Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Ertürk Çapın'dan TV35'e çarpıcı açıklamalar

CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Ertürk Çapın'dan TV35'e çarpıcı açıklamalar

CHP Bornova’da Pazar günü gerçekleşecek ilçe kongresi öncesi TV 35 ekranlarına konuk olan CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Ertürk Çapın, neden aday olduğunu, kongre sürecinde yaşanan iş sözü nedeniyle delegelerin özgür iradesine ipotek konulmak istenmesini, seçilmesi durumunda önceliklerinin neler olacağı gibi konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertürk Çapın'dan TV35'e çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 03.01.2020 - 15:42

EGEPOSTASI-Kendisi dışında iki adayın da aday olduğu CHP Bornova İlçe Kongresi öncesi yaptığı değerlendirmede, delegelerin özgür iradesine bazı bürokratlar tarafından ipotek konulmaya çalışıldığını söyleyen ve bu durumu sert bir dille eleştiren CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Ertürk Çapın, adaylara özgür iradeleriyle hareket etme çağrısında bulundu.

Bornova başkan adayı Ertürk Çapın, yaşananları anlattı ve delegelere şöyle seslendi: “Maalesef özellikle son birkaç gündür, bazı bürokratlar bizzat arıyorlar insanları. Bunların yaşanmaması lazım. Bunları bırakın. Sizin adayınız doğruysa zaten örgüt onu seçer. Maalesef bu ortamı geriyor. Tunç başkanın da bundan bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Maalesef bazı bürokrat arkadaşlar bunu yapıyor. Keşke olmasaydı. Bunu arttırarak yapıyorlar. İki gün kaldı. Etik bulmuyorum. Bırakın örgüt özgür iradesiyle karar versin. Doğru adayı örgüt zaten bulur. Sizin adayınız doğru ise örgüt onu bulacaktır. Pazar günü kongreye gidiyoruz. Tüm delege arkadaşlara seslenmek istiyorum, sizi kimse kandırmaya çalışmasın. Birçok vaatler, sözler veriliyor. Sizler solcusunuz. Solcu insan özgür iradesiyle karar verir.”

CV ticareti var şu anda

“CV ticareti var şu anda resmen. CV’leri topluyorlar, kongreden sonra başlatacağız diyorlar. 5 kişi işe başladı, beşi de bir adayın çocukları. Bunun dışında kimseyi de işe başlatmadılar. Başlatmak isteyen beş dakikada başlatır. Buca kongresinde de sözler verdiler, kaç gün oldu başlayan arkadaş yok. Çok yanlış bunlar. İnsanların istihdam sorununu istismar etmemek lazım. Şu anda işe alınan beş kişi işin mutfağındakilerin çocukları. Verilen sözler var. Olmaması gerekir. Ama maalesef oluyor. O da partiyi geriyor” diyen CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Ertürk Çapın,

“Bırakacaklar delege karar verecek. Doğru sizin adayınız ise örgüt onu seçer. İnsanları istismar etmeyin. En büyük hakarettir. Bırakın seçimden sonra belediyede bir istihdam yaratılacaksa bunu örgüt başkanları bunu adaletli bir şekilde yapsın. Kongre için bunu kullanmayın” dedi.

Son güne kadar Tunç başkanın karşısındaydılar, şimdi…

Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in son güne kadar karşısında olanların şimdi yanındaymış gibi davrandığını da vurgulayan Ertürk Çapın, “Biz ben ve arkadaşlarım Tunç başkanın atanmasına en fazla sevinen insanlarız. Hakkında en fazla sosyal medya paylaşımı yapan insanlarız. Etrafındaki kişilerin bir bölümü en ağır saldırıları yapan kişilerdi Tunç Başkana. Aziz Başkana yakın kişilerdi. Öyle bir yansıdı ki, sanki biz Tunç Başkana karşıyız, kendileri de Tunç Başkanın yanındaymış gibi. Bütün parti kamuoyu bu arkadaşların Tunç Başkan aday ilan edilinceye kadar nerede olduğu ve Tunç başkanla ilgili nasıl görüşleri olduğunu Bornova’daki bütün parti kamuoyu bilir. Bu arkadaşlar 15 yıldır büyükşehirde bir iktidarları var, bunun devam etmesini istiyorlar. Ama son gününe kadar Tunç Başkana karşı her türlü yazıyı yazıp paylaşımlar yaptılar. Şu anda sanki onlar Tunç Başkanın yanında ve biz karşısındayız. Oradaki hakimiyetlerinin devam etmesi için bir anda yön değiştirdi o arkadaşlar. İlkeli bir duruş olarak görmüyorum bunu” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

1999’a kadar ilçe saymanlığı, ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2004 yılında Bornova Belediye meclis üyesi oldum. Bu görevi yaparken 2007 yılında CHP Bornova İlçe Başkanlığı’na atandım. 2010 Şubat ayı kongresinde ise sayın Enver Dündar’a görevi devrettik. O zamandan bugüne parti içindeyiz.

Arkadaşların teveccühünü kırmadım ve

CHP Bornova örgütünde yıllardır beraber olduğumuz arkadaşlar var. Bu dönemde Bornova Belediye Başkanımız değişti. Aday adaylarının ortaya çıktığı süreçte arkadaşlarımız sayın Mustafa İduğ’un aday olması yönünde çalışmalar yapıyorlardı. Daha sonra kendisi seçildi. Başkan şu anda. Kongre sürecine geldiğimizde delege arkadaşlar toplanıp belediye başkanıyla en uyumlu çalışabilecek ve partinin Bornova’daki farkını daha yüksek noktaya kimin getirebileceğinin  tartışmasını yapıyorlar. Sağ olsunlar bu görevi en iyi benim yapabileceğim konusunda bir fikir birliği oluşmuş. Delege arkadaşlar geldiler. Birkaç toplantı yapılmış bunun için. Benim dışımda gelişti ama CHP Bornova örgüt yapısı içinde bir ekip var. Bu ekip yıllardır beraber siyaset yapıyor. Ben de varım. Benim dahlim dışında toplantı yapıp buna karar vermişler. Ben de arkadaşlarımın teveccühünü kırmadım. Göreve talip oldum. İnşallah delege arkadaşlarımız da layık görürler. Biz de başarılı olmaya çalışırız seçilirsek.

50 bin oy farkla Bornova’yı yine aldık

O dönemde 2009 seçimlerine giriyorduk belediye seçimlerine. O zaman Bornova’nın seçimlerde Manavkuyu, Mansuroğlu gibi mahalleleri vardı. O mahalleler AKP tarafından Bornova ve Bayraklı alınabilsin diye bölündü. Biz de Bornova’da bir anda 7 bin 800 eksiye düşmüş olacaktık. Ancak çok iyi bir çalışma sergilendi o dönemde ve 50 bin oy farkla Bornova alındı. Genel merkezimizin o dönem yürüttüğü politikalar, örgütün çalışmaları ile bu fark oldu. Bu fark hala aynı şekilde gidiyor.

Herkes beni örgüte sahip çıkmamla bilir

Bu dönem ilçe örgütü için eğitime ayrılacak bir zaman. Erken seçim olmazsa. Benim o dönemim seçim dönemimdi. Daha farklı bir çalışma yürütmüştük. Parti içi eğitim önceliğimiz olacak. Birinci hedefimiz yerelde CHP’yi yükseltmek. Uyumlu ve huzurlu çalışmayı en iyi ben yapacağımı düşünüyorum. Sayın başkanımız tarafsız. Benim çocukluk arkadaşımdır. Aday adaylığını ilk açıklayan ben ve arkadaşlarımdır. Ben en uygun kişi olduğum kanaatindeyim uyumlu çalışma noktasında. Arkadaşlarım da bu nedenle bu kararı almış. Herkes beni örgüte sahip çıkmamla bilir. Bu uyumun CHP örgütüne de faydası olacağını düşünüyorum. Bornova’da huzurun olması, (yanlış anlaşılmasın şu anki ilçe başkanımız da uyumlu çalışıyor, ama aday olmama kararı almış) ben uyumu devam ettireceğim. Faydası da seçimlerde görülecektir.

İstihdam sorununun çözümü örgüt üzerinden olmalı

Belediyeler kongre sürecinde başka bir yerel erk, örgütü istihdamla kandırmaya ve oyunu almaya çalışıyor. CHP örgütünün belediyeler dışında istihdamda yer alması mümkün görünmüyor. AKP bizi devlete sokmuyor. Tek şansımız arkadaşlarımız belediyelerimiz. Kamuda tek görev yaptıracağımız yer belediyeler. Maalesef bu istismar ediliyor. Partimizdeki arkadaşlarımızın istihdam sorununun kesinlikle ilçe örgütü üzerinden yapılması gerekir. Benim ilçe başkanlığımda böyle oldu. Örgüte sorardı başkan. Biz de adaletli olarak davranıp, liyakata da bakıp ortak karar verirdik. Önümüzdeki dönem de ben bunun bu şekilde yapılması için uğraşacağım. Sırf kongreye yönelik bir tarz olmaması lazım.

Mahalle  temsilcileri sorunları bize getirir, biz de…

Ayrıca mahalle temsilcilerinin mahallelerde üyeleri kendinin belirlemesini istiyoruz. Mahallelerdeki sorun ve şikayetlerini bize getirecek, bizler de belediyemize ileteceğiz. Biz icra makamı değiliz ama örgüt olarak tavsiyede bulunuruz. İlçenin değil mahalledeki üyelerim belirlemeli mahalle temsilcilerini. Zaten sosyal çevresi geniş olan temsilciler bize doğruları getirir ve biz de iletiriz.

Mevcut ilçe başkanı başarılı

Mevcut ilçe başkanı bence başarılı. İki seçim geçirdiler. Başarılı oldular. Yıllarca birçok ilçe başkanımız kongrelerde söz verdi mülk kazandırma konusunda. Geçtiğimiz ay Bornova’da mevcut ilçe binasının üst katının satın alınmasını sağladılar. Büyük başarıdır. İlçe yönetimi dışında belediye başkanı ve meclis üyelerine de teşekkür etmeliyiz. Onların da katkısı oldu. Birçok ilçe başkanı verdiği sözleri yerine getiremedi ben dahil. Kongrelerde verdik bu sözü. Kendileri bunu başardı. Onun dışında başarılı bir seçim kampanyası geçirdik. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.

Biz de bazı sözlerimizi yapamamıştık

Dar bir ilçe binamız vardı. Biz o sözümüzü yerine getirememiştik. Seçim sürecindeydik o dönem. Parti içi eğitime vakit ayıramadık. Selma Nalbantoğlu da aday. Benim eğitim sekreteriydi. Onu yönetime almıştım. O zaman seçime dönük çalışma yapmıştık. İnşallah bu dönemde dediklerimizi yerine getireceğiz.

Gerçekten çalışan kadın ve gençler de delege olmalı

Tüzükte yazılması mecburiyetten. Yazmasalar ben dahil öncelikle kendimizi yazıyoruz. Bu çağda bu olmamalı. Erkek arkadaşlar önce kendimizi delege olarak yazıyoruz. Kadın arkadaşlarımızı yazmıyoruz. Bu sayede bu sağlanıyor. Bir delege arkadaş bakıyorsunuz ismini yazmıyor oğlunu yazıyor. Örgütte gerçekten çalışan kadınların ve gençlerin delege yapılması lazım. Bizim arkadaşlarımızın da suçu var.

Tunç Başkan da İduğ başkan da başarılı işler yapıyor

Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Başkan başarılı çalışmalara şu anda imza atıyor. Geçmişten bir tecrübesi var zaten. İnşallah daha da ileri projelere imza atacağını düşünüyorum. Sayın İduğ da benim arkadaşım. O da ticarette sıfırdan bu noktalara gelmiştir. Çalışkan ve zekidir. Yıllardır ticaret odasında yaptığı görevler, tecrübeleri var. Dijital eğitim projesi, kazandırdığı araçlar, temizlik sorunu vardı giderildi. İnşallah daha da iyi şeyler yapacak diye düşünüyorum.

Selma Hanım da Gürol kardeşim de başarılı olacaktır

Selma hanım ilçe sekreterimdi. Çalışkan bir arkadaşımız. Seçim kampanyamızın planlamasını kendisine yaptırmıştım. Başarılıdır. En az benim kadar başarıyla yapabilir ilçe başkanlığı görevini. Gürol Türkmentepe kardeşimdir. Örgütün içinde yetişti, büyüdü. O da benim k adar başarılı olacaktır.                  

Kazanırsam bizim adayımız il başkanımızdır

Sayın il başkanı seçim süreci yönetti. Genç bir başkanımız, vitrinli. Önümüzdeki dönemde zaten Bornova örgütü ben kazanırsam bizim adayımız sayın başkandır. (Deniz Yücel)

İdeali tek aday ancak geleneğimizde pek yaşanmadı

Doğrusu tarafsız olması. Öyle de olması gerekiyor. Belediye başkanının işi değil ki örgüt işi. Onu nasıl yapacak bilmiyorum. Her arkadaş yola çıkmış. Gönül tek aday ve uzlaşı adayı çıkmasını ister tabi. Sol kültür her zaman yarış vardır. İdeali tek aday olması. Ama bizim geleneğimizde pek yaşanmadı bu. Sayın başkan çabalar mı bilmiyorum. İnşallah başarılı olur. Benim şahsımda birleştirsin diyorum ne diyeyim.

İduğ da Tunç başkan da bana yakındır

Belediye başkanları bu işin içinde tarafsız olması. Tunç başkan ve Mustafa İduğ başkanımızın tarafsız olduğunu düşünüyorum. Bir milletvekilimizin ismi geçer hep. Başkanlarımızın yanında siyaset yapan arkadaşlar var. Siyaset yapacaklar. Onlar da bu işin içinde oldular mı otomatikman sanki o başkanın adayıymış gibi algılanıyor. Her iki başkanın da direkt bu işin içinde ve taraf olduğunu düşünmüyorum. Ki Mustafa İduğ benim çocukluktan yakın arkadaşımdır. Tunç başkan da benim abimdir, beraber çalışmalarımız vardır. İkisi de bana yakındır. Ama ben her ikisinin de taraf olmasını istemem. Doğrusu bu. Ama bizim sol kültürümüzde her zaman yarış vardır, bu devam edecek gibi.

Başkanlık ve milletvekilliği adaylığım söz konusu olamaz

Ben sayın Aziz Kocaoğlu meclis üyesi yapmıştır. Kendisi de benim abimdir. Ailecek tanışırız. Fakat o zamanki süreçte kendisi benim ilçe başkanlığı yapmamı istemedi. Başka bir aday önerdi. Gergin bir kongre yaşadık o zaman. Kongreyi kaybettim. Ama birçok partili arkadaşımın istihdam sorunu çözüldü sayemde. Ertürk Çapın’ı seçerseniz ben istifa ederim demişti hatta kongreye gelip kendisi. (Aziz Kocaoğlu’nu kast ediyor). Gergin bir süreç olmuştu. O nedenle bir daha aday olmadım. Bu dönem daha rahat, stresi olmayan bir süreci yaşıyoruz. O zaman sayın başkan bana karşıydı, aday olsam kazansam ne olacak, partiye zarar verirdi. İlçe başkanlığı yapmak için göreve talibim. Bundan sonra benim hiçbir şekilde belediye başkan, milletvekilliği adaylığım kesinlikle söz konusu olamaz. Ben yalnızca ilçe  başkan adayıyım.

Son güne kadar Tunç Başkan aleyhindeydiler, şimdi ise….

Biz ben ve arkadaşlarım Tunç başkanın atanmasına en fazla sevinen insanlarız. Hakkında en fazla sosyal medya paylaşımı yapan insanlarız. Etrafındaki kişilerin bir bölümü en ağır saldırıları yapan kişilerdi Tunç Başkana. Aziz Başkana yakın kişilerdi. Öyle bir yansıdı ki, sanki biz Tunç Başkana karşıyız, kendileri de Tunç Başkanın yanındaymış gibi. Bütün parti kamuoyu bu arkadaşların Tunç Başkan aday ilan edilinceye kadar nerede olduğu ve Tunç başkanla ilgili nasıl görüşleri olduğunu Bornova’daki bütün parti kamuoyu bilir. Bu arkadaşlar 15 yıldır büyükşehirde bir iktidarları var, bunun devam etmesini istiyorlar. Ama son gününe kadar Tunç Başkana karşı her türlü yazıyı yazıp paylaşımlar yaptılar. Şu anda sanki onlar Tunç Başkanın yanında ve biz karşısındayız. Oradaki hakimiyetlerinin devam etmesi için bir anda yön değiştirdi o arkadaşlar. İlkeli bir duruş olarak görmüyorum bunu.

Bornova’da işler iyi

Bornova’da çöp sorunu vardı. Artık rayına girdi, şikayetler neredeyse sıfır noktasına indi. Onun dışında başkan gerçekten bütçeye katkıda bulunacak birçok hamle yaptı. Son alınan araçlar büyük tasarruf sağladı. Belediyenin eğitimle ilgili projeleri var. Daha önceki başkanlardan da devrolunan fazla sorun yok. Olgun ve Kamil başkan da iyi çalıştı. Büyük gelişmeler var. Hepsine teşekkür ediyorum.

Maalesef bazı bürokratlar insanları bizzat arıyor

Pazar günü kongreye gidiyoruz. Maalesef ve maalesef, ben bunu 2010’da yaşadım. Yanımda çalışan arkadaşlarımız çalıştığı kurumun müdürleri tarafından aranıp tehdit edildi. İstihdam sorunu olan arkadaşlarımız çağrıldı. Ben kendilerine gidin dedim. İnsanların maddi sorunları var. Benim yüzümden neden sıkıntı çeksinler. Başkan çağırıyordu. Gidin görüşün, sorununuzu hallediyorlarsa benim için sorun yok, ben kaybederim ama bir insanın evine ekmek girmiş olur. Ama bunu istismar etmemek lazım. Bunu kongre süreci dışında da yapmak lazım. Şimdi maalesef özellikle son birkaç gündür, bazı bürokratlar bizzat arıyorlar insanları. Bunların yaşanmaması lazım. Bunları bırakın. Sizin adayınız doğruysa zaten örgüt onu seçer. Maalesef bu ortamı geriyor. Tunç başkanın da bundan bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Maalesef bazı bürokrat arkadaşlar bunu yapıyor. Keşke olmasaydı. Bunu arttırarak yapıyorlar. İki gün kaldı. Etik bulmuyorum. Bırakın örgüt özgür iradesiyle karar versin. Doğru adayı örgüt zaten bulur. Sizin adayınız doğru ise örgüt onu bulacaktır.

CV ticareti var şu anda

CV ticareti var şu anda resmen. CV’leri topluyorlar, kongreden sonra başlatacağız diyorlar. 5 kişi işe başladı, beşi de bir adayın çocukları. Bunun dışında kimseyi de işe başlatmadılar. Başlatmak isteyen beş dakikada başlatır. Buca kongresinde de sözler verdiler, kaç gün oldu başlayan arkadaş yok. Çok yanlış bunlar. İnsanların istihdam sorununu istismar etmemek lazım.

İşe alınan beş kişi işin mutfağındakilerin çocukları

Şu anda Bornova’da işe alınan 5 kişi de işin mutfağında olan kişilerin çocukları. Diğerlerine verilen sözler var. Olmaması gerekir. Ama maalesef oluyor. O da partiyi geriyor. Bırakacaklar delege karar verecek. Doğru sizin adayınız ise örgüt onu seçer. İnsanları istismar etmeyin. En büyük hakarettir. Bırakın seçimden sonra belediyede bir istihdam yaratılacaksa bunu örgüt başkanları bunu adaletli bir şekilde yapsın. Kongre için bunu kullanmayın.

Kimse sizi etki altında bırakmasın

Pazar günü kongreye gidiyoruz. Tüm delege arkadaşlara seslenmek istiyorum, sizi kimse kandırmaya çalışmasın. Birçok vaatler, sözler veriliyor. Sizler solcusunuz. Solcu insan özgür iradesiyle karar verir. 3 adayın da partiye aynı düzeyde katkı verebileceğini düşünüyorum. İçinizden hanginiz bir puan oyu arttıracaksa bunun muhasebesini yapın. Kimse de sizi etki altında bırakmasın. Kendi özgür iradenizle karar verin.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.