Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa İlçe Başkanlığında şok istifalar

CHP Aliağa İlçe Başkanlığında şok istifalar

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’ndaki 6 yönetim kurulu üyesi, görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi. İstifalarla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülşen Cirit, Aliağa'da başkanlığın kazanılamamasından dolayı vazgeçmenin CHP'nin temel ilkelerine ters düştüğünü ifade etti. 'Yönetim bu anlayışla devam ederse...'

  • Ege Postası
  • 14.05.2019 - 09:41

EGEPOSTASI/İHA- CHP Aliağa İlçe Başkanlığında istifa depremi yaşandı. İlçe yönetim kurulu üyelerinden; Zafer Maden, Fikri Temur, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu, Namık Kaçar ve Hasan Hüseyin Erden görevlerinden istifa etti. 

Seçim sürecinde ve öncesinde kendi içerisinde bütünlüğü sağlayamadan seçime gidildiğini iddia eden yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) evrensel, sosyal ve demokrasi anlayışına uyum sağlamayan yönetim kaynaklı tutum ve davranışların ilçede yenilgiye sebep olan önemli unsurlardan biri olduğu vurgulandı. Yönetimin, mevcut fikri ve yönetim anlayışıyla devam etmesi halinde ileriye dönük sıkıntıların daha da büyüyeceğine dikkat çekildi. 

İstifalarla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülşen Cirit, Aliağa'da başkanlığın kazanılamamasından dolayı vazgeçmenin CHP'nin temel ilkelerine ters düştüğünü ifade etti.

Cirit, CHP'li Özcan Durmaz'ın seçim kampanyasında üzerine düşen vazifeyi herkesin yerine getirdiğini vurgularken, "2017 Aralık ayında olağan kongre süreci sonucu Sayın Özcan Durmaz başkanlığında CHP Aliağa ilçe yönetimi olarak görev yapmaya başladık.31 Mart yerel seçimleri nedeniyle Özcan Durmaz belediye başkanlığı  adayligi icin istifa ettiğinden yönetim kurulundan 13 kişinin oyunu alarak ilce başkanlıgına seçildim. özcan Durmaz belediye başkanı adayı olduğunda her bakımdan kazanması için yönetim olarak her birimiz çaba gösterdik" dedi. 

Başkan Cirit, Büyükşehir başarısına vurgu yaparken tüm çalışmalara rağmen seçimi kaybettiklerini belirtirken, "Büyükşehir yüzde 56,8 ile birinci oldu.Daha önce 5 belediye meclisi üyesi ile mecliste temsil hakkı kazanmisken yüzde 49 ile ilçede birinci parti olup 14 meclis üyesi ile çoğunluğu sağladık ama maalesef belediye başkanlığını yüzde 46.6 ile kaybettik. Bu seçim için temel iki çalışmamız vardı. Dogal olarak adayimizin kendi çalışmaları ve yönetim olarak ona vereceğimiz destek,teknik altyapı ve CHP anlayışını tanıtmak. Özcan Durmaz 5 yıl ilçe başkanlığı yaptığı ve çok seçim geçirdiği için başkanlık seçimi O'nun komutasında yürüdü. Biz yönetim olarak alan raporlama,başkan adayımızın projelerini tanıtma, CHP'nin belediyecilik anlayışını halkımıza anlatma,büyükşehirin çalışmalarını Aliağa halkına anlatma,sandık örgütlenmesi ve başkan adayimizin isteklerini yerine getirmeye calisarak ve de zaman zaman uyarılarda bulunarak ve zaman zaman da öneriler sunarak süreci yönetmek için gayret gösterdik. Fakat maalesef belediye başkanlığını kaybettik" diye konuştu. 

"VAZGEÇMEK CHP'NİN TEMEL İLKELERİNE TERS DÜŞMEKTİR" 

Aliağa'da başkanlığın kazanılamamasından dolayı vazgeçmenin CHP'nin temel ilkelerine ters düştüğünü ifade eden Başkan Cirit,  "Sosyal demokrasinin temel dayanağı biz olabilmektir. Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye başkanligini alamadığımız için vazgeçmek  özellikle ittifakların bile çok onemli olduğu bu dönemde CHP 'nin temel ilkelerine de ters düşmektir" dedi. 

"ARKADAŞLAR SEÇİM SONUCUNU FARKLI DEĞERLENDİRDİ" 

Gerekli seçim değerlendirmesinin yapıldığını belirten Başkan Cirit, "Seçim değerlendirmesi için il başkanımız ve il yöneticilerimizle genişletilmiş  danışma kurulu toplanmis ve seçim sonucu değerlendirilmiştir. Yönetim kurulunda da değerlendirme toplantısı yapılmış ancak 6 arkadaşımız seçim sonucunu farklı değerlendirmişler ve bu nedenle yönetim kuruluna istifalarini vermişlerdir. Kendilerine bugüne kadar partimiz adına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.