Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cezevindeki çocuklar bayram kutladı

Cezevindeki çocuklar bayram kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yıldönümü nedeniyle İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Spor Salonu'nda kutlama programı düzenlendi. Kurumun dört bir yanı bayraklar ve kırmızı beyaz balonlarla süslendi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 17:54

Tüm kurum personelinin özverili çalışması ve koordinasyonu ile gerçekleşen programda, hükümlü ve tutuklu çocuklar yaptıkları birbirinden güzel, anlamlı ve heyecanlı etkinliklerle milli bayram coşkusunu yaşadı. Hükümlü ve tutuklu çocukların 23 Nisan konulu şiirler ve özlü sözler okuduğu, halk oyunları ve mini konser performansı sergilediği gösteride heyecanları gözlerinden okundu. Kurum çocuklarının hazırladığı Türk Halk Oyunları (İzmir Yöresi) zeybek gösterisi profesyonel ekipleri aratmadığı gibi, izleyenler tarafından çok beğeni aldı. Halk oyunları gösterisinden sonra sahne alan Komedi Dans Üçlüsü bütün salonu kahkahalara boğdu. Enerjileriyle salonu coşturan komedi dans üçlüsünün performansları çok keyifli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Kurum Müdürü Vural Temür, “Sevgili gençler, Atatürk 'Bugünün küçükleri yarının büyükleridir' diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en iyi şekilde ifade etmiştir. Bu bağlamda Kurumumuzda yaptığımız çalışmalarla Ulu Önder Atatürk'ün geleceğimizi emanet ettiği siz sevgili gençlere düşünen, araştıran, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip kişiler olarak yetişip, özgürlüğünüze kavuşmanız ve ülkemize, ailenize ve kendinize faydalı bireyler olarak yetişmenize katkı sağlamak için var gücümüzle, heyecanla, çaba ve gayret gösteriyoruz" dedi.

"SUÇLU ÇOCUK YOKTUR"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 'eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' anlayışı ile çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Biz buraya, burada kalmak zorunda olan çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatmak için geldik. İzmir’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kutlamaları cezaevindeki, masum ve mazlum olan çocukların bayramlarını kutlayarak başladık. Sadece bir gün değil bir hafta boyunca çocuklarımız bayramı kutlayacaklar. Sadece merkez okullarda eğitim alan belli başlı öğrenciler değil İzmir’in dört bir yanındaki dezavantajlı bölgeleri de işin içine katarak bizzat oradaki okullara da giderek çocuklarımızın ellerini tutarak, başlarını okşayarak çocuklarımızın bayramlarını kutlayacağız. Onların gözlerinde ki ışığı görerek eğitim öğretime devam ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bilincini ve şuurunu çocuklara özellikle veriyoruz. Yüreklerinde bir bayram sevinci oluşturmaya gayret ediyoruz. Öğretmenlik ve yöneticilik yaptığım zamanlarda içimin burkulduğu nadir anlardan bir tanesidir bu an. Çocukların hiç birinin bir suçu günahı yok. Suçlu çocuk yoktur. Çocukların orada bulunması, yalnızlaştırılması, toplumdan, topraktan uzaklaştırılması bir eğitimci ve bir baba olarak beni derinden etkiledi. Çocuğun kaderi hapse mahkûm edilmemeli. Çocuk kesinlikle masumdur. Suçlu çocuk olmaz. Özellikle bir öğretmen, bir baba, bir yönetici olarak çocuklarımızın orada bulunması yüreğimi acıtıyor. Bu anlamda orada bulunan çocuklarımıza bayramı yaşatmak, onların mutluluklarının sebebi olmak istedik. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.