Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı Aday Adayı Çamur’dan proje yağmuru

CHP Bayraklı Aday Adayı Çamur’dan proje yağmuru

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Gamze Gül Çamur, Bayraklı’ya dair projelerini Refik Pak'ın sunduğu 'Seçime Doğru' programında anlattı. CHP Aday Adayı Çamur’dan proje yağmuru

  • Ege Postası
  • 03.01.2019 - 13:00

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI- Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılarak soruları yanıtlayan CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Gamze Gül Çamur, partisinin başarısı için kendisi dahil herkesin adayların açıklanmasını beklemeden çalışmasının önemine dikkat çekti.

KOMŞUMUZU, BAKKALIMIZI, YOLDA YÜRÜYEN İNSANI BİLGİLENDİRELİM

CHP’li aday adayı Gamze Gül Çamur, “Lüften aday adaylarımızla ilgil isevebilirsiniz sevmeyebilirsiniz birlik ve dayanışma içinde olmalıyız. Herkesin bir sorumluluğu var. Partimizi iktidara taşımak için yola çıktık, çalışıyoruz. Komşumuzu, eşimizi, dostumuzu bilinçlendirelim lütfen. Bizim tek başına çalışmamız yetmez. Hepimiz vargücümüzle çalışalım. Adayların açıklanmasını beklemeden komşumuzla, bakkalımızla, yolda yürüyen insanlarla konuşalım ve bu bayrağı yukarıya taşıyalım” dedi.

BAYRAKLI’NIN DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR

Bayraklı’nın bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu, aday gösterilip kazanması durumunda önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu kaydeden CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Gamze Gül Çamur, kentsel dönüşümü her bölgede küçük şehircikler halinde tasarlayarak yapacaklarını söyledi. Çamur, “24 mahallemiz var. Bunların yaklaşık 18’inde kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bazı mahallelerin tamamında gerçekleştirilmesi lazım. İyi bir şehir plancısı ile çalışılması lazım. O yeri küçük şehircikler olarak tasarlamak lazım. Bakkal kültürünü yeniden canlandırmak gerekiyor. İnsanların çocuklarıyla gidebileceği parklar ve küçük kültür merkezleri olmalı. Atandığımız takdirde öncelikli hedefimiz Bayraklı’nın bu problemini çözmek olacak” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek istiyoruz. Ancak yasa değişikliğiyle belediyelerin bu konuda yetki kullanması sınırlandırıldığından dolayı gecikme oldu. Bununla ilgili biz de çalışmalar yapacağız. Bayraklı’nın bir dönüşüme ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm dediğimizde sadece binaların yenilenmesi olarak algılamamamız gerekiyor. Önemli olan bu kentsel dönüşümün ne kadar sürede olacağı ve sosyal dönüşümle gerçekleştirilmesi.

DÖNÜŞÜMÜ KÜÇÜK ŞEHİRCİKLER HALİNDE TASARLAMALIYIZ

24 mahallemiz var. Bunların yaklaşık 18’inde kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bazı mahallelerin tamamında gerçekleştirilmesi lazım. İyi bir şehir plancısı ile çalışılması lazım. O yeri küçük şehircikler olarak tasarlamak lazım. Bakkal kültürünü yeniden canlandırmak gerekiyor. İnsanların çocuklarıyla gidebileceği parklar ve küçük kültür merkezleri olmalı. Atandığımız takdirde öncelikli hedefimiz Bayraklı’nın bu problemini çözmek olacak.

MERKEZE VE İLÇELERE KÜÇÜK RİNG SEFERLERİ KOYACAĞIZ

Sırt bölgelerindeki mahallelerin olduğu bölgelerde otobüslerimiz de giderken zorlanıyor. Ulaşım gerçekten sıkıntılı. Bazı hatların kaldırılmasıyla da vatandaşlar mağdur. Ulaşım sorununu çözmek için kentsel dönüşümü beklemeyeceğiz. Küçük ring seferleri dediğimiz halkın merkeze ve ilçelere gitmelerini sağlayacağız. Cumartesi ve Pazar günlerinde de ulaşımı daha rahat ve ulaşılır hale getireceğiz. Ulaşım sıkıntısını dönüşüm gerçekleşinceye ve otobüs hatlarının çoğaltılmasını sağlayıncaya kadar bu şekilde çözmeye çalışacağız.

BAYRAKLI’YA BİR KADIN ADAY OLUR, ÇOK DA GÜZEL OLUR

CHP mensubu bir üye olarak, böyle bir yaklaşımın zaten partimiz nezdinde geçerli görülmediğini düşünmekteyim. Bayraklı’da kadın aday olmaz algısı bir şekilde yaratıldı. Ancak biz de diyoruz ki sadece kadınlar olarak değil hep bareber Bayraklı’ya bir kadın aday olur, çok da güzel olur. Adayın kadını ve erkeği olmaz. Bayraklı’da özellikle partimizin iktidar olmasını sağlayan mahallelerimiz var. CHP’ye ciddi oranda oy çıkıyor mahallelerimizden. Önemli olan iş yapabilecek aday. Kadın ya da erkek fark etmez. İktidar da Bayraklı’ya kadın bir kaymakam atadı. Kadınlar sorumluluklarını daha iyi sırtlanır. Kadınlar her kapıyı çalabilir. Sabah onda hangi evin kapısını çalsam beni kahve içmeye buyur edeceklerdir.

BAYRAKLI’YA DAİR ÇOK SAYIDA SOSYAL PROJEMİZ VAR

Bayraklı’ya dair çok sayıda sosyal projelerimiz var. İnsanların artık kısa vadede kendisini mutlu edecek projelere ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Doğançay köyü Bayraklımızın çok güzel, keşfedilmemiş ama keşfedildiği takdirde ilçenin incisi olabilecek butik bir köy, mahalle olabilecek bir yer. Üst kısmında minik bir göl var, atıl durumda. Köylülerin atıl durumdaki tarlaları var. Emeklilerimiz kendilerine vereceğimiz yerde sebze, meyve, çiçek yetiştirebilir. Aynı zamanda  bu yetiştirdikleri çiçekleri oradaki ziraat mühendisleriyle beraber alıp Bayraklı’nın parklarına serpiştirelim. Doğançay ile ilgili böyle bir porje gerçekleştirdik.

Bayraklı’da hafta sonu kahvalı yapmak için yerlerimiz var. Başka yerlere gitmelerine gerek yok. Organik ürünlerin yetiştirilip sergilendiği halkımızın da kahvalı edebileceği yerlerin açılmasını destekleyebiliriz. Güzel kahvaltı evlerinin olabileceği yerler hedefliyoruz.

BARINAK DEĞİL MİSAFİRHANELERDE HAYVANLARIMIZI MİSAFİR EDECEĞİZ

Barınak sözcüğü ne yazık ki çok soğuk. Sosyal medya geliştikçe bu acı gerçekleri daha iyi gözlemlemeye başladık. Bayraklı Belediyesi olarak biz bu konuda da duyarlı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Barınak yerine misafirhane sözcüğünü kullanmayı tercih ediyoruz. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlarımızı misafir edeceğiz, kısırlaştırmayı kendimiz yapacağız. Sahiplendirme çalışmaları yapacağız bunlarla ilgili. Aynı zamanda hayvan evleri adlı grupla her gönüllü hayvansevere ulaşacağız. Bayraklı’da hayvanlarımız sahipsiz kalmayacak. Yaşamın içinde olan bütün canlılara hepsine elimizden geldiğince modern koşullar sağlayacağız. Budamayı doğru yapan, ağacı ve yeşili koruyan bir ekiple çalışacağız.

MAHALLE REHBERLERİYLE DAYANIŞMAYI ARTTIRACAĞIZ

Bizim eksikliğini hissettiğimiz konulardan biri de eski değerlerimiz, mahalle kültürü. Eskiye duyulan özlemi de gidermek istiyoruz. Önce maneviyat önemlidir bizde. Eskiye bir özlem vasa iç huzurumuz yok demektir. Mahalle kültürü, komşu dayanışmasını geliştirmeliyiz. Bu nedenle doktor, avukat, su tesisatçısı gibi ihtiyaç duyduğumuz zaman arayabileceğimiz komşularımızı arayabilmeliyiz. Gecenin yarısı su borusu patlayınca o mahallede oturan o meslek sahibinin müdahalesini sağlayabiliriz.

GÖNÜLLÜ GÖZLER PROJEMİZ DE VAR

Gönüllü gözler projemiz de var. Herşeyi belediye başkanından da beklememek lazım. Yaşadığımız yere bizim de bir katkı koymamız lazım. Biz neler yapabiliriz diye bakmalıyız. Bizim projelerimiz daha çok ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak üzerine kurulu. Şurada şöyle bir engelli, zor durumda bir kadın var ama farkında değilsiniz diyebiliriz. Bize ub konuda yardımcı olacak gönüllü gözlerimiz olacak. Gönüllü olduğunuzda yüreğinizden yaparsınız. Ama görev olunca baştan savılabilir. O yüzden gönüllülük çok önemli.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI DA ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Engelli vatandaşlarımızı da çok önemsiyoruz. Onların sorunlarını biliyoruz. Maddi ve manevi sorunlarını biliyoruz. Onları çok önemsiyoruz. Çünkü bu insanlarımızın toplumla bağ kurması ve sosyal hayatın içine girmesi gerekiyor. Toplumsal bilinçliliği ve duyarlılığı da yükseltmemiz gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın sahil ilçelerinde tatil yapmalarını sağlayacağız.

TARİKAT EVLERİ OLAN SÜBYAN EVLERİNE KARŞI ÜCRETSİZ KREŞLER AÇACAĞIZ

Ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Cumhuriyet kazanımlarımıza karşı da sorumluluğumuz var. Çocuklar dini evlere gönderiliyor. Çocuklar sürekli oraya gidiyorlar. Hükümetin bununla ilgili tedbir alması gerekiyor. Bir tarikattan kurtulmaya çalışırken, başka tarikatların eline düşüyor çocuklar. Bilinen cemaatler de var bilinmeyenler de var. İnsanların buraya çocuklarını neden gönderdikleri çok önemli. Sübyan evleri diye adlandırılıyor. Maddi durumu iyi olmayan aileler çocuklarını buralara göndermek durumunda. İnsanlar çocuklarına dini eğitim vermekte özgürdürler. Ama yasal kurslara göndermelerini tavsiye ediyorum. Bu işin eğitimin almış eğitimcilerle çocuklar için kreşler açacağız. Çocuklar bizim geleceğimiz. Buradan hükümete de çağrı yapıyorum; çocuklarımızı lütfen koruyalım. İleride FETÖ belası olabilecek bu tip yerleri gözlemleyip tedbir alalım.

UYUŞTURUCU MÜCADELE İÇİN HAYAT EVLERİ KURACAĞIZ

Genel başkanımız da uyuşturucu ile mücadeleyi saymıştı. Sadece bizimle ilgili değil bu aynı zamanda Türkiye’deki dış güçlerin de genç beyinlerimizin atıl duruma getirilmesi için özellikle pompalanan bir alışkanlık. Bayraklı’da da bazı mahallelerimizde uyuşturucu kullanımı çok yaygın. Bununla ilgili büyük üzüntü duyuyoruz. Bununla ilgili projeler üretmemiz gerekiyor. Bunların hayata geçmesi için bilim insanlarıyla, Sağlık Bakanlığıyla birlikte Hayat Evi yapacağız. Bu çocuklarımıza ve ailelerine psikolojik destek vermeliyiz. Gençlerimiz gerçekten yitip gidiyor. Biz belediye başkanı olduğumuzda buna da önem veriyoruz.

BAYRAKLI’DA SPOR KULÜPLERİNİ MADDİ VE MANEVİ OLARAK DESTEKLEYECEĞİZ

Bayraklı’da çok sayıda amatör spor kulüpleri var. Turnuvalar düzenleyeceğiz ilçemizde. Bu turnuvalarda birinci, ikinci gelene biz maddi olarak manevi olarak da destek vereceğiz. Yeni sporcular kazandırılması için de desteğimizi esirgemeyeceğiz. Bu şekilde mahalleler arasında dayanışma ve kaynaşmayı da sağlayabiliriz.

Personelimize iletişim teknikleri ile ilgili kurslar aldıracağız. Belediyeye gelen vatandaş oradan güler yüzle, huzur ve güvenle ayrılacak. Gülen yüzlü personellerle çalışacağız.

ADAYLARIN AÇIKLANMASINI BEKLEMEDEN KOMŞUMUZLA, BAKKALIMIZLA, YOLDA YÜRÜYEN İNSANLARLA KONUŞALIM VE...

Hepimiz bir kaosun içindeyiz. Hukuk bağımsızlığı kalmamış durumda. Kötüye doğru bir sürükleniş var. Lüften aday adaylarımızla ilgil isevebilirsiniz sevmeyebilirsiniz birlik ve dayanışma içinde olmalıyız. Herkesin bir sorumluluğu var. Partimizi iktidara taşımak için yola çıktık, çalışıyoruz. Komşumuzu, eşimizi, dostumuzu bilinçlendirelim lütfen. Bizim tek başına çalışmamız yetmez. Hepimiz vargücümüzle çalışalım. Adayların açıklanmasını beklemeden komşumuzla, bakkalımızla, yolda yürüyen insanlarla konuşalım ve bu bayrağı yukarıya taşıyalım. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.