Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'nın yeni başkanı kurayla belirlendi

CHP Bornova'nın yeni başkanı kurayla belirlendi

CHP Bornova’da milletvekili aday adaylığı için istifa eden Nevzat Kavalar’ın yerine yeni başkan belli oldu. CHP Bornova'da Kavalar'ın yerine o isim seçildi

  • Ege Postası
  • 23.05.2018 - 10:29

EGEPOSTASI- CHP Bornova’da milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden Nevzat Kavalar’ın yerine yönetim içinden Asım Güven seçildi.

Milletvekili aday adayı listesinde kendisine yer verilmeyen ve ilk tepkisini "Bu kadar üzüldüğümü ve bu kadar kırıldığımı hatırlamıyorum" sözleriyle dile getirerek Bornova İlçe Başkanlığıan dönmeyeceğini de dile getiren Nevzat Kavalar’ın yerine yeni başkan seçmek için yönetim dün toplandı.

İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri Hasan Oray ve Ömer Yener’le birlikte ilçe başkanlığına gitti, fikir ve önerilerini sordu.Yönetim içinden bir grup İl Gençlik Kolları eski Başkanı Sinan Sarıküse’yi önerdi. Yücel yönetim içinde yapılacak oylamada seçilecek isim için en az 13 oy çıkmasını gerektiğini söyledi. Bu oya ulaşılmazsa dışarıdan il başkanlığının atama yapacağı ifade edildi.

Yönetim içinde başkanlığa talip olan Asım Güven ve İnan Aksu, dışarıdan atama başkan ihtimaline karşı birleşme kararı aldı. Kimin başkanlığa talip olacağını kura belirledi. Yapılan kura çekiminde Güven ismi çıktı. Yönetim daha sonra seçime gitti. Kapalı zarf usulü seçim yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren görüşmeler ve yapılan seçimlerin sonrasında Güven 13 oy alırken, Sarıküse 8 oyda kaldı. 2 oyda boş çıktı.

Böylece CHP Bornova İlçe Sekreteri Asım Güven, CHP Bornova’nın yeni İlçe Başkanı oldu.

YÜCEL, DEMOKRATİK VE PARTİMİZE YAKIŞAN BİR SEÇİM GERÇEKLEŞTİRDİK.

Bornova’da yapılan İlçe Başkanlığını seçimine demokratik ve tüzüğe uygun bir biçimde yapılması için başkanlık eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçime ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Bornova hem bizler hem de İzmir için çok önemli bir ilçe. Milletvekilliği aday adaylığı döneminde boşalan ilçe başkanlığına yeni başkanı seçmek için oldukça demokratik ve CHP’ye yakışan bir seçim gerçekleştirdik. Seçimler öncesinde görüşlerini almak için ilce yöneticisi arkadaşlarımın her biriyle özel olarak görüştüm, fikirlerini ve önerilerini aldım. Sonrasında Bornova İlçe Yönetim Kurulumuz toplandı ve ilçe başkanlığı için seçim kararı aldı. Yönetimden Asım Güven, İnan Aksu ve yönetim dışından Sinan Sarıküse aday olarak önerildi. Sonraki süreçte adaylardan İnan Aksu adaylıktan çekildiğini açıkladı ve yapılan seçim neticesinde Sayın Asım Güven CHP Bornova İlçe Başkanı olarak seçildi. Bornova da seçim için. Yaklaşık 6 saat mesai verdik ama hiçbir kırgınlık, dargınlık olmadan herkesi mutlu eden bir uygulamayla yeni İlçe başkanımız seçildi. Çok demokratik ve partimize yakışan bir seçim oldu. Seçim sonunda İlçe Başkanı seçilen yeni başkanımız Asım Güven’i ve seçimleri gerçekleştiren tüm ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Örgütümüze ve Bornova’ya hayırlı uğurlu olsun. Bu yenilenmeyle birlikte Bornova’da 24 Haziran için zaten süren çalışmalarımız daha da hızlanacak. Bornova da hedeflerimizin de üstünde oy oranlarına ulaşacağımıza inanıyor, ilçe yönetimimiz ve yeni başkanımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.