Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'dan Kaz Dağları tepkisi

CHP Bornova'dan Kaz Dağları tepkisi

CHP Bornova Gençlik Kolları, Küçük Park Meydanında, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ilçe yöneticileri, kadın kolları ve partililerin katılımıyla basın açıklaması yaparak, Kaz Dağları'nda maden arama çalışmalarını ve doğa katliamını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 09.08.2019 - 09:18

Kanadalı maden arama şirketi Alamos Gold’un Türkiye’deki iştiraki Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale Kirazlı’da yürütülmesi planlanan siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Binlerce çevrecinin 'Su ve vicdan nöbeti' sürerken, CHP Bornova İlçe Gençlik örgütü yaşananları protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Sadık yaptı.  

Yıldız, "Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri yokluk ve yoksulluk şartlarında kurulan Devlet İktisadi Teşekküllerini, iktidar olduğu ilk yıllardan itibaren, özelleştirmelerle yağmalayan ve tüketen hükümet, aynı zamanda doğaya, yeşile, suya olan saldırısını sürdürmektedir. Kazdağlarında dünyanın gözü önünde 'Uluslararası Şirketler' bir katliam gerçekleştirmektedir. Hükümet kanun tanımaz bir şekilde, katliamın kolaylaştırıcılığını yapmakta, ÇED raporunda belirtilen kesilen ağaç sayısının dört katının olduğu gerçeğinin üzerini örtmektedir" dedi.

Yıldız sözlerine şöyle devam etti;

"İçtiğimiz suya, soluduğumuz havaya, ektiğimiz toprağa saldıran zihniyete karşı bizler; Gerçek Yurtsever Gençler, yağma ve talana karşı kazanana dek mücadele kararlılığımızı, bugün buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz.
Salda Gölü’ne yapılacak Millet Bahçesini de, Munzur Dağı’nın maden sahası ilan edilmesinide, Ankara Garı’nda bulunan tarihi TCDD Binasının özel bir üniversiteye peşkeş çekilmesini de, Kazdağlarındaki saldırıdan ayrı düşünmüyoruz !!!

Kazdağlarından, Munzura kadar uzanan bu saldırı karşısında, geleceğimize sahip çıkmayı sürdürecek, ağacın, yeşilin, sincapın, kuşun, geyiğin yaşamı, suyun akışı için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz !!!
17 Yıllık AKP zihniyetinin yapmış olduklarına karşı, her zaman direndik, boyun eğmedik.

Memleketimizin dört bir yanından, bu zihniyeti kovasıya kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Bu zihniyete asla geçit vermeyeceğiz."

Protestonun ardından partililer sessiz bir şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.