Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme projesiyle ilgili flaş gelişme: O karar iptal edildi!

Çeşme projesiyle ilgili flaş gelişme: O karar iptal edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve bugün Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi projesi için verilen acele kamulaştırma kararı iptal edildi. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme Projesi’nin ikinci toplantısı için İzmir’e gelecek.

  • Ege Postası
  • 13.05.2020 - 15:09

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Çeşme projesi kapsamında Çeşme, Alaçatı ve Urla’yı içine alan alanda çok sayıda parselde acil kamulaştırma kararı alınmıştı. Bakanlık daha sonra bazı kamulaştırma kararlarını iptal etmişti. Bugün flaş bir gelişme yaşandı. Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamında alınan acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile iptal edildi. 

RESMİ GAZETE YAYINLANDI

Resmi gazete yayınlanan kararda, “Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” Kapsamındaki bazı Taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması hakkındaki 24/1/2020 Tarihli ve 2054 Sayılı Cumhurbaşkanı kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

BAKAN ERSOY İZMİR'E GELİYOR!

Öte yandan ilki İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Yeni Çeşme Projesi’nin ikinci toplantısı için tarih ve yer belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılacağı toplantı 15 Mayıs Cuma günü Çeşme’de gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.