Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de corona virüs seferberliği!

Çeşme'de corona virüs seferberliği!

Çeşme Belediyesi tarafından koronavirüsten korunmak için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı getirilen vatandaşlar için eve hizmet başlattıklarını dile getiren Başkan Oran, sağlık personeline de meyve desteği sağladıklarını ifade ederek, “Sağlık çalışanlarımızın yanındayız, onların hakkı ödenmez” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2020 - 10:43

Tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüs alarmına karşı adeta seferberlik ilan eden Çeşme Belediyesi tarafından ilçe genelinde başlatılan dezenfektasyon çalışmaları aralıksız sürerken, sokağa çıkma yasağı getirilen vatandaşlar için eve hizmet başlatıldı. Çeşme Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe sınırları içinde, 65 yaş ve üzeri yalnız yaşayan veya yardıma ihtiyacı olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönüllü personel ve ekiple 7 gün 24 saat hizmet verilmeye başlandı. 0533 482 63 22 numaralı telefonu arayan vatandaşların market alışverişleri ve eczane alışverişleri başta olmak üzere zorunlu ihtiyaçları belediyenin özel ekibi tarafından karşılanıyor.

“Vatandaşlarımızın yanındayız”

Vatandaşlara evden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Koronavirüs’e karşı başlattığımız mücadelemiz sürüyor. Sokağa çıkmasına kısıtlama getirilen vatandaşlarımız için özel bir ekip kurduk ve onların tüm ihtiyaçlarını belediye olarak biz karşılıyoruz. Onlardan tek isteğimiz evde kalmaları. Biz onlara bir telefon kadar yakınız. Bu günleri de hep birlikte, beraber olarak atlatacağız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kurallara harfiyen uymaları. Evde kalın, sağlıklı kalın” dedi.

Sıcaklık ölçümü yapılıyor

İlçenin ana caddelerinde de virüse karşı dezenfektasyon çalışmaları gerçekleştirilirken, belediye hizmet binalarında ateş ölçer ile kontrollere başlandığını ifade eden Başkan Oran, “Alınan önlemler kapsamında belediye hizmet binalarımızda belediye personeli ve vatandaşların vücut sıcaklıkları da ölçülüyor. Vücut sıcaklıkları 38 derecenin üstü çıkan belediye çalışanları ve vatandaşlar hastanelere yönlendiriliyor” diye konuştu.

Sağlık personeline meyve desteği

Başkan Oran, Koronavirüs ile mücadelede büyük özveri ile çalışan Alper Çizgenekat Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personeline meyve dağıttıklarını dile getirdi. Başkan Oran, “Sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Onların hakkı ödenmez” ifadesini kullandı.

Dezenfektasyon çalışmaları aralıksız sürüyor

Koronavirüse karşı tedbirleri hızlı şekilde aldıklarını dile getiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Çeşme’de girilmeyen mahalle bırakmadık. Tüm mahallelerimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı ortak alanlarda dezenfektasyon çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ekiplerin, belediye idare binalarında, kültür merkezlerinde, çocuk parkları, pazaryerleri ve halkın kullanımına açık tüm alanlarda temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Oran, Çeşme Belediyesi'nin asli görevlerini aksatmadan sürdürdüğünü dile getirdi.

Belediye personeline idari izin
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin ardından Koronavirüs salgını kapsamında belediye personelinin kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde dönüşümlü çalışma yapacaklarının altını çizen Başkan Oran, başta engelli ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar olmak üzere belediye personeline idari izin verildiğini söyledi.

11. Alaçatı Ot Festivali iptal edildi

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, bu yıl 9-12 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan ve 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülen 11. Alaçatı Ot Festivali’nin ve tüm etkinliklerin Koronavirüs tehlikesi nedeniyle iptal edildiğini dile getiren Başkan Oran, “Tüm dünyayı etkileyen Korona Virüsü (Covid 19) salgını nedeniyle ülkemizde alınan yoğun tedbirler çerçevesinde 11. Alaçatı Ot Festivali’nin iptal kararı aldık” dedi.

Belediyeye ait işletmeler kapatıldı

Başkan Oran, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında, Çeşme Belediyesi Çeştur A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerimizin de kapatılması kararı verildi. Belediye bünyesindeki tüm kafeterya ve restoranlarımızın koronavirüs tehdidinden dolayı faaliyetine ara verdik” ifadesini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.