Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme’de Shakespeare gecesi

Çeşme’de Shakespeare gecesi

Çeşme Belediyesi İngiliz şair ve oyun yazarı Shakespeare’nin oyun ve sonelerinden derlenmiş bir performansın yer aldığı “Shakespeare ve Müzik” konserini Çeşmeli sanatseverlerle buluşturdu.

  • Ege Postası
  • 26.10.2019 - 12:08

Dünyanın en seçkin drama yazarı olarak kabul edilen William Shakespeare’in yapıtları için bestelenmiş dönem müziklerinin, dönem çalgıları ile yorumlandığı oyun ve sonelerinin canlandırdırıldığı “Shakespeare ve Müzik” Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gecede tiyatro sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem oyun ve soneleri canlandırırken, Soprano Linet Şaul, Viola da Gamba sanatçısı Bülent Oral ve Archlute sanatçısı Diego Leveric, Shakespeare’in yapıtları için bestelenmiş dönem müziklerini, dönem çalgıları ile yorumladı. Tiyatro ve müzik birlikteliğinin çarpıcı bir örneğini sunan gösteri Çeşmeliler’den büyük alkış aldı.

“Çeşme sanatın en çok hissedildiği kent”

İlginin son derece yoğun olduğu konser sonunda sanatçılara çiçek takdim eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme sanatın en çok hissedildiği kent. Çağdaş ve modern kentimizde ayda en az iki kez sanat dolu etkinlikleri Çeşmeli sanatseverlerle buluşturacağız. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağız. Çeşmeliler’in uzun  zamandır görmek istediği “Shakespeare ve Müzik” konserine bu kadar yoğun ilgi olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.