Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'da kongre öncesi saflar netleşiyor! Nalbantoğlu'na karşı kadın hamlesi

CHP Bornova'da kongre öncesi saflar netleşiyor! Nalbantoğlu'na karşı kadın hamlesi

CHP İzmir’de ilçe kongreleri öncesi tarafların aday belirleme çalışmaları sürüyor. Bornova’da adaylığını ilk açıklayan isim Selma Nalbantoğlu olurken, mavi hareketin adayı Nalbantoğlu’na karşı diğer cepheden de kadın hamlesi geldi. Milletvekileri Mahir Polat ve Kamil Okyay Sındır’ın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eski Üyesi Pınar Uslu isminde uzlaştıkları konuşuluyor. Bornova'da kongre öncesi saflar netleşiyor

  • Ege Postası
  • 12.12.2019 - 15:30

EGEPOSTASI- CHP’de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Bu hafta sonu başlayacak kongreler öncesi ilçelerde tarafların aday belirleme çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Bonrova’da İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun desteklediği Mavi hareketin adayı Selma Nalbantoğlu oldu. Rıfat Nalbantoğlu’nun abisinin eşi olan Selma Nalbantoğlu, mahallesinde delege seçilememişti.

Nalbantoğlu’nun adaylığını açıklamasının ardından diğer cephe milletvekileri Mahir Polat ve Kamil Okyay Sındır’ın ilk olarak Gürol Türkmentepe isminde uzlaştıkları ancak mavi hareketin kadın aday hamlesine karşı Pınar Uslu isminde karar kıldıkları kulislerde konuşuluyor. 

İkilinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eski Üyesi Pınar Uslu’yu sahaya sürmeye hazırlandıkları kulislerde konuşulurken, Uslu ismine Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un da sıcak baktığı öne sürüldü.

Öte yandan Pınar Uslu, Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un da mahallesi olan Evka-3'te mavi ve beyaz listelerin kıyasıya yarışında delege seçilmişti. Seçimde Başkan İduğ her iki listeye de yazılırken, İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın desteklediği mavi liste, Selma Nalbantoğlu’nun da yer aldığı beyaz liste karşında kazan taraf olmuştu. 

İlçede adaylık için mevcut Başkan Asım Güven nabız yoklarken, Ertürk Çapın’ın da masada olan isimler arasında olduğu ifade ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.