Dolar 32,5083
%-0.1
Euro 34,9353
%0.31
Altın 2.431,970
%0.36
Bist-100 9.808,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı kongresinde gergin anlar! Sandal ile Sertel karşı karşıya

CHP Bayraklı kongresinde gergin anlar! Sandal ile Sertel karşı karşıya

CHP Bayraklı İlçe Kongresi'nde konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den Belediye Başkanı Serdar Sandal'a 'Pınar Susmuş' tepkisi. Sertel tepkisini, "Başkanımız Serdar Sandal, Pınar Susmuş’u çağırmış. Demiş siz çok başarılısınız. Sizin gibi bir başkanla birlikte yürümek isterim. Serdar Sandal’ı yürekten alkışladım. Sonra yazıldı çizildi. Sevgili kardeşlerimizden dinledim. O yerlerde siz kim oluyorsunuz da aday oluyorsunuz. Çekilin kenara demişler. Bu durum bize hiç yakışmaz. Kadınlar bizim gücümüzdür." dedi. Sertel’e yanıt veren Başkan Sandal da sert bir konuşma yaptı. Başkan Sandal ile Milletvekili Sertel karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 21.12.2019 - 14:54

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor. CHP İzmir İl Örgütü'nde gözler bugün gözler Bayraklı'ya çevrilmiş durumda. Kongrede CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile Belediye Başkanı Serdar Sandal adaylardan Pınar Susmuş nedeniyle karşı karşıya geldi. 

Belediye Başkanı Serdar Sandal kongre takvimi açıklandıktan sonra aday olarak Pınar Susmuş'u belirlemişti. Ancak tabandan gelen tepkiler nedeniyle geri adım atmış ve İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile uzlaşarak Selçuk Ayhan'ı aday olarak göstermişlerdi. 

Kongrede söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila sertel bu duruma tepki gösterdi. 

“ÇEKİLİN KENARA DEMİŞLER”

Sertel, "Başkanımız Serdar Sandal, Pınar Susmuş’u çağırmış. Demiş siz çok başarılısınız. Sizin gibi bir başkanla birlikte yürümek isterim. Serdar Sandal’ı yürekten alkışladım. Sonra yazıldı çizildi. Sevgili kardeşlerimizden dinledim. O yerlerde siz kim oluyorsunuz da aday oluyorsunuz. Çekilin kenara demişler. Bu durum bize hiç yakışmaz. Kadınlar bizim gücümüzdür. Kadın olmazsa siyaset olmaz. Bayraklı bizim ilçemiz. Birlikte yaşıyoruz. Düğünlere cenazelere katılırım. Burası yaşadığım bir bölge. Partinin iktidara yürüşünde yol almasını istiyorum. Çalışkan bir ilçe istiyorum.  FETÖ’cü diye başkanımızı içeri attılar. Ben size söyleyim İzmir’de kim FETÖ’cü. Bilal ve Eflatun Saygılı, onların yolundan giden kaçan rektör Cüneyt Hepcoşkun. 30 milyon lira para harcadılar o camiye. Cumhurbaşkanı 15 TIR’la geldi. İzmir emniyetine hakarettir. Soru onergesinde sordum. Fuat Oktay yeteri kadar dedi. Sayı veremiyorum. AKP’yi kazı altında FETÖ çıkar, FETÖ’yü kazı altından AKP çıkar. Bizim birbirimizi kırmaya dökmeye mazeretimiz yok. İktidara yürüyoruz. 14 bini kabul etmediler 800 bin tokat attık.  Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi. 

‘PINAR HANIMLA TABİ Kİ KONUŞTUK’

Atila Sertel’e yanıt veren Başkan Sandal da sert bir konuşma yaptı.

Sandal şunları söyledi:  “Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz duyulmak istenenleri söyleyen siyasete siyaset demiyoruz. Siz ilçenizde ilçe başkanını seçerken dengelere dikkat etmezseniz. Geçmişteki gibi büyükşehir ve il başkanızla kavga ederseniz. Egonuzu yerine getirir ilçe başkanınızı seçtirir gidersiniz. Şimdi, Pınar Hanımla tabi ki konuştuk. Genel değerler itibariyle uygun olmadığını iletmiş durumdayız. Serdar Sandal olarak söylüyorum kırmızı çizgilerim var. Parti içinde kendini düşünenler için kırmızı çizgim var. Havuz medyasına satanlar için kırmızı çizgilerim var. Geldik bizim için hakaretler var. Bizim bir araya gelmemiz için uğraşanlar için kırmızı çizgimiz vra. Bizi havuz medyasına Kemal Kılıçdaroğlu’nun akrabası diye söyleyenler için kırmızı çizgim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun akrabası olmak benim için onur duyulacak bir şeydir. Ama ne eşiyle ne de kendisiyle akrabalık ilişkim yok. AK Parti’ye çalışan arkadaşlarımız var, DSP’ye çalışan var. MHP’den bize oy verenlere bu adam marksist leninist oy vermeyin. Bu adam alevi oy vermeyin diyenleri herkes biliyor. Kimse bize bu ülkeyi daha çok seviyorum demesin. Bir ilçe kongresi geçiriyoruz. İlgili arkadaşlarımızın seçime karışması ne kadar yanlışsa, milletvekillerinin de karışması o kadar yanlıştır. Bütün boyutlarıyla sıkıştırılan sorunları bu kadar birikmiş bir kentte bizim partimizin tamamını kucaklayacak yöneticilere ihtiyacımız var. Ben belediye başkanıyım ben gece gündüz çalışacağım, örgütte gidip anlatacak. Ben isterim ki faaliyetlerimi ilçe örgütümle beraber yapayım. Örgütümle kol kola gireyim. Hiç bir arkadaşıma falancayı yaz falancayı çiz demedim. Çünkü önümüzde genel sezim var. Partinin sahaya inmesi lazım. 20 tane siz yazın, 20 tane biz yazalım, 20 tane de ortak arkadaş yazalım bitsin. Önlenemez bir hırsla ilçe başkanlığını istemek nedir yani. Büyükşehir olmadan çalışamayız. Tabiki ilçe başkanımızı belirlerken, Büyükşehir’le de konuşuru Genel Merkez’le de konuşuruz. Bütün partilileri kucaklayacak bir anlayışla yeni bir yapıyı oluşturmamız lazım. Bazı arkadaşlar çalışmaları eleştiriyorlar. Eleştiri yapanların hiç birini görmedim ben. Ama fedakar kadınlarımız, gençlerimiz bu partinin esas sahipleri. Ben bu kent için huzur içinde çalışmak istiyorum. Kafasında başka hesaplar olmayan, hedefi iktidar olan ekipler kurmalıyız. Ben söyledim CHP rozetimi çıkartmayacağım. Alana gerçekten ineceğim. Kongre delegasyonun vicdanına emanettir. Algıya gerek yok. Talimat almaya da gerek yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.