Dolar 32,3351
%0.17
Euro 35,1656
%-0.05
Altın 2.244,120
%0.03
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme Festivali'ne Yeni Türkü'lü final

Çeşme Festivali'ne Yeni Türkü'lü final

‘Ege’nin İki Yakası’ teması ile tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapan Çeşme Festivali, renkli açılış korteji, konser programları, sergi ve söyleşileri ile 25 yıl sonra yeniden hayata geçti. 18-22 Eylül tarihleri arasında Çeşme’nin birden fazla noktasında eş zamanlı gerçekleştirilen Çeşme Festivali büyük bir coşkuyla kutlandı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Büyük bir özlemle anılan Çeşme Festivali’ni 25 yıl sonra Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Beni yalnız bırakmayan Çeşme aileme teşekkür ediyorum” dedi. Festival, Yeni Türkü konseriyle sona erdi. Ege’nin İki Yakasını buluşturan festival sona erdi

  • Ege Postası
  • 23.09.2019 - 11:39

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, ülkemizin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” uzun bir aradan sonra yeniden gerçekleştirildi. 18-22 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yeniden hayat bulan Çeşme Festivali, Çeşme Yarımadası’nda büyük bir heyecanla ve zengin bir programla coşkuyla kutlandı.

‘Ege’nin İki Yakası’ teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne aldığı festival, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yaptı. Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Ovacık, Çiftlikköy ve Reisdere gibi Çeşme’nin en özel beldelerinde gün boyu devam eden etkinlikleri takiben her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev konserlerde yıldızlar geçidi yaşandı.

Dünyaca ünlü sanatçılar Çeşme’de buluştu

Ege’nin karşı kıyılarından da esintiler bulunan 5 günlük programda Yunanistan’dan gelen Eleftheria Arvanitaki, Solon Lekkas gibi müzik grupları, Maria Ekmekçioğlu, Georgia Kofinas gibi ünlü şeflerin yemek atölyeleri yer aldı. Festivalde ayrıca Sunay Akın ile Ege öykülerinden, Hüsnü Şenlendirici ile halk dansları topluluğu gösterisine, Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Zorba’ gösterisinden, Yeni Türkü konserine kadar tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Final kapanışı Yeni Türkü ile

Festivalin son gününde Alaçatı Amfitiyatro’da gerçekleşen Yeni Türkü konserine binlerce Çeşmeli katıldı. En sevilen şarkılarını Çeşme Festivali için seslendiren Yeni Türkü Çeşmeli’lere unutulmaz anlar yaşattı. Konser bittiğinde ‘Bir daha’ sloganları atan vatandaşları kırmayan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın kulise giderek, Yeni Türkü’ye bir şarkı daha söylemesini rica etti. Başkan Oran’ı kırmayarak tekrar sahneye çıkan Yeni Türkü büyük alkış aldı.

 “Ege’nin İki Yakası buluştu”

14 yıl sonra Çeşme Festivali hayalini büyük bir coşkuyla hayata geçirmenin gururunu yaşadığını dile getiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Yarımadamız için yeniden değer yaratarak müzik ve kültürün başrolde olduğu uluslararası bir festival için yola koyulduk. İlk yılın teması olan ‘Ege’nin İki Yakası’ sayesinde yerel kültürümüz ve değerlerimizle halkımızı kucaklayıp birleştirerek öz kültürümüze sahip çıktık. Çeşme’nin tarih, müzik, dans ve yemek kültürlerini hem yerel halkımıza hem de misafirlerimize yaşatmanın keyfini hep birlikte yaşadık” dedi.

“Yapamazsınız dediler, yaptık!”

Çeşme Festivali ile bölgenin en güzel zamanı olan Eylül ayında bölgeyi, kültür ve sanat destinasyonu haline getirmek istediklerinin altını çizen Başkan Oran bir sonra festivalin temasının “Balkanlar” olacağının müjdesini verdi. Festivale destek veren başta İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına, sponsorlara, belediye meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Oran, “Teşekkürler Çeşme ailem! “Yapamazsınız” dediler, yaptık! “Başaramazsınız” dediler, başardık! Biz Çeşme’yiz, Çeşmeli’yiz! Yaparız!” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.