Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Ankara'da sürpriz gelişme

CHP Ankara'da sürpriz gelişme

CHP Ankara İl Başkanlığı için dün yaşanan baş döndürücü trafiğin ardından bu sabah sürpriz bir gelişme yaşandı. ’Tabanın sesi’ parolasıyla aday adaylığına soyunan Kemal Akkurt, adaylığını resmen ilan etmeden, yarıştan çekildiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 03.01.2018 - 11:15

CHP Ankara İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Adnan Keskin, yeniden adaylığını ilan etti. Kulislerde, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keskin ile yola devam etme kararlılığında olduğu belirtiliyordu. Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ilçe başkanlarına tek tek CHP Lideri’nin bu isteğini aktardı.

SÜRPRİZ ADAY BOMBA ETKİSİ YARATTI
Ancak hafta sonu bazı merkez ilçelerin desteğini alan Kemal Akkurt’un, ‘tabanın sesi’ parolasıyla aday adayı olacağı duyuruldu. Akkurt, kendisine destek veren merkez ve çevre ilçe başkanlarıyla biraraya gelerek, adaylığı konusunda çalışmalar da yapmaya başladı.

KRİZ ÇIKTI KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ
Dün Ankara İlçe Başkanları biraraya gelerek Adnan Keskin’in adaylığı için imza toplama kararı aldı. Ancak toplantıya katılan bazı ilçe başkanları, Adnan Keskin’e imza vermeyeceklerini, Kemal Akkurt’a destek vereceklerini belirtti.

Toplantıda yaşanan bu gelişmeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sinirlendi. Adnan Keskin’e destek vermeyen ilçe başkanlarını CHP Genel Merkezi’ne çağıran Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar ben Ankara’daki tercihimi örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl Bey’e söyledim. O da size aktardı. Şimdi farklı bir olumuşun içine girmek de nereden çıktı'” siteminde bulunduğu öğrenildi.

GECE GERİ ADIM GELDİ
Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlarına sert çıkması dün gece bütün hesapları alt üst etti. Kendi aralarında durum değerlendirmesi yapan ilçe başkanları, Genel Başkan’a rağmen adım atmama kararı aldılar.

AKKURT SABAH ÇEKİLDİ
Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesi üzerine, ‘tabanın sesi’ parolasıyla sahaya inen Kemal Akkurt, önce bugün saat 11.00’de düzenleyeceği basın toplantısını iptal etti. Ardından da sabah saatlerinde delegelere mesaj çekerek, “CHP üyesi olmanın bilinci ve sorumluluğu ile tabanın şahsıma verdiği Ankara İl Başkanlığı adaylığı görevimden çekiliyorum. Geleceği birlikte kurucağız” dedi.

TÜM İLÇELERİ KUCAKLAYACAK LİSTE
CHP Akara İl Başkanlığı için, eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya, Adnan Keskin’in karşısında tek aday olarak kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’da kırgınlık ve küskünlüklerin giderilmesi için Kurultay Delegeleri’nin adaletli ve eşit bir şekilde ilçe başkanlarına dağıtılması talimatını verdiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.