koop’un güvenilirlilik oranının yüzde 80’lerin üzerinde olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda, belediye yönetimi de güvenilir; denetime açık ve şeffaf olmalıdır Halka; hizmet, projeler, işlemler doğru ve zamanında sunuldukça belediyeye karşı hem kişisel hem de kurumsal güven de artacaktır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.