Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'da yedeklere çağrı; O isimler kabul etti

CHP Bornova'da yedeklere çağrı; O isimler kabul etti

CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nda seçimlerde başarısız olunduğu gerekçesiyle istifa eden 10 ismin istifasını kabul ettiklerini belirten İlçe Başkanı Asım Güven, 24 yedek yönetim kurulu üyesinden 10’unu asil yönetim kurulu üyeliğine geçmeleri için çağırdıklarını, 8'inin kabul ettiğini, ikisinin ise henüz dönüş yapmadığını söyledi. Yedeklerde sıkıntı olmadığını kaydeden Güven, seçimlerde başarısız olunduğu iddialarını ise kabul etmedi. CHP Bornova'da yedeklere görev çağrısı

  • Ege Postası
  • 12.07.2018 - 10:52

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İlçe başkanıyla birlikte 24 asil, 24 yedek yönetim kurulu üyesinin bulunduğu CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nda dün gün boyu süren hareketlilik sonunda Nevzat Kavalar önderliğindeki muhaliflerin yürüttüğü istifa çalışması amacına ulaşmadı. Yönetimin düşmesi için gerekli olan 13 istifadan sadece 10’u gerçekleşti. 11 kişinin kesinlikle istifa edeceğini, 2 kişinin ise ikna edilmeye çalışıldığını kaydeden muhalif kanat, başarısız oldu. Örgütte şimdi de yedeklere çağrı telaşı başladı. 

İSTİFALARI KABUL ETTİK, YEDEKLERDE DE SIKINTIMIZ YOK

Asil yönetimde yer alan Zübeyde Çelik, Hasan Aydın, Serap Balcı, Ömür Çayırlı, Hatice Değirmenci, Sinan Kaya, Okan Balcıoğlu, Metin Arhan, Ecem Gül Uzar, Bülent Aysal dün ilçe başkanlığına istifalarını sundu ve istifaları kabul edildi. İstifa sayısı 10’da kalınca yönetim düşmedi.

CHP Tüzüğü’nün 24’üncü maddesi gereği istifa edenlerin yerine 10 yedek yönetim kurulu üyesinin geçmesi gerekiyor. CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, 24 yedek yönetim kurulu üyesinden 8’ine yaptığı çağrıdan olumlu yanıt aldı.

BAŞKAN GÜVEN 10 KİŞİDEN 8’İNİ BULDU, İKİ KİŞİDEN YANIT BEKLİYOR

İlçe Başkanı Güven’in çağrısına olumlu yanıt veren isimler; Engin Yurt, Şükrü Demir, Mustafa Alkan, Mithat Sezer, Mahmut Erden, Melisa Akçakaya, Songül Oğuz, Derya Kurtulan şeklinde oldu. Başkan Güven’in çağırdığı 10 kişiden 8’i evet derken, henüz 2 yedek yönetim kurulu üyesinden olumlu bir geri dönüş olmadı.

YARIN YAZILI DAVET ÇIKARTACAĞIM

İlçe Başkanı Asım Güven, görev çağrısı yaptığı iki kişiden birinin hamile olduğunu diğerinin ise sağlık sorunları yaşadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“O olmazsa başka birini çağıracağız. Kabul etmezlerse yerine diğer yedek üye gelir. Biri hamile, diğeri sağlık sorunlarıyla ilgili sıkıntı yaşıyor. Yedekte sıkıntımız yok. Tek tek çağırmam lazım. Çağırdığım kişi mazeret bildirirse öbürüne geçeceğiz. Henüz mazeret bildirmediler ve ben görev almak istemiyorum demediler. Değerlendirelim dedi iki kişi. Birkaç günlük tebliğ süresi var. Belki düşünmek istiyordur. Kabul etmezse yazılı olarak mazeret bildirmeleri gerekiyor. Yarına kadar dönüş olmazsa yazılı davet çıkartacağım. Diğer arkadaşlar kendisi gelip tebliğini alıyor. Davet çıkartırız, davetini alır, sonra gelip kabul ediyorum ya da etmiyorum der. Tüzüğümüzde yedekler çağrılır diyor. Süre konmamış. 24’üncü madde böyle diyor. Bir an önce dönmelerini bekliyoruz. Dönmezlerse yazılı olarak çağrı yapacağız, yazılı olarak cevap verecekler. Onlar kabul etmezse diğerlerine döneceğiz. YSK’nın verdiği yedek liste var. Rast gele çağırmıyoruz, sıralamaya göre çağırıyoruz.”

YÖNETİMİN DÜŞMESİNE NEDEN OLAN BİR SAYI ZATEN YOK

CHP Bornova İlçe Başkanı Güven, yönetimin düşmesine neden olacak istifa sayısının zaten olmadığını vurgulayarak, “Çoğunluk devam eder. Doldurulur diyor tüzük. Doldurulmaması için de neden yok zaten. Parti görevi bu. Kabul etmeme gibi bir durum ya da ihtimal yok” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA OLDUĞUMUZU İFADE ETTİK

İlçe eski başkanı Kavalar’ın, milletvekili adaylığı için istifa ettikten sonra sıralamaya girmemesi üzerine, seçimlerde başarısız olunduğu ve bunun sorumlusunun Kemal Kılıçdaroğlu olduğu görüşüyle hareket ederek imza toplama çalışması da başlattığını dile getiren CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Bornova İlçe örgütünün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu sözlerine ekledi: 

“Daha önceki ilçe başkanımız Nevzat Kavalar adaylık için istifa etmişti. İstifa ettikten sonra sıralamada yer alamadı. Seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığından söz etti. İmza toplamaya kalkıştı. Örgüt olarak Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu ifade ettik.”

İYİYE SAHİP ÇIKIP DA KÖTÜYE SAHİP ÇIKMAMAK DOĞRU DEĞİL

İstifa edenlerin Bornova ilçenin seçimlerde yüzde 5 oranında oy kaybı yaşadığı, dolayısıyla seçimlerde başarısız olunduğu yönündeki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını savunan İlçe Başkanı Asım Güven, şöyle konuştu:

“Abartıyorlar. Örgütten sorumlu ilçe başkan yardımcımızdı. Kayıp varsa onun da payı vardır. İyiye sahip çıkıp da kötüye sahip çıkmamak doğru değil. Yüzde 5’lik oy kaybımız yok. Yüzde 4’lük eksilme var ancak bunun gerekçeleri var. İYİ Parti faktörü var. HDP’nin baraj altında kalmaması için bir kısım oy gitti. Ancak alanlarda İnce için de milletvekilleri için de oy istedik. 7 milletvekili gönderdik. İnce’nin aldığı oy oranı yüzde 55. yüzde 13 bir artış var. Buradaki artış göz ardı edilemez. O da bizim partilimiz. Kampanyayı birlikte yürüttük. Minimum rakama bakıp da maksimum rakama bakmamak doğru değil. Ben onlara itibar etmem.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.