Dolar 32,5877
%0.35
Euro 34,8366
%0.3
Altın 2.508,650
%0.97
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme’ye doktor aday!

Çeşme’ye doktor aday!

Bugüne kadar yaptığı başarılı ameliyatlarla adını tıp dünyasına yazdıran Dr. Mehmet Görgün, doğup büyüdüğü Çeşme’ye vefa borcunu ödemek için 2014 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 24.07.2013 - 09:57
İZMİR- Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için başlayan adaylık sürecinin giderek hız kazandığı şu günlerde, Dr. Mehmet Görgün de Çeşme Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı.
Türkiye'de Morbid Obeziteli hastalarda ilk başarılı Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatını yaparak bu alanda öncü olan Dr. Mehmet Görgün, halen serbest muayene hekimi olarak göreve devam ediyor. Doğma büyüme Çeşmeli olan ve hemşerileri tarafından çok sevilen Görgün, Çeşme’ye vefa borcunu hizmet ederek ödemek istediğini söyledi. 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Çeşme Belediye Başkan adayı olmak için aday adaylığını açıklayan Görgün, “12 ay yaşadığım memleketime üyesi ve delegesi olmaktan gurur duyduğum CHP’nin belediye başkanı olarak hizmet vermek istiyorum" diye konuştu.
Başarılı cerrahlığının yanı sıra aynı zamanda iyi bir turizmci de olan Dr. Mehmet Görgün, Çeşme’nin köklü aileleri arasında yer alıyor. Çeşme’nin sorun ve ihtiyaçlarını yakından bilen Dr. Görgün, Çeşme’nin başta turizm olmak üzere hak ettiği yere gelmesi için çaba harcayacağını söyledi. Yeryüzündeki en güzel yaşam alanlarından biri olan Çeşme’de turizmi tüm yıla yaymak için çalışmalar yürüteceğini söyleyen Görgün, “Bütün bu çalışmaları yaparken başta yaşadığımız çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara daha güzel ve yaşanabilir bir Çeşme bırakma prensibini hiçbir zaman unutmayacağız. Sadece turistlerin istek ve beklentileri değil yıl boyu Çeşme’de yaşamlarını sürdüren hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda, halkla hep birlikte kentimizi yönetecek, geliştirecek ve güzelleştireceğiz.” dedi.

Dr. Mehmet Görgün kimdir'
05 Haziran 1957 Ilıca - Çeşme doğumlu olan Görgün Çeşme'nin en eski ailelerinden birinden ve halen Çeşme'de yaşamını sürdürmektedir. İlkokul eğitimini Ilıca'da tamamladıktan sonra Çeşme'deki ortaokulda parasız yatılı sınavını kazanarak İzmir Buca Lisesi'nde eğitimini tamamladı. Daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni başarıyla bitiren Görgün, 1981 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak çalışmaya başladı. Asistanlık sınavını kazandıktan sonra İzmir Atatürk Sağlık Sitesi İzmir Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı oldu, 1986 yılında da başasistan olarak atandı. Askerlik görevi için girdiği sınavlarda dereceye girerek İstanbul Haydarpaşa GATA Askeri Hastanesi’nde asteğmen olarak görevini tamamladı.
1992 yılında açılan sınavlarda başarılı olarak Genel Cerrahi Klinik Şef Yardımcılığı kadrosuyla İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atandı. Burada özellikle Laparoskopik (kapalı) Genel Cerrahi ameliyatlarında özel çalışma ve çabalarıyla Türkiye'de Morbid Obeziteli hastalarda ilk başaralı Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatını yaparak bu alanda öncü oldu. Ege Cerrahi Derneği'nde başkanlık yapan ve birçok önemli kongre ve organizasyona imzasını atan Dr. Görgün, Ekim 2011 de hükümetin çıkardığı yönetmelik gereği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastane'nden emekli olarak serbest muayene hekimi olarak çalışmaya devam etmektedir.
Dr. Görgün, Türk Tabipler Birliği, İzmir Tabip Odası, Türk Cerrahi Derneği, Ege Bölgesi Cerrahi Derneği, Kolorektal Cerrahi Derneği, Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği, Türkiye Obezite Cerrahisi Derneği (TOSS), The European Association for Endoscopic Surgery (EAES), International Federation for the Surgery of Obesity&Metabolic Disorders (IFSO) derneklerinin aktif üyesi. Ayrıca Çeşme Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) Lord Hotel işletmeci ortağı olarak üyesi. Evli ve iki çocuklu olan Dr. Görgün'ün eşi Hematoloji Uzman Doktoru, oğlu bilgisayar mühendisi, kızı da mimardır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.