Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'deki doluluk oranlarında düşüş

Çeşme'deki doluluk oranlarında düşüş

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki doluluk oranlarının yüzde 45 ile 50 arasında olduğunu turist sayısındaki azlığın alışık olmadıkları bir durum olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 15:44

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Türkiye'de kötü giden turizm sezonu nedeniyle sektörde sıkıntı yaşandığını söyledi. Öncel, rezervasyonların yüzde 15 ile 25'i arasında iptal yaşandığını belirterek, "Çeşme olarak alışık olmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Önceki yıllarda temmuz ayında yüzde 80-90, ağustos ayında yüzde 95 olan doluluk oranları, şimdi ise yüzde 45-50 civarına düşmüş durumda. Son yaşadığımız olaylar ve kötü giden sezon yüzünden, sadece Çeşme'de değil, tüm Türkiye'de bu sıkıntıyı yaşıyoruz" diye konuştu.

Termal-Turizm-Sağlık (TETUSA) Projesi'nin bu yıl devreye gireceğini belirten Öncel, "İnşaat son aşamada. ÇEŞTOB'un da ortak olduğu Termal Kür Merkezi, Aquapark ve Yaşlı Bakım Evi ile ilgili inşaatın ilk etabı olan Aqupark, sanıyorum on gün içerisinde bitmiş olacak. Ağustos ayı içerisinde açmış olacağız. Belediye ve diğer birimlerle ortaklaşa çok büyük çalışmalar yaptık. Türkiye'de değil, dünyada ilk defa lansmanının yapılacağı Aquapark inşa ediliyor. Bu yüzden çok heyecanlıyız. Çeşme'ye de heyecan verecek. Binlerce insan Aquapark'ı görmek için gelecek. Bütün otelleri ilgilendiren Termal Kür Merkezi için ise çalışmalarımız devam ediyor. Otellerimizin 12 ay açık kalmasını sağlayacak bir proje. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık olarak 140 milyon lira olacak. Çok büyük bir yatırım" dedi. Başkan Veysi Öncel, Aquapark için yaklaşık 27 milyon liralık bir bedelin harcandığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.