Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme için devrim niteliğinde karar

Çeşme için devrim niteliğinde karar

Mahalli Çevre Kurulu toplantısında gündem konuları karara bağlandı. Kurul Çeşme’nin gözde eğlence yerleri için mekanlara gece saat 03.00’e kadar müzik yayını izni verdi. Çeşme için devrim niteliğinde karar

  • Ege Postası
  • 26.06.2016 - 08:54

Çeşme’yle adı özdeşleşen ve turizm konusunda beldenin adının tüm Türkiye’de ön plana çıkmasına neden olan beach club ve eğlence mekanlarının gözü aydın. Müzik yayınlarının 23:59’la sınırlandırılmasının ardından isyan eden ve Çeşme turizmine en ağır darbenin vurulduğunu dile getiren sektör temsilcileri, İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararla rahat bir nefes alacak. Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlardan bir tanesi de, Çeşme’deki eğlence bölgeleri için esnekliğe gidilmesiyle ilgiliydi.

GECE 03:00’E KADAR İZİN ÇIKTI

Her yıl sezon öncesi gündeme gelen ve bir avuç insanın, bir bardak suda fırtına koparmasıyla Çeşme turizmine büyük zarar veren müzik yayını konusuna alınan karar gereği, artık bazı özel bölgelerde saat 03:00’e kadar müzik yayınına izin verilirken, bu bölgeler dışındaki mekanlarda ise saat 01:00’e kadar müzik yapılabilecek.

BAŞKA YERE GİTMENE GEREK YOK TURİST, ÇEŞME’DE 20 SAAT MÜZİK VAR..

Valilik Mahalli Çevre Kurulu, kanunda belirtilen 07.00-24.00 sınırında yerel yetkiye dayanarak, özel eğlence bölgeleri için alkışlanacak bir karara imza attı. Artık Çeşme’de başta Aya Yorgi Koyu olmak üzere Alaçatı Çark Mevkii, Mehmet Kuyu Plajı, Piyade Kumluğu, Bedir Mevkii, Azmak Mevkii, Altınkum Plajı ve Pırlanta Mevkii’ndeki mekanlar sabah 07:00 ile gece 03:00 arasında 20 saat müzik yayını yapabilecek. Bu bölgeler sınırları içinde yer almayan mekanlarda ise müzik yayını saatleri 07:00 - 01:00 olarak belirlendi.

İSTEMEZÜKÇÜLERE AĞIR DARBE

Tepki çekmemek için adının açıklanmasını istemeyen Çeşme turizminin bir duayeni; bu kararı alan Mahalli Çevre Kurulu’nu, ülke genelinde müthiş bir dar boğazdan geçen turizmi sektörünün kaderini, Çeşme’de toplasan 50 kişiyi geçmeyecek ‘İstemezükçülerin’ eline bırakmamaları nedeniyle içtenlikle kutladığını belirterek şöyle konuştu:

“Çeşme’den eğlence sektörünü çıkarın geriye turizm kalmaz. Deniz-Kum-Güneş her yerde var. İnsanlar buraya ağırlıklı olarak eğlenmeye geliyor. Aya Yorgi koyu hafta sonlarında ortalama 20 bin kişiyi ağırlıyor. Kim ne derse desin, bu insanların Çeşme’ye katkısı çok büyük. Çeşme bugün Bodrum’u bile geride bıraktıysa, bu eğlence mekanları sayesinde oldu. Topu topu 2,5 - 3 ay müziğe katlanamayan içimizdeki İrlandalılar yani istemezükçüler, en büyük kötülüğü Çeşme turizmine yaptıklarının farkında mıydılar acab? Yerel yönetimlerimizi adeta bunaltan bu istemezükçüler, hiç olmazsa bundan sonra seslerini kessinler de, daha fazla gürültü kirliliğine neden olmasınlar. Çünkü asıl kirliliği onlar yaratıyorlardı.”

Karar Çeşme genelinde sevinçle karşılanırken, İzmir Valiliği’nin bir bayram hediyesi olarak değerlendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.