Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Başkanı'ndan işçi zehirlenmelerine sert tepki: Bu kaçıncı

CHP Başkanı'ndan işçi zehirlenmelerine sert tepki: Bu kaçıncı

Aliağa’da Star Rafinerisi’nde yaşanan ve 700 işçinin zehirlenmesiyle sonuçlanan gıda zehirlenmesi olayının ilk olmadığını, tedbir alınması için kitlesel ölümlerin mi beklendiğini soran CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Bu kaçınc? Artık yeter” dedi. CHP'li Başkan'dan Star'daki zehirlenmelere isyan

  • Ege Postası
  • 18.07.2018 - 16:04

EGEPOSTASI-Aliağa’da bulunan Star Rafinerisi şantiyesinde çalışan 700 işçinin yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırılmasına tepki gösteren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Zehirlenme vakası yaşayan ve sayılarının 1000 i aştığını öğrendiğimiz işçi kardeşlerimize acil şifa diliyorum. Bu kaçınc? Artık yeter!” dedi.

TEDBİR ALINMASI İÇİN KİTLESEL ÖLÜMLER Mİ GEREKİYOR'

Çayağzı İşçi Kampı’nda yaşanan kitlesel zehirlenme olayının daha önce yaşandığına dikkat çeken CHP’li Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, hastanelerin tıka basa dolu olduğunu vurgulayıp, “Akşam yedikleri yemekten zehirlenen işçiler gece yarısından sonra otobüslerle  Aliağa, Bergama, Menemen, Çiğli hastanelerine götürüldüler. Aliağa devlet hastanesindeyiz, hala işçi kampından hastalar geliyor. Hastane tıka basa dolu. Yazıklar olsun. İnsan hayatı bu kadar değersiz m? Yaklaşık 20 bin kişiye yemek veren firma daha önce yaşanılan kitlesel zehirlenmelere rağmen neden bir tedbir almıyo? Tedbir alınması için kitlesel ölümler olması mı gerekiyor'” diye sordu.

İDARİ VE ADLİ KURUMLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Sosyal medya hesabından duruma tepki gösteren CHP’li Başkan Durmaz, yetkilileri göreve çağırdı:

“Star Rafinerisi inşaatında çalışan binlerce işçinin konakladığı Çayağzı İşçi Kampında yine kitlesel zehirlenme vakası yaşandı. Daha önce de birçok kez benzer vakalar yaşanmıştı ancak bu en büyüğü.

Daha önce ısrarla görülmezden gelinen zehirlenme vakalarına müdahale için İş sahibi Socar'ı, ana yüklenici TSGI Konsorsiyomunu,  Çayağzı kampında işçilerini yatıran tüm alt yüklenicileri ve devletimizin ilgili idari ve adli kurumlarını göreve çağırıyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.