Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP binasına 'yazılı' saldırı... Partiden sert tepki

CHP binasına 'yazılı' saldırı... Partiden sert tepki

CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nın binasına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından hakaret içerikli yazılar yazıldı, altlarına da 'MHP' ifadesi konulup üç hilal çizildi. Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve sükunetle takip edeceklerini bildiren  CHP İzmir İl Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Uyan, ortamı germek için yapılmış bir hareket olduğunu belirtti. Başkan Uyan, olaya sosyal medya hesabından da çok sert tepki göstererek, “Sizi gidi Stepne milliyetçileri ” ifadelerini kullandı.   CHP binasına 'yazılı' saldırı... Partiden sert tepki

  • Ege Postası
  • 23.05.2019 - 14:28

EGEPOSTASI- CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nın binasına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından yazılar yazıldı. Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve sükunetle takip edeceklerini bildiren  CHP İzmir İl Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Uyan, ortamı germek için yapılmış bir hareket olduğunu belirtti. Başkan Uyan, olaya sosyal medya hesabından da çok sert tepki göstererek, “Stepne milliyetçileri ” ifadelerini kullandı.  

CHP Bergama İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları’nın bulunduğu binaya henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından sprey boya ile "Komünist piçler" yazısı yazıldı. Duvarın başka bir yerinde de “Bozkurtlar geldi. MHP” ifadeleri dikkat çekti. CHP İlçe Başkanlığı tabelasındaki parti ismi de siyah boyayla kapatılırken, üç hilal de gözlerden kaçmadı. CHP İzmir İl Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Uyan ve Bergama Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan açıklama geldi. 

Olayla ilgili açıklama yapan Başkan Ozan Uyan, savcılık yoluyla olayın takipçisi olacaklarını belirtirken,  “Kendini bilmez birilerinin ilçe başkanlığımıza yazdığı bir yazı olayı sükunetle takip ediyoruz. İstanbul seçimleri öncesi böyle bir olayın yaşanması manidar. Bergama’da seçimi AKP çok az bir farkla kazandı ortamı germek için yapılan bir hareket. Resmi yollardan başvurumuzu yapıp savcılık üzerinden takipçisi olacağız. CHP’yi bu tür yöntemlerle yıldıramazlar. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“STEPNE MİLLİYETÇİLERİ”

Başkan Uyan, sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunarak olaya tepkisini dile getirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sizi gidi stepne milliyetçileri sizi! Siz yeni gelmiş olabilirsiniz. Biz yıllardır buradayız! Burada olmaya devam edeceğiz! Unutmayın ilk adımız; Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetidir” ifadelerine yer verdi.

“BU SALDIRI CHP’Yİ KIŞKIRTMAK İÇİN Mİ YAPILDI”

Saldırının ardından açıklama yapan CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ellerinde görüntü olduğunu ancak karanlık olduğu için kişilerin tespit edilemediğini beliritken kayıtların İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiğini bildirdi. Başkan Canbaz, “Birileri bu işi kasten mi yapıyo? CHP’nin sokağa çıkmasını mı istiyo? Bu saldırı kışkırtmak için yapıldı. Ancak biz gerekli girişimleri yaptık. İtidalli davranarak olayı takip ediyoruz.  Bunları yapanlar gençler, birilerinin yönlendirmesi var mı yok mu öğreneceğiz” diye konuştu.

MHP’DEN YETKİLİLER ARADI ANCAK İLÇE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPMALI

MHP’den ilçe yöneticilerinin aradığını ve özür dilediğini ifade eden Başkan Canbaz, “MHP’den ilçe yöneticleri arayarak özür dilediklerini ve kınadıklarını söyledi. MHP’den aradılar ancak AKP’den arayan olmadı. Ancak MHP’nin resmi kanallarının bir açıklama yapması gerek. Çünkü parti amblemleri var. İlçe Başkanları şu an şehir dışındaymış, gelince açıklama yapacaklarını söylediler” dedi.

“SALDIRI VE TEHDİTLER BİZİ KORKUTAMAZ“

Bergama Gençlik Kolları Başkanlığı da yaptığı “Siyaset dilini kirletmek isteyenlere cevabımızdır” açıklamasında Cumhur İttifakı’nı işaret ederek ötekileştirme siyasetinin sonuçlar verdiğini savundu. 

Bergama Gençlik Kolları Başkanlığı açıklamasında saldırı ve tehditlerden korkmadıklarını vurgularken, “31 Mart yerel seçimleri süreci boyunca kullanılan kendinden olmayanı ayrıştırma ve ötekileştirme siyaseti, bu siyaseti yürütenlerin emelleri doğrultusunda sonuçlar vermeye başlamıştır. Parti binamıza yapılan bu saldırı farklı düşüncelerin bir arada yaşayabileceği gerçeğinden uzak bir anlayışın eseridir. Bizler adalete susamış, demokrasiye inancı tam Türk gençliği olarak bu tarz saldırı ve tehditlerden korkmuyoruz, sinmiyoruz ve doğru bildiğimizi söylemekten de bir adım geri atmayacağız. Oynanmaya çalışılan oyunun farkındayız ve bu oyuna gelmeyeceğiz. Gereken cevap Atatürk’ün Türk Gençliğine işaret etmiş olduğu bilim yolundan çıkmadan verilmeye devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.