Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de korsan taşımacılık için önlemler belirlendi

Çeşme'de korsan taşımacılık için önlemler belirlendi

İzmir'in Çeşme ilçesinde, yaz sezonunun huzurlu geçmesi için önlemler alınırken, geçen yaz döneminde şikayetlere neden olan korsan taşımacılık hakkında da alınacak önlemler belirlendi. Sezonun huzurlu geçmesi için önlemler belirlendi

  • Ege Postası
  • 23.05.2018 - 16:48

Türkiye turizminin göz bebeği Çeşme'de, geçen yaz döneminde yoğun şikayetlere ve huzursuzluğa neden olan korsan taşımacılık ile ilgili alınacak önlemler hakkında, ilgili birimlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Çeşme Belediyesi'nde yapılan toplantıya, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Yardımcısı Aykut Şahin, Terörle Mücadele ve Güvenlik Büro Amir Vekili Hüseyin Turan, Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkez Amir Vekili Fatih Mehmet İşçi, Trafik Denetleme Büro Amiri Ahmet Uysal, Çeşme Seyahat Kooperatifi Başkanı Erkan Barbun, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara ve şehir içi taşımacılık yapan temsilciler katıldı. Çeşme'de faaliyet gösteren taksi ve otobüs firması yetkili ve çalışanlarının turizm sezonun başlamasıyla birlikte, korsan taşımacılık yapan araçlar ve S plaka ile ilçede taşımacılık yapan araçlar ile ilgili şikayetlerin değerlendirilmesi için yapılan toplantı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın makam odasında gerçekleştirildi.

YETKİSİZ VE KORSAN 12 ARACIN PLAKASINI VERDİ

Toplantıda, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, odaya kayıtlı 62  taksinin sorunlarını dile getirerek, korsan taşıma yapan araçlar ile ilgili geçtiğimiz yıllarda yapılan denetimlerin 2018 yılı içerisinde de artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Kocakara, yetki belgesi olmayan araçlar ile ilgili denetimler ile bu sorunların önüne geçilebileceğini belirterek, taşımacılık yapan araçlar ile ilgili yaşanan sıkıntılar dile getirdi. Ticari taksi çalışanlarına eğlence mekanları önünde yapılan kötü muameleden de yakınan Kocakara, vatandaşların ulaşım hizmeti için  taksileri kullanmaya özen göstermesinin gerektiğini belirtti. Mayıs itibari ile korsan araçlar ve yetki belgesi yetersiz araçlar ile birlikte taşımacılık yapılmaya başlandığını açıklayan Hakkı Kocakara, yaptıkları çalışma ile 12 araç plakası tespiti yaptıklarını belirterek, araç plakalarını toplantıya katılanlara sundu.

EĞLENCE MERKEZLERİNE BİLGİ VERİLECEK

Çeşme Seyahat Kooperatifi Başkanı Erkan Barbun da, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve diğer kurumlar ile birlikte ortak olarak, eğlence merkezleri ve mekanlara gönderilmek üzere bir deklarasyon yayınlayarak, korsan taşıma yapan araçlar ile ilgili bilgi verilmesi, taşımacılık yapacak araçların nitelik ve plakalarına ulaşılabileceği bir hazırlık yapılmasını gerektiğini söyledi.

ÇEŞME GİRİŞLERİNDE DENETİM YAPILACAK

Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak denetimlerde sivil ekipler kullanılacağını belirtirken, trafik ekiplerinin Çeşme gişeler, Alaçatı gişeler ve 35 nokta denilen eski İzmir yolunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak denetimlerin yapılacağını söyledi. Ayrıca, Şifne ve Ildır gibi tali ve Jandarma Komutanlığı'na ait bölgelerde de İlçe Jandarma Komutanlığı olarak ticari taşımacılık faaliyetleri ile ilgili denetimler yapılacak.

"ŞÜPHELİLERİ 155'E BİLDİRİN"

Toplantıda, muhtarlar, esnaf, vatandaş, okul müdürleri ve otel yetkilileriyle de bağlantı kurulup, sezonun yaklaşması nedeniyle, mahallelerinde ve çevrelerinde bulunan konutlara ve otellere, gerek tadilat, gerekse konaklama için gelen ve gidenlerin olduğuna dikkat çekilerek, bu kişi veya kişilerde şüpheli bir durum fark etmeleri halinde, 155 polis imdat hattını aramaları konusunda hassasiyet gösterilmesi istendi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.