Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de yakıt kirliliğini temizleme çalışmaları 12. gününde

Çeşme'de yakıt kirliliğini temizleme çalışmaları 12. gününde

İzmir'de, turistik ilçe Çeşme kıyılarını siyaha boyayan yakıt kirliliğini temizleme çalışmaları yağmura rağmen 12 gündür devam ederken, denizin içerisinde az bir yakıtın kaldığı, kıyılardaki temizleme çalışmalarının ise 80 derece suyla ve özel solüsyonlarla yıkanarak temizleneceği belirtildi. Çeşme'de temizlik çalışmalarında 12. gün

  • Ege Postası
  • 29.12.2016 - 11:50

Çeşme ilçesinde, karaya oturan ve oluşan yırtılma nedeniyle denize 50 ton yakıt sızdıran Lady Tuna adlı gemi en önemli plajları kirletti. Bölgede onlarca işçiyle yakıtı temizleme çalışmaları devam ederken, Ilıca Oteli plajındaki temizlik çalışmaları tamamlandı. Yağmura rağmen çalışmaların 12. gününde Paşa Limanı'na yoğunlaşan ekipler, kalın bir tabaka şeklindeki yakıtları pompalar yardımıyla bidonlara doldurdu.

Taşlar 80 derecelik solüsyonla temizlenecek
Denizin içinde az miktarda kalan yakıtın da önümüzdeki saatlerde temizlenmesi beklenirken, kıyılardaki taşları siyaha boyayan yakıtlar 80 derece sıcak suyla ve özel solüsyonlarla yıkanarak temizleneceği kaydedildi. Yıkama sırasında akacak kirli suyun denize karışmaması için de, yine kıyıya yakın bölümlerde denizin içine sosis adı verilen bariyerler çekileceği dile getirildi.

Çeşme'de büyük sıkıntı oluşturan yakıt kirliliğine neden olan Lady Tuna gemisi ise yoğun bir çalışmanın ardından 3 römorkörle çekilerek kurtarılmıştı. Geminin, kayalıklara oturduğu Pırasa Adasının 2 mil açığına çekildiği ifade edilirken, temizlik çalışmaların iki ay gibi bir sürecede tamamlanması bekleniyor. (İHA)

Çeşme plajlarında temizlik 2 ay sürecek Gemi kazası EBSO gündemine taşındı Denizcilerden 'geç müdahale' tepkisi 'Lady Tuna' kurtarıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.