Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de endişe sürüyor: Bakanlık bu sefer bilimsel raporları açıkladı

Çeşme'de endişe sürüyor: Bakanlık bu sefer bilimsel raporları açıkladı

Kış aylarında Çeşme kıyılarını vuran gemi kazasının ardından yazlık ilçede "Deniz temiz mi'" sorusu yeniden gündeme geldi. Bakanlık, özellikle sosyal medyada artan tartışmalar üzerine üniversite raporlarını açıkladı. Bakanlık bu sefer bilimsel raporları açıkladı

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 11:28

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çeşme turizmine darbe vuran söylentilerin ardından resmi makamlardan yine kritik bir duyuru geldi. Yazlık ilçede kışın yaşanan petrol tankeri kazasının ardından artan tartışmalar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü zorunlu açıklama yaptı.

DENİZLERDE SON DURUM: 50 TON YAKIT TAMAMEN TEMİZLENDİ Mİ'

Geçtiğimiz Aralık ayında Panama bandıralı Lady Tuna adlı gemi İzmir’de Çeşme açıklarında karaya oturdu ve gemiden sızan yakıt yazlık ilçenin kıyılarını vurdu. Ildır kıyılarındaki çiftlikten balık toplayan nakliye gemisinden sızan 50 ton yakıt 5 aylık çalışmanın sonucunda tamamen temizlenirken, toplamda 1 milyon tona yakın atık toplandı.

Yapılan temizlik operasyonu ve bilimsel çalışmalara karşın, İzmir'in yazlık ilçesi Çeşme'de turizm büyük darbe yedi. Yetkili makamlardan yapılan onca açıklama ise vatandaşlara yeterli gelmedi.

RESMİ MAKAMLARDAN BİLİMSEL AÇIKLAMA

Konuyla ilgili gelişmeleri sık sık kamuoyu ile paylaşan İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü artan endişeler üzerine bu kez de İzmir Valiliği Zarar Tespit Komisyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporlar ile bilimsel verileri açıkladı. Yetkili makamlardan yapılan resmi açıklamada gün gün takip edilen kıyılarda yapılan farklı analizler sonucunda tüm alanların temiz olduğu vurgulandı. Raporlara göre, Mart ayından itibaren özel izlemeye Çeşme'nin Ildırı Körfezi, Yıldız Burnu, Ilıca ve Paşalimanı koylarında alınan su örneklerinin tüm uluslararası standartlara uygunluk taşıdığı da vurgulandı.

ÜNİVERSİTEDEN KAPSAMLI RAPOR

Üniversite raporlarında en dikkat çeken nokta ise özellikle sosyal medya üzerinde başlayan ve ilçeyi olumsuz etkileyen söylentilere ilişkin kapsamlı açıklama oldu. Enstitü'nün adı dışında yapılan değerlendirmelere itibar edilmemesini isteyen üniversite ve bakanlık yetkilileri, Çeşme'de denize girilebileceğinin ve sağlık açısından herhangi sıkıntı bulunmadığının da altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.