Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'da istifalar kapıda

CHP Bornova'da istifalar kapıda

CHP Bornova İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ve son dönemde İzmir'de değişim hareketine önderlik eden Nevzat Kavalar'dan bir başka kritik hamle daha geldi. Kavalar kendisinden sonra yönetim içindeki seçimle başkan olan Asım Güven'le yönetiminin düşmesi için çalışma başlattı.Hareketli günün ikinci yarısında yönetim kurulu Üyesi 11 kişi CHP İzmir İl Binasına geldi. İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile görüşen 11 kişi daha sonra Bornova'ya dönerek burada bir toplantı daha düzenledi. Toplantının sonucu merakla bekleniyor. Toplantı üstüne toplantı

  • Ege Postası
  • 11.07.2018 - 12:44

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP'de değişim isteyenlere İzmir'de öncülük eden Nevzat Kavalar, büyük kesimi Kılıçdaroğlu yanlısı Bornova ilçe yönetimini düşürmek için harekete geçti. Kavalar'ın kendisinin yerine göreve getirilen Asım Güven başkanlığındaki yönetimden 11 kişiyi istifa için ikna ettiği, kararsız iki yöneticiyi de iknaya çalıştığı öğrenildi. Söz konusu 11 kişi, öğleden sonra CHP il binasına geldi, İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile görüştü. Yöneticiler daha sonra Bornova'ya dönerek durum değerlendirmesi yapmak üzere burada da toplandı. 

CHP Bornova İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ve son dönemde İzmir'de değişim hareketine önderlik eden Nevzat Kavalar'dan bir başka kritik hamle daha geldi. Kavalar ve ekibinin bir taraftan değişim için imza kampanyası başlatmaya hazırlanırken diğer yandan Bornova'da da değişim için düğmeye bastığı belirtildi.

Kavalar'ın kendisi istifa ettikten sonra yerine seçilen Asım Güven başkanlığındaki yönetimin düşürülmesi için çalıştığı 11 kişinin ikna edildiği, 2 kişinin ise direndiği öğrenildi. 

İL BİNASINA GELDİLER

CHP Bornova İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi 11 kişi CHP İzmir İl binasına geldi. İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile görüşen 11 yönetici daha sonra Bornova'ya dönerek ilçe binasında toplandı. Toplantıdan çıkacak karar merakla bekleniyor. 

HAMLENİN İKİ NEDENİ VAR

Bornova ilçe yönetiminin düşmesi durumunda, Kavalar ve ekibinin ‘Seçimde başarısızlık olduğu için istifa gerçekleşti’ diyerek Muharrem İnce için Pazartesi günü başlatacakları imza hareketine daha fazla destek toplamayı umut ettikleri konuşuluyor. Diğer yanda İnce taraftarı Kavalar'ın büyük ölçüde Kemal Kılıçdaroğlu yanlısı Bornova ilçe yönetiminin düşürülerek yeni bir oluşum plandığı kaydediliyor.

Öte yandan konuyla ilgili durumu doğrulayan ancak kendisi dışında bir çalışma olduğunu belirten Kavalar, yönetimin düşmesi için 13 kişinin aynı gün istifa etmesi gerektiğini, istifaların bugün gerçekleşmesinin olası olduğunu belirtti.

'BAŞKANLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM'

Kavalar, “11 kişi karar vermiş. İki kişi daha istifa ederse yönetim düşer. Benimle bir alakası yok. Geçen hafta tartışmalar yaşanmış. Hepsinin aynı gün istifa etmesi lazım. 11 arkadaşımız herhalde istifa edecek. Tekrar ilçe başkanlığına dönmeyi düşünmüyorum. Benim için o defter kapandı. Kesinlikle öyle bir şey yok” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.