Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cevat Durak sessizliğini bozdu

Cevat Durak sessizliğini bozdu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) işleyen olağan kongre sürecinde gözler 10 Aralık’ta gerçekleşmesi planlanan Karşıyaka İlçe Kongresi’ne ve bu kongrede mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ın içinde olduğu Beyaz Liste’yi destekleyen Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak’a çevrildi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 12:20

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Delege seçimleri sürecinde, Mavi Liste ile ortaya çıkan muhalefetin önde gelen isimleri arasında bulunan Cihan Türsen, Dilek Bilgin, Birol Soylu, Adem Şahin ve Adnan Alabay, Serdar Koç üzerinde anlaştı. Cevat Durak, mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım ile Serdar Koç arasında geçmesi beklenen kongrede, kendisinin tavrının belirleyici olacağı, muhalefetin ise ‘Durak bizimle hareket edecek’ şeklindeki açıklamaları üzerine sessizliğini bozdu.

İLÇE YÖNETİMİNE DESTEK VERİYORUM; BUNDAN GERİ ADIM ATMADIM

Muhalefet tarafında olmadığını, ilçe yönetimini desteklediğini açıklayan Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak, “Benim tavrımla ne ilgisi var. Beyazla devam ettim, Uğurla devam ederiz demedim. Ben ilçe yönetimine destek veriyorum dedim. Bu, bir muhalefet hareketinin içinde yer almayacağım anlamına gelir. Bundan geri adım atmadım. Başından beri bir tavrım var; o tavırdan geri adım atmış değilim, onda bir değişimim yok, aynı yerdeyim” diye konuştu.

TARAFLAR VAR AMA KAMPLAŞMIŞ

Bir uzlaşı adayı çıkması için ağabeylik görevi yaptığını, taraflarla görüştüğünü ancak ikna edemediğini, oluşan kamplaşmayı ortadan kaldıramadığını dile getiren Cevat Durak, “Ayağımdan ameliyat oldum. Başından beri ne söylediysem o. Başından beri söylediğim tek şey var; bir uzlaşı yakalayalım. Herkesin üzende hemfikir olduğu, içinde olduğu bir yönetim ve aday olsun. Bu ilçe başkanımız olur, başka bir isim olur. Parti içindeki ağabeylik görevini üstlenmeye çalıştım ama gördüğüm kadarıyla bir kamplaşma var. İki taraf var şu anda. Taraf olması güzel, parti içi harekettir, buna karşı değilim. Önümüzde en az üç tane seçim var. Türkiye’nin kaderiyle ilgilenmeliyiz. Orada partimizin başarılı olması lazım. Genel başkanımız bu konuda demeçler veriyor. Tabanın o demeçlere uygun hareket etmesi lazım.  Bu görevlerin yerine getirilmesi lazım. Taraflar var ama biraz da keskinleşmiş. Bireyselliğe varıyor olaylar. Geçmiş dönemlerdeki sıkıntıların getirdiği problemler var. O olursa ben olmam, bu olursa ben yokum, ben olursam o olmaz şeklinde çekişmeler de var. Arabuluculuktan sonuç alamadım” diye konuştu.

HALA UZLAŞI ADAYI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM; SON GÜNE KADAR DA GAYRETİMİ SÜRDÜRECEĞİM

“Her taraf kendini güçlü ve iddialı görüyor. Bu konuda çıkış yolu denedim, kavga etmeyeceğiz. Bu çizgiden ödün vermiş değilim. Benim gayretim herkesin içinde olduğu bir yönetimi yakalayabilir miyi? Delege seçimlerinde bunu başaramadık. En azından kongre sürecinde bunu başarırız diye düşündüm ama olmadı” şeklinde sitem eden Cevat Durak, geride durma kararı verdiğini ancak yine de son ana kadar bir uzlaşı adayı olması için çaba göstereceğini vurguladı:

“Hep söylediğim şey şu; yapılan eylemlerin ve söylemlerin karşı tarafı kırmadan, insanları kucaklayarak, seçime yönelik, olaya bir pencereden bakılması gerektiği. Bunu herkes için söylüyorum, sadece muhalefet için değil. Birbirini kucaklayan insanların yan yana geldiği süreç yaşanırsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Mümkün olduğunca olayların içinde olmayacağım. Arkadaşlara da karışmıyorum. Farklı yorumların içerisinde olmak istemiyorum. Ben hala uzlaşı adayı olacağını düşünüyorum. Son güne kadar da gayretimi sürdüreceğim. Benim için hiçbir sorun yok. Arkadaşlarımın mücadelesine saygı duyuyorum.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.