Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bergama'da seçim bitti! Canbaz yeniden başkan

CHP Bergama'da seçim bitti! Canbaz yeniden başkan

CHP ilçe kongrelerinde sona yaklaşılırken, İzmir'de bugün Bergama'da da seçim heyecanı yaşandı. Kongrede Mehmet Ecevit Canbaz ile Akın Yasa ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Seçim sonunda Mehmet Ecevit Canbaz, güven tazeleyip bir dönem daha başkanlığa seçildi.Öte yandan Akın Yasa'nın il delege listesinde yer alan Bergama Belediyesi eski Başkanı Mehmet Gönenç delege seçilemedi. CHP Bergama'da seçim bitti

  • Ege Postası
  • 05.01.2020 - 14:22

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

Bergama'da delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanı, ilçe yönetimi ve il kongre delegelerini seçti.

Bergama’da seçim Üç Kemer Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ile Akın Yasa ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Kongreyi CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Bedri Serter de izledi. Kongrenin Divan Başkanlığını Bedri Serter yaptı. Kongreyi İl Başkan Yardımcıları Adnan Alabay ve Cüneyt Oğuz da takip etti.

379 delege sandığa gitti. Kullanılan oyların 233'ünü alan Canbaz, bir dönem daha başkanlığa seçildi. Rakibi Yasa'ya ise sandıktan 146 oy çıktı. 

 

Seçimden bir kez daha zaferle ayrılan Mehmet Ecevit Canbaz, kendisine destek veren delegelere teşekkür edip, "Talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz Bergama Belediye Başkanlığı'nı, hepbirlikte çalışarak tekrar partimize kazandırmak için çalışacağız'" dedi.

Mehmet Ecevit Canbaz’ın ilçe yönetim kurulu listesinde yer alan İsmail Acar, Hüseyin Altun, Hüseyin Arslan, Mustafa Çandır, Selma Durak, İsmail Durmaz, Nafize Gökkaya, Birsel Güdenler, Ayten Hoşçakar, Ali Sara, Cemil Kural, Çağdaş Memişoğlu, Gamze Özateş, Cengiz Özkaya, Ali Osman Öztaş, Mert Atıl Yıldırım ilçe yöneticisi seçildi.

İl delegeleri: Güven Akkın, Necla Birinci, Mehmet Ecevit Canbaz, Fethiye Çalış, Ümit Nuri Çiftçi, Cavit Demirci, Gökay Kartalkaya, Veli Kiraz, Özgül Özçakmak, Olgu Öztürün, Seçkin Neşe, Ercan Sevinç, Ahmet Ülker

GÖNENÇ DELEGE OLAMADI

Seçimi kaybeden Akın Yasa'nın il delege listesinde yer alan Bergama Belediyesi eski Başkanı Mehmet Gönenç delege seçilemedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.